Statshjørnet før Wildcard

I denne artikkelen har jeg tatt en kikk på de mest interessante statistikkene når det gjelder fantasypoeng, som kan være verdt å vurdere om du enten er på Wildcard eller bare skal gjøre det ene byttet.

Spiller-Statistikk:

Forsvarere:

Av forsvarere med flest avslutninger siste seks kamper finner vi Laporte (10), Van Dijk (10), Duffy (9), Alexander-Arnold (9) og Alonso (8). De tre første med flesteparten på hodet, mens Alexander-Arnold har flest på avslutninger på mål med 3.

Shaw (28), Alexander-Arnold (25), Matt Ritchie (24), Cresswell og Alonso (18) er forsvarerne med flest cornere.

Når det gjelder forventet mål-involvering (xGI) finner vi Alexander-Arnold (med 2.86 målinvolveringer siste seks kamper) langt foran nestemann Matt Ritchie (1.88) på andreplass. Deretter Azpilicueta (1.59), Laporte (1.33) og overraskende nok Konsa Ngoyo (1.32) på femte.

Midtbane:

Av midtbanespillerne så har Salah og Mané like mange avslutninger med 23 siste seks kamper, og henholdsvis 4 og 5 mål. Raphina har 22 avslutninger, Greenwood og Bruno 20.

Bruno Fernandes (20) har skapt flest sjanser siste seks kamper, deretter finner vi Grealish (16), Salah (14) og Raphina (13).

Av midtbanespillere har følgende tatt straffer siste seks kamper:

Ward-Prowse, Zaha, Alli, El Ghazi, Salah og Townsend.

Når det gjelder forventet målinvolvering (xGI) finner vi igjen Salah (5.84) og Mané (5.25) helt fremme. Deretter Palace-mannen Conor Gallagher (3.67) på tredje. Jota (3.61) på fjerde, og nok en billigmann i Mbeumo (3.57) på femte. Bak disse finner vi Zaha (3.45), Bruno (3.21), Grealish (2.97), Raphina (2.86) og Bowen (2.63).

Spisser:

Helt fremme er det igjen Michail Antonio som leder an på statsfronten, og har hele 20 avslutninger innenfor 16-meteren. Lukaku er på andreplass med 16, Ronaldo og Vardy har 14 avslutninger, mens Bamford har endt på 13, selv med noen færre minutter grunnet skade.

Vi finner de samme spissene i topp 5 når det gjelder forventet målinvolvering (xGI), bortsett fra at Ivan Toney har klatret inn i topp 5 fremfor Bamford.

LAG-statistikk:

Defensivt:

Manchester City har kun sluppet til 6 avslutninger på mål siste 6 kamper, og bør være øverste prioritet når man henter defensive assets fremover. Neste lag på lista finner vi Brighton (15) og Liverpool (18). Mens på andre enden av skalaen finner vi Newcastle (30), Watford (30), Leicester (31), Tottenham (31) og Leeds (33), som man kan ta inn i vurderingen når man velger kaptein. Disse tallene gjenspeiler også Forventede Innslupne Mål, bortsett fra at Norwich her ligger desidert sist med en xGC på 12.05.

Offensivt:

Liverpool (128), Man City (109) og Man Utd (104) er lagene med flest avslutninger. Vi finner den samme trioen i tetsjiktet på xG-fronten, hvor Chelsea (10.62) har sneket seg inn på plassen foran Manchester United (9.67).

På andre siden av lista finner vi Norwich (4.26), Watford (4.90), Tottenham (5.80), Burnley (5.97) og Brighton (5.99).

OPPSUMMERING:

Ut fra disse tallene, så det bemerkes at Manchester City må prioriteres når det gjelder valg av defensive spillere, og også basert på kampprogrammet de har fremover. Og om Trent holder seg skadefri er han også et must da han har offensive stats som gjør at han hadde vært topp 10 blant både midtbanespillere og spisser.

Av offensive spillere så bør Tottenhamspillere unngås da de ikke skaper nok sjanser. Utenom dette så scorer Liverpool knallbra på offensive stats, og Mané bør også inn i mixen på et tidspunkt. Ellers så ser vi at Brentford-duoen Toney og Mbeumo er god verdi for pengene, mens Antonio er gull verdt og det nærmeste man kommer en season keeper.

Nedenfor finner du hvilke lag som har bra kamper neste 6 basert på hvilke motstanderlag som har sluppet til flest skudd og xG:

Statshjørnet før Wildcard

Tall er hentet fra FantasyFootballScout sine hjemmesider.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds