Steve Bruce tar over etter Benitez

 

Newcastle bekrefter onsdag at Steve Bruce blir ny manager på St. James Park.

Han erstatter Rafael Benitez, som forlot Newcastle til fordel for kinesisk fotball og klubben Dalian Yifang ved sesongslutt.

Steve Bruce blir hentet fra Sheffield Wednesday. 58-åringen har en lang karriere som manager bak seg. Han har vært trener for Sheffield United, Huddersfield, Wigan, Crystal Palace, Birmingham City, Sunderland, Hull City og Aston Villa.

Bruce, som altså var manager for Newcastles erkerival Sunderland fra 2009 til 2011, skal ha vært Newcastle-supporter i ungdomsårene.

– Jeg er henrykt og utrolig stolt over å ha blitt ansatt som ny manager i Newcastle. Dette er barndomsklubben min og det var også klubben faren min holdt med. Dette er et svært spesielt øyeblikk for meg og min familie, forteller Bruce til klubbens hjemmeside.

Klubben endte på 13.-plass forrige sesong. Klubbeier Mike Ashley har vært under konstant kritikk i en årrekke for hans manglende vilje til å investere i klubben, og mange pekte på Benitez som den eneste årsaken til at klubben overlevde i divisjonen.

Bruce erkjenner at det er en vanskelig oppgave han har tatt på seg.

– Vi har en enorm utfordring foran oss, men jeg og støtteapparatet er klar for den. Vi skal brette opp ermene, og gi alt for å sikre at supporterne har et suksessfullt lag som de kan være stolte av, sier manageren.

Steve Bruce hadde en stor spillerkarriere, med mange suksessfulle år i Manchester United blant annet. Etter han la støvlene på hylla, har han ledet ti klubber på 21 år. Bruce ble ansatt som manager i Sheffield Wednesday i februar, men kun fem måneder senere er han altså klar for Newcastle.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds