Tabelltips – 15-18.plass

Burnley blir den store skuffelsen i år

15. Bournemouth

Suksessmanager Eddie Howe har tatt klubben til nye høyder og sørget for at “The Cherries” har etablert seg i Premier League. Bournemouth sine kamper har som regel stor underholdningsverdi, mye grunnet den offensive innstillingen i laget.

Fjorårssesongen startet på verst tenkelig vis, med fattige 4 poeng på de åtte første kampene. En god periode fraidten av oktober til midten av november, sørget for at de klatret fra nest siste til 13.plass.
Bournemouth fikk virkelig sving på sakene i slutten av desember. En knallsterk rekke på syv kamper uten tap stoppet mot Huddersfield 11.februar. Med en solid 9.plass på tabellen var de på god vei mot en ny sesong i Premier League, og endte til slutt på 12.plass.

Joshua King kan bli meget viktig for dette Bournemouth-laget. Fjorårssesongen ble litt trøblete for nordmannen, men formkurven var stigende mot slutten av sesongen – både for klubb- og landslag- og i oppkjøringen til sesongen har King vist solid scoringsform.

Ankepunktet i Bournemouth-laget er uten tvil den noe naive spillestilen, og det kan komme til å straffe seg. De slapp inn hele 61 mål forrige sesong og har ikke signert en ny midtstopper i sommer, noe mange mener de trenger. Så lenge de beholder den imponerende mentaliteten som sørget for at de tok hele 21 poeng etter å ha ligget under forrige sesong, flest av alle i ligaen, så bør de likevel klare å holde seg.

16. Watford

Javi Gracia,  tok over da Marco Silva fikk sparken i januar, er klubbens niende manager siden den gang. I sommer har de styrket seg defensivt, blant annet med kjøpet av tidligere England-keeper Ben Foster, men mye tyder på at det kan bli svært tøft for de gulkledde.

I angrep ser det tynt ut: Watford scoret bare 11 mål på de 13 kampene under Gracias ledelse denne våren. Klubben har solgt nøkkelspilleren Richarlison til Everton for hele 40 millioner pund, men Deulofeu kan bli en god erstatter.

Fornuften sier at dette laget kanskje bør ligge på nedrykk i tabelltipset, men en liten magefølelse sier meg at Watford kriger seg over streken i siste serierunde.

17. Brighton 

Laget fra kystbyen i Sør-England ble dømt nord og ned forrige sesong, men overlevde med syv poengs margin og leverte oppsiktsvekkende seirer mot Arsenal og Manchester United. Nå er spørsmålet om manager Chris Hughton kan ta vare på den samme gnisten i «den vanskelige andresesongen». Til å gjøre det har klubben dykket dypt på overgangsmarkedet.

Den mest profilerte signeringen er Eredivisie-toppscorer Alireza Jahanbakhsh for klubbrekord-summen 17 millioner pund. En annen mann som vil få stort ansvar, er Jürgen Locadia, som signerte for 14 millioner pund i januar, men som bare fikk tre kamper fra start på våren. Hvis de to offensive spillerne sørger for at Brighton scorer litt flere mål enn fjorårets 34, kan klubben tro på trygg plass.

18. Burnley (!)

Ja, du ser riktig. Vi har tippet Burnley, fjorårets store overraskelse, på 18.plass i årets sesong.

Sean Dyches menn forbløffet alle ved å sikre en sensasjonell syvendeplass forrige sesong takket være god defensiv organisering og en oppofrende stil. En del av suksessoppskriften var også stabilitet; Burnley var et av lagene som gjorde færrest endringer i startoppstillingen, delvis fordi det ikke finnes så mange alternativer.

Dette vil for alvor bli satt på prøve denne sesongen, ettersom Burnley spiller for en plass i Europa League. En deltagelse i gruppespillet på kontinentet kan slå negativt ut på prestasjonene i ligaen, og signeringen av den stagnerende keeperen Joe Hart er neppe det som vil løse utfordringen.

Burnley i PL 17/18:
Expected finish 17/18: 14
Actual finish = 7
Expected Points – 41.00
Actual Points – 54

Andre lag i sjiktet rundt Burnley har forsterket, eller stiller like sterkt som fjorårssesongen. Burnley, som hadde stor suksess med lite rotasjon i fjor, får betydelige utfordringer når de i år skal delta i hele fire turneringer.

I går spilte Burnley kamp 1 av 2 mot Istanbul, noe som betyr at laget må ut i 4 kamper på 10 dager. Skulle de ta seg videre til både play-off og gruppespill i Europa League, teller vi totalt 10 ekstra kamper fra August til Desember.

Det kan være vi legger for mye i den potensielle belastningen, men uansett tror vi Burnley skuffer denne sesongen.

Tabelltips – Wolverhampton

Tabelltips – Everton

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds