Tabelltips – Arsenal

Arsenal sikter mot å sikre seg Champions League-spill for første gang siden 2017. Nye spillere er hentet inn, men kan The Gunners revansjere den skuffende innspurten til fjorårets “lovende” sesong?

Forrige sesong

Så nære, men fortsatt så langt unna.

Artetas menn så lenge ut til å stikke av med fjerdeplassen under fjorårets sesong, men måtte se seg slått av erkerivalen Tottenham i kampen om den gjeve Champions League-plassen.

2021/22-sesongen startet som et mareritt for Arsenal. Etter tre kamper lå Nord-London-klubben på 20.plass med null poeng og 0-9 i målforskjell. Misnøye oppstod blant supporterne og mange begynte å lure på om Mikel Arteta var riktig mann for det nye Arsenal-prosjektet.

Bensin ble kastet på bålet midtveis i sesongen da Pierre-Emerick Aubameyang, klubbens daværende kaptein, ble fratatt kapteinsbindet grunnet “disiplinære årsaker”, ifølge Arsenal-manageren. Gaboneserens kalde forhold til Arteta endte til slutt opp med en exit for 33-åringen, som i januar ble meldt klar som ny Barcelona-spiller.

Smerten viste seg, som den så ofte gjør, å ikke være langvarig. Det “nye” Arsenal kom til syne med sommersigneringene Aaron Ramsdale, Ben White, Takehiro Tomiyasu og Norges egne Martin Ødegaard i hovedrollene.

Akademispillerne Bukayo Saka og Emile Smith Rowe stjal overskriftene og optimismen i og rundt Arsenal-leiren føltes større enn hva den har vært på lang tid.

Made in Hale End: Saka and Smith Rowe's derby dream - BBC Sport
Emile Smith Rowe og Bukayo Saka sto for mye av den offensive gnisten under fjorårets sesong for Arsenal.

Skadeproblemer, lite bredde i troppen og manglende erfaring ble til slutt avgjørende faktorer for svake resultater i en skuffende sesongavslutning for det unge Arsenal-laget.

Tap mot Crystal Palace, Southampton, Brighton, Newcastle og ikke minst Tottenham gjorde at The Gunners akkurat ikke nådde mål i jakten på en topp fire-plassering, på tross av en imponerende 5-1 seier mot Everton i siste serierunde.

 

Overgangsmarkedet

Arsenal, i likhet med i fjor, har vært blant de mest aktive Premier League-lagene i løpet av denne sommerens overgangsvindu.

Øverst på listen av prioriteringer for Arteta denne sommeren har vært å hente en ny spiss. Emirates Stadium har sårt trengt en nr. 9 som kan levere målpoeng på høyde med ligaens andre superstjerner. En slik oppgave ble for stor for en aldrende Alexandre Lacazette.

Den utvalgte? Gabriel Jesus. Brasilianeren har blitt hentet fra Manchester City for en sum på rundt 45 millioner pund.

25-åringen har vist gode tegn i pre season, hvor han har notert seg for syv scoringer på fem kamper. Lørdag scoret han hattrick mot Sevilla foran et fullpakket Emirates.

MIKEL ARTETA HAILS ODEGAARD AND JESUS LINK-UP AT ARSENAL - DePredict.com
Gabriel Jesus har hatt en glimrende pre season i Arsenal-drakta.

Jesus er ikke den eneste spilleren som har tatt turen fra Manchester til Nord-London denne sommeren. Oleksandr Zinchenko er en annen spiller Arsenal har hentet fra de lyseblå. Ukraineren, som er høyt verdsatt for sin evne til å spille flere posisjoner på banen, ble kjøpt for rundt 30 millioner pund, ifølge medier.

Stortalentet Fabio Vieira (22) har ankommet fra FC Porto. Den tekniske midtbanespilleren trives best som høyre indreløper, hvor Arsenal-kaptein Martin Ødegaard mer eller mindre spiller fast for Arteta. Portugiseren åpner for muligheten til å rotere nordmannen ut av laget i Europa League og andre cupkamper.

Inn:

– Matt Turner (New England Revolution)

– Marquinhos (Sao Paulo)

– Gabriel Jesus (Manchester City)

– Oleksandr Zinchenko (Manchester City)

– Fabio Vieira (Porto)

Cedric Soares gives key advice to new Arsenal signing Fabio Vieira | Football - Last Minute Instant News
Fabio Vieira og Marquinhos.

Ut:

– Matteo Guendouzi (Marseille)

– Alexandre Lacazette (frigitt)

– Nuno Tavares (Lån, Marseille)

– Auston Trusty (Lån, Birmingham)

– Konstantinos Mavropanos (Stuttgart)

 

Europaspill byr på nye utfordringer

Fjorårets sesong ble den første uten spill i Europa på hele 26 år for Nord-London-klubben. Dette ga en mulighet for mye restitusjon og flere dager hvile mellom kampene, sammenlignet med de andre “topp 6” lagene.

Etter en 5.plass i Premier League sist sesong betyr det at The Gunners returnerer Europa League kommende sesong.

Det å skulle spille ute i Europa på en torsdag, før en Premier League-kamp venter tre dager senere på en søndag, blir en ny opplevelse for mange av spillerne i dette “nye “Arsenal.

Rotasjon og sterk bredde i laget blir en nøkkel for å unngå overbelastning og skader hos nøkkelspillere, men også for å opprettholde en god lagmoral hos de spillerne som befinner seg utenfor den foretrukne startelleveren.

Takehiro Tomiyasu injury update
Skader og mangel på god lagredde kostet Arsenal dyrt sist sesong.

I en sesong der fem innbyttere er tillatt og et verdensmesterskap skal spilles i kjernen av det hele, blir det å ha en god bredde i laget viktigere enn noen gang. Arsenal har vist at de har en solid startellever, men om laget skal snike seg innenfor en topp fire plassering neste sesong må de bevise at de kan prestere når presset er som størst under vanskelige omstendigheter.

 

“Close, but no cigar”

Vi tror dette lovende Arsenal-laget under Arteta vil levere nok en sterk sesong i ligaen, men at konkurransen rundt Champions League-plassene blir for tøff for et sprudlende, men uerfarent Gunners-mannskap.

Tabelltips – 5. plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds