Tabelltips – Arsenal

Denne sesongen markerer en ny æra for Arsenal. For første gang på 22 år har London-klubben en annen trener en Arsene Wenger. Unai Emery er den nye treneren som skal ta dette laget videre.

Forrige sesong var en enorm skuffelse for Arsenal som endte 12 poeng bak 4. plassen. Denne sesongen forventes det at de røde fra Nord-London skal ta steget tilbake i det gode selskap.

Laget

Det er blitt gjort en del endringer på en forsvarsrekke som fremsto meget ustabil i fjor. Bernd Leno er hentet inn fra Leverkusen og skal være en moderne og teknisk keeper. Spørsmålet er om han nå blir fast mens rutinerte og aldrende Petr Cech blir reserve.

På høyrebacken spiller hurtige Bellerin som vanlig, men kan få litt konkurranse av Lichtsteiner som er blitt hentet inn. Sammen med den nye rutinerte midtstopperen Sokratis fra Dortmund tyder dette på at Arsenal vil satse noe mer på fysikk og defensiv styrke enn tidligere. Med Koscielny ute til over nyttår blir nok Mustafi makkeren til Sokratis i midtforsvaret, hvor tyskeren er motpolen til hans greske kompanjong. Han drar ofte ut av posisjon og taklingene flyr i alle retninger, mens Sokratis er en mer rolig leder. Ungguttene Rob Holding og Callum Chambers er deres backuper, hvor de to engelskmennene kommer til å få mange sjanser i løpet av sesongen, særlig i cupene.

På venstreback har Arsenal både Monreal og Kolasinac. Spanjolen var faktisk veldig målfarlig i fjor med 5 scoringer. Det er usikkert hvem sm kommer til å får mest spilletid av de to denne sesongen, men foreløpig kan det se ut til at Kolasinac er inne på laget til sesongstarten

 

På midtbanen har Lucas Torreira kommet inn. Arsenal håper at han kan gi dem den defensive tryggheten de har manglet tidligere sesonger, hvor forsvaret sjelden får den hjelpen de trenger. Uruguayaneren er en kortvokst men aggressiv terrier på midten som jobber for å vinne tilbake så mange baller som mulig, og spiller enkelt når han får den. Spørsmålet er hvordan Emery vil komponere midtbanen, han er kjent for å være en taktiker som jobber enormt med videoanalyse og kan fort komme til å rotere formasjoner i løpet av sesongen.

I pre-season har 4-3-3 for det meste vært formelen. Granit Xhaka hadde en svak sesong i fjor men vil nok fortsette og satses på. Han sliter med tempo og disiplin, men får man utnyttet hans skuddfot og pasningsfot, særlig da med langpasninger, kan han bli meget nyttig. Aaron Ramsey har vært et tema den siste tiden hvor kontrakten hans går ut om 1 år, og han har ikke signert enda når dette skrives. Signerer han vil det gi en boost for Arsenal hvor waliseren er en viktig spiller med sin arbeidskapasitet og smarte løp inn i boks, 7 mål og 8 assist i fjor sier sitt.

Mesut Özil har vært i hardt vær etter å ha sluttet på det tyske landslaget. Tyskeren har mange kritikere for sin tilsynelatende late stil på banen, men han har enormt mye i seg, noe hans 19 assist i 2015/2016-sesongen er ett bevis på. Emery trenger bare å få det beste ut av ham, ogdet blir spennende å se hva slags posisjon han vil bekle. I bakhånd har de Mohamed Elneny som er en fin stallspiller, sammen med Matteo Guendouzi som er ett ungt fransk talent hentet inn før denne sesongen, og som har imponert veldig sentralt på midtbanen i oppkjøringen til sesongen.

De har også noen spennende spillere som har kommet opp fra akademiet og fått prøvd seg en del i fjor. Ainsley Maitland-Niles er en meget fleksibel spiller som kan spille på backen, sentralt på midten og på vingen.
Reiss Nelson (ving) og Edward Nketiah (spiss) er også spennende talenter som imponerte i pre-season og helt sikkert kommer til å få spilletid i cupene, og kanskje noen innhopp i serien.

Pierre-Emerick Aubameyang har mange enorme forventninger til denne sesongen, hvor han ble en hit fra start da han kom til klubben i januar i fjor med 10 mål på 13 kamper. Har vært brukt mye som venstrekant i oppkjøringen, sammen med Alexandre Lacazette som spiss. Franskmannen startet bra da han kom til Arsenal i fjor, men leverte ikke helt toppklasse med 14 mål på 32 kamper. Ble ofte byttet ut tidlig i kamper hvor det så ut som han slet med det fysiske spillet i Premier League. Henrikh Mkhitaryan tar mest sannsynlig høyrevingen, hvor armeneren har en meget bra connection med Aubameyang fra deres tid i Dortmund. Smart spiller som ofte finner de lure målgivende pasningene. Bredden på vingene og på topp kan man være skeptisk til, hvor man har Alex Iwobi, Lucas Perez og Danny Welbeck. Perez fortjener kanskje en ny sjanse etter at han fikk så få muligheter da han først kom til klubben, mens Welbeck aldri er til å stole på med sine store skadeproblemer.

 

Arsenal er på vei inn i en ny era nå med Emery som trener. Fansen håper på at Wenger sin avgang kan føre til en boost. Det snakkes veldig om en spillestil med høyere press, mer spill i lengderetning og mer fokus på å ikke blottlegge seg bakover som er blitt gjort tidligere. Aubameyang er en kandidat til toppscorer, mens Lacazette kan få sitt gjennombrudd etter å ha tilpasset seg til PL. Forsvarsmessig er det en del bekymringer knyttet til keeper og midtstopperpar som Emery må jobbe med. Greier spanjolen å stable kortene riktig har denne Arsenal-stallen ett stort potensiale som ikke er blitt utnyttet, og en realistisk målsetning er at de kan komme seg tilbake til topp 4.

Tabelltips – 4.plass

 

Oddstips

Arsenal er rangert soleklart lavest av topp 6 lagene hos de fleste bookmakere, men om man likevel liker Arsenal sine sjanser denne sesongen kan man satse på at de kommer topp 4 til 3 i odds hos CoolBet.
At de kommer over Tottenham på tabellen til 2.01 er også et interessant spillobjekt.

Arsenal topp 4 – 3.00 (3 Units)

Arsenal > Tottenham – 2.01 (6 Units)

 

Skrevet av: Samuel Myrbostad

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds