Tabelltips – Arsenal skal kjempe om topp fire

Arsenal har lagt bak seg en skuffende sesong. 8.plass og hele 10 poeng bak 4.plassen som gir Champions League spill!

Forrige sesong

Arsenal startet sesongen med en oppskriftsmessig 0-3 seier borte mot Fulham, etterfulgt av en 2-1 seier hjemme mot West Ham. Etter dette fulgte flere rotete kamper og blandede resultater. Dette kulminerte i en periode fra 8. november til 19. desember (7kamper) uten seier for The Gunners!

Det ble ikke mange uavgjorte kamper for Arsenal forrige sesong (7) men 13 tap er ikke godt nok for et lag som liker å sammenligne seg med de store gutta. Avstanden var ikke enorm opp til 6. plass (4poeng) eller for den sags skyld 4. plass (6poeng) vil det være en stor skuffelse å igjen havne bak erkerival Tottenham, spesielt når avstanden bare var 1poeng.

På den positive siden: Arsenal hadde en imponerende sesong defensivt og slapp inn kun 39 mål (3. beste i ligaen) selv om det så svakt ut offensivt i starten av sesongen. Etter januar så laget betraktelig bedre ut, ikke uten hjelp fra innleide Martin Ødegaard.

Ødegaard og Emile Smith-Rowe fant fort tonen og skapte mye fint sammen i sesongavslutningen, men kunne ikke hindre at Arsenal fikk sin dårligste tabellplassering på 25 år og for første gang siden 1995/96 sesongen endte uten europaspill.

Overganger

Tabelltips - Arsenal skal kjempe om topp fire

INN:

Nuno Tavares (Benfica)

Albert Sambi Lokonga (Anderlecht)

Ben White (Brighton)

UT:

David Luiz

William Saliba (lån, Marseille)

Matteo Guendouzi (lån, Marseille)

 

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Bukayo Saka fikk for alvor sitt gjennomnbrudd forrige sesong og etter flere gode opptredener for England under EM er det ingen grunn til å tro at han skal stoppe den fantastiske utviklingen sin selv om han bommet på den avgjørende straffen i EM-finalen mot Italia. Med sine 5 mål og 3 assist i PL i tillegg til flere fantastiske opptredener vil Arsenal-fansen vente seg noe stort fra 19-åringen.

Emile Smith-Rowe var skadet i starten av sesongen og fikk ikke sin sjanse før 3-1 seiern mot Chelsea 26. desember. Unggutten som fikk sjansen pga mye skader ellers i troppen var etter det fast inventar i troppen og hadde flere gode kamper.

To mål og 4 assist på 18 starter, ny kontrakt og draktnummer 10 burde være nok til at Arsenal-fansen storgleder seg til å se «The Croydon de Bruyne» som han blir kaldt i aksjon igjen.

Tabelltips - Arsenal skal kjempe om topp fire

Nicolas Pepe er kanskje et overraskende kort for mange i en slik sammenligning, men statistikken til Pepe forrige sesong er mye mer imponerende enn mange vil ha det til. 10 mål og 1 assist på 16 starter er absolutt ikke dårlig og gir en samlet statistikk på 0,56 mål pr 90 minutt.

Det er nest best i troppen kun slått av toppscorer Alexandre Lacazette som endte på 0,61 mål pr 90min. Etter 2 rotete sesonger er det ingen grunn til at Nicolas Pepe ikke skal fortsette å score mål for Arsenal nå som han er akklimatisert til livet i London etter overgangen fra Lille.

Registrer deg i dag: Sett inn 200kr, spill for 800kr

Konklusjon

Vi tror Arsenal kommer til å være mer med i år. Nye signeringer og sterke rykter fra ganske sikre kilder om flere gir grunn til optimisme for Arsenal-fansen, og det virker som Arteta har store planer for Nord-London klubben.

Hvis The Gunners klarer å fortsette det solide defensive spillet og samtidig bygge videre på angrepsspillet de begynte å vise glimtvis på slutten av forrige sesong er det ingen grunn til at Arsenal ikke skal være med å kjempe om en plass i det gjeveste selskap.

Champions League er ambisjonen, men der er det mange om beinet. Med kvaliteten i de andre lagene tror vi det blir litt for tøft å klare topp 4, men det er absolutt ingen grunn til at Arsenal ikke skal kunne være med å kjempe helt inn.

Tabelltips Arsenal – 5.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds