Tabelltips – Aston Villa

Tabelltips – Aston Villa. No Grealish, no party?

Forrige sesong

Det var med nød og neppe Aston Villa holdt Premier League-plassen forrige sesong. Det levde helt til siste serierunde, og etter uavgjort-resultatet borte mot West Ham i siste serierunde, holdt de seg på 17.-plassen, ett poeng og ett mål bedre målforskjell enn Bournemouth. Joshua King sitt lag gjorde jobben, men uavgjort var nok for Grealish og co.

Når det gjenstår to kamper for sesongen, ser det bekmørkt ut for Aston Villa. De ligger på 19. plass, med tre poeng opp til sikker plass. I tillegg med dårligere mTabelltips - Aston Villaålforskjell enn Watford som ligger to plasser over dem. De siste to kampene for sesongen, er Arsenal hjemme og West Ham borte. To tøffe bataljer. Likevel bretter Dean Smiths gutter opp ermene, og kjemper seg til en seier og en uavgjort, noe som gjør at de klatrer til 17. plass og sikker plass. Imponerende lag-moral.

Verdt å merke seg, er at Trézéguet ble matchvinner i Villas tre siste kamper for sesongen. Ett mot Leicester, to mot Crystal Palace og ett mot Arsenal. Det er ni poeng, og nesten halvparten av deres seire i år, da de endte på ni. Uten de ni poengene, ville de rykket ned. Naturligvis helt avgjørende med slike matchvinnere i et lag som sliter.

Jack Grealish må også nevnes. Født og oppvokst i Birmingham, og Aston Villa sin største stjerne. 8 mål og 6 assist forrige sesong- Mest i Aston Villa. Han er lagets nummer en, og mye av drivkraften i laget. God med ball i beina, søker alltid etter å dra av en mann og finne rom for medspillere. I tillegg har han et skudd som kan skremme de fleste lag.

Overganger:

INN:

  • .

UT:

  • James Chester (Stoke)

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Vi gleder oss til å følge den brasilianske duoen Douglas Luiz (22 år) og Wesley (23 år) den kommende sesongen. Begge ble signert foran forårets sesong og har levert varene for Aston Villa. Luiz er midtbaneterrieren, som liker å holde på ball, er teknisk god og har bevist at han har en strøken pasningsfot. I tillegg har han notert seg for tre scoringer, hvor to av disse er hentet fra aller høyste hylle. To langskudd utenfor 16-meteren. Hans landsmann, Wesley, fikk ødelagt sesongen da han pådro seg en kneskade etter halvspilt sesong. Før skaden rakk han å spille 21 kamper i PL og score 5 mål. Det er forventet at han skal være tilbake før den nye sesongen sparkes i gang. La oss krysse fingrene for at vi får se den sterke spissen kommende sesong.

En skal selvsagt også holde et øye med Jack Grealish, som er så avgjørende for Aston Villa. Vi vet det er stor interesse for han, og om han skulle velge å forlate moderklubben, vil det være et stort tap for Villa. Likevel er gjerne tiden inne, for 24-åringen å ta steget videre.

Konklusjon:

Fotball handler mye om marginer. Nedrykksstriden spesielt. Ofte skiller bare målforskjellen, fra lykke til fiasko. Premier League til Championship. Da er det lett å falle på å veie laga opp mot hverandre, og på plassen over Aston Villa, finner vi Sheffield United. At Berges lag gjentar fjoråret er lite sannsynlig, men vi tror heller ikke de rykker ned – Det er de for sterke til.

Aston Villa har, etter vår mening, et bedre lag spiller for spiller, enn West Brom og Fulham. Dermed havner Villa over de to nevnte lagene, men under streken på 18. plass.

Det holdt så vidt i fjor, men denne sesongen rykker de ned.

Tabelltips Aston Villa

18. plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds