Tabelltips – Aston Villa

Aston Villa er på god vei med Dean Smith, men salget av Jack Grealish vil gi Birmingham-klubben utfordringer.

Forrige sesong

Forrige sesong var en positiv en for Aston Villa. Etter å ha klart å berge plassen i Premier League sommeren 2020, fullførte de den kommende sesongen med en forbedring på hele tjue poeng. Dette medførte at Birmingham-klubben klatret seks plasser opp til en imponerende 11.plass.

Villa startet 20/21 sesongen på formidabelt vis. På et tidspunkt så de ut til å være en reell kandidat til europeisk kvalikplass, men som følge av en dalende formkurve mot slutten av sesongen ble ikke det tilfellet.

7-2 seieren mot Liverpool på Villa Park står frem som et av de største høydepunktene for Villa forrige sesong. Senere i sesongen tok de også med seg flere imponerende resultater som for eksempel 3-0 seieren mot Arsenal på Emirates, og 2-1 seieren mot Tuchel sitt formsterke Chelsea mot slutten av sesongen.

I likhet med mange andre lag forrige sesong, slet Aston Villa med skadeproblemer. Tidlig vår pådro stjernespiller Jack Grealish seg en langtidsskade som holdt ham ute av spill i nesten tre måneder. Grealish, som var lagets viktigste nøkkelspiller i 21/22 sesongen, mistet hele 12 ligakamper som følge av skaden. Kapteinens fravær hadde stor påvirkning på Villa-laget som kun vant to av de tolv kampene Grealish var borte. På tross av dette, klarte Villa fremdeles å oppnå sin høyeste tabellplassering i Premier League siden 2011, hvor de endte på en solid 9.plass,

Villa går nå inn i sin tredje sesong på rad i Premier League siden opprykket fra Championship i 2019.

Overgangsmarkedet

Aston Villa har vært blant de mest aktive klubbene på overgangsmarkedet denne sommeren. Viktige avgjørelser har blitt gjort på overgangsmarkedet, som virkelig kan være med å definere den kommende sesongen til Dean Smiths mannskap.

Villa har solgt sin aller største profil Jack Grealish. Klubben mottok en svimlende sum på 100 millioner pund, tilsvarende 1,3 milliarder kroner, fra Manchester City. Grealish har vært den mest sentrale spilleren til Villa i flere år, men klubben vil være lystne på å bevise at det finnes et liv også etter Grealish.

Før salget av Grealish hadde Villa allerede hentet flere spillere for gode summer. Argentinske Emiliano Buendia ble kjøpt fra Norwich for drøye 400 millioner kroner. 24-åringen hadde en formidabel sesong med kanarifuglene hvor han noterte seg for 15 mål og 17 målgivende. Midtbanespilleren kan bli en viktig nøkkelspiller for Dean Smith denne sesongen.

Ashley Young er hentet tilbake etter at han forlot klubben i 2011. 35-åringen kommer gratis fra Inter Milan hvor han nylig vant ligamesterskapet med Antonio Conte.

Villa har tydelig prøvd å forsterke angrepet sitt. De nylige signeringene Leon Bailey og Danny Ings skal sørge for mål den kommende sesongen. Duoen ble hentet for omkring 750 millioner kroner.

Axel Tuanzebe er hentet på lån fra Manchester United.

Ahmed Elmohamady, Neil Taylor, Mbwana Samatta, Callum Rowe og Bjorn Engels har alle forlatt klubben permanent, mens Indiana Vassilev, Kaine Kesler og Louie Barry har blitt sendt på utlån.

Reservekeeper Tom Heaton har forlatt klubben til fordel for Manchester United

Inn:

Emiliano Buendia (Norwich)

Ashley Young (Inter)

Danny Ings (Southampton)

Leon Bailey (Bayer Leverkusen)

Axel Tuanzebe (Manchester United)

Ut:

Ahmed Elmohamady (slippet)

Tom Heaton (gratis, Manchester United)

Neil Taylor (slippet)

Mbwana Samatta (Fenerbahce)

Callum Rowe (gratis, Exeter City)

Bjorn Engels (Royal Antwerp)

Indiana Vassilev (lån, Inter Miami)

Kaine Kesler (lån, Swindon Town)

Louie Barry (lån, Ipswich Town)

Jack Grealish (Manchester City)

 

Spillere å se opp for 

En blanding av kjente fjes og nykommere.

Emiliano Martinez var en nøkkelspiller for Dean Smith forrige sesong. Keeperen holdt buret rent hele 15 ganger, som var flest i ligaen. Han har hatt en imponerende sommer hvor han hjalp Messi og Argentina til suksess i årets Copa America. 28-åringen vil være lysten på å bevise seg også i den kommende sesongen.

Enda en argentiner som er verdt å se opp for denne sesongen er Emi Buendia. Salget av Grealish vil gi 24-åringen store sko å fylle. Midtbanespilleren har et formidabelt talent til å skape sjanser for medspillerne sine, i tillegg til å være målfarlig selv. God med begge bein, bakromstrussel, og en god forståelse for spillet.

Supporter-favoritten John McGinn er også en å se opp for denne kommende sesongen. Skotten har ofte blitt analysert som drivkraften til Dean Smiths mannskap. 26-åringen jobber beinhardt på midtbanen og går sjeldent tom for krefter.

Tabelltips – Aston Villa
13.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds