Tabelltips – Brentford

 

Forrige sesong:

I sin andre hovedtrener/managerjobb førte danske Thomas Frank Brentford opp til Premier League for første gang. Klubben blir dermed den 50. klubben som spiller i Premier League siden ligaen fikk sitt nye navn i 1992.

At Brentford skulle klare dette etter å ha solgt sine største profiler før sesongen, Ollie Watkins og Said Benrahma, var langt fra en selvfølge. Likevel klarte laget, godt hjulpet av mange nordiske innslag, å rykke opp i Premier League.

Etter å ha endt sesongen på 3.plass måtte Brentford ut i playoff hvor de slo Bournemouth i semifinalen før de beseiret Swansea i finalen.

Overganger:

Inn:

Kristoffer Ajer (fra Celtic) 15,7m €

Frank Onyeka (fra Midtjylland) 10,0m €

Myles Peart Harris (fra Chelsea) 1,5m €

Ut:

Henrik Dalsgaard (til Midtjylland) gratis

Emiliano Marcondes (til Bournemouth) gratis

Luke Daniels, utgått kontrakt

Se opp for: Ivan Toney

Til tross for klubbens mange nordiske innslag er det nok spissen Ivan Toney som blir mest avgjørende for hvordan klubben klarer seg på det høyeste nivået. I sin første sesong for Brentford ble det hele 31 mål på Toney i Championship, noe som er ny rekord for antall mål på en sesong siden ligaen fikk navnet Championship i 2004. Toney med 31 mål var den eneste spilleren på Brentford med tosifret antall mål i opprykkssesongen, så det er ingen tvil om at mye avhenger av om den godeste Ivan Toney tar Premier League nivået.

Verdt å vite om Ivan Toney:

Alle 31 målene ble scoret fra inne i 16 meteren.

Han tar alle straffesparkene for Brentford. I den foregående sesongen ble det 11 straffer og Toney satte alle sammen i nettet. Gled dere til å se denne mannen ta straffespark.

Denne sesongen tipper vi Brentford på 15.plass.

Brentford er et nytt innslag i Premier League. Det skal bli spennende å se hva de kan utrette med sin unge spillerstall. Den rutinerte kapteinen Pontus Jansson har mange unge medspillere og en del av Brentford sin filosofi er å hente unge spillere og videreutvikle de. Det ser vi også på signeringene i sommer, hvor Kristoffer Ajer og Frank Onyeka begge er 23 år og Myles Peart-Harris er 18. I tillegg er det rykter om at Brentford er ute etter Jens Cajuste fra Midtjylland. Cajuste fyller år den 10 august og blir da 22 år. En nøkkel for suksess blir nok at de mange nordiske spillerne ( 9 spillere hvor alle de 5 nordiske landene er representert) sørger for en stram organisering defensivt og at spillerne lenger framme på banen tar nivået. Relativt ubeskrevne på dette nivået er det spennende spillere i Ivan Toney (25 år), Sergi Canos (24 år) og Bryan Mbuemo (22 år). Sergi Canos kan bli en morsom spiller å følge med en leken teknikk og et bra blikk for spillet fra sin venstre kant.

Tabelltips Brentford

15.plass