Tabelltips – Burnley

Fjorårets sesong var begredelig for Burnley, selv om de klarte å unngå nedrykk. Denne sesongen skal de komme sterkere tilbake.

Forrige sesong

Det tok åtte ligakamper før laget fikk sin første seier, da de i november vant 1-0 på hjemmebane mot Crystal Place. Rett etter sin første seier gikk de på et 5-0 tap mot ligamesterne Manchester City. Laget reiste de seg opp igjen og mot slutten av året hadde Burnley sin beste periode for hele sesongen. I desember tapte de bare en kamp og fikk til sammen 11 poeng.

Høydepunktet denne perioden var en 1-0 seier mot Arsenal på Emirates Stadium. Ut i januar slo de Liverpool 1-0 på Anfield Road etter at angrepsspiller Ashley Barnes avgjorde kampen med et straffespark i slutten av kampen. Dette var Liverpools første ligatap på hjemmebane på 68 kamper og var Burnleys største opptur for sesongen.

Oppturene fortsatte ikke dessverre. Laget avsluttet sesongen like dårlig som de startet den med bare tre seiere i sine siste 10 kamper. Resten av kampene tapte de.

Siden Burnley rykket opp til Premier League i 2015/16 har laget fokusert på etablere seg og holde seg i øverste divisjon.

Hadde det ikke vært for at nedrykkslagene Fulham, West Bromwich Albion og Sheffield United var så til de grader begredelig gjennom hele sesongen hadde Burnley hatt mye større vanskeligheter med holde seg i Premier League. Sånn sett var de veldig heldige.

Til slutt havnet Burnley og manager Sean Dyche på 17. plass i ligaen med 39 poeng. Laget var betraktelig bedre sesongen før i 2019/20 da de havnet på en trygg 10. plass.

Den beste og viktigste spilleren for Burnley i fjorårets sesong var spissen Chris Wood. Til sammen scoret han 12 mål i ligaen i tillegg til tre assists. Det gjorde at han ble kåret til årets spiller i klubben.

I år må laget ha mer hjelp fra andre spillere enn bare Wood til å score mål.

Overgangsmarkedet

Det har ikke vært mange signeringer for Burnley så langt i overgangsvinduet. De har frigjort noen yngre spillere, men ikke solgt noen av lagets etablerte spillere.

Laget har signert forsvarsspiller Nathan Collins fra Stoke City for £12 millioner. Den irske spilleren har aldri tidligere spilt i Premier League tidligere, men til tross for det var han høyt ettertraktet. Både Arsenal og Manchester United skal ha vært interessert i å kjøpe han, men det var Burnley som var mest ivrige på å signere spilleren. I utgangspunktet er han en midtstopper, men han kan også spille høyreback.

Burnley hentet 19 år gamle Mark Helm gratis fra Manchester United. Han er hovedsakelig en sentral midtbanespiller. Skal bli spennende å se han vise seg fram for Burnley. Klubben har hentet flere andre unge spillere som de håper kan hjelpe dem å styrke stallen.

For å gi landslagskeeper Nick Pope mer konkurranse har Burnley signert Wayne Hennessey gratis fra Crystal Palace. Hennessey er landslagskeeper for Wales og kommer til å gi Burnley mer trygghet i tilfelle Pope blir skadet.

Forsvarsspiller Ben Gibson som var på utlån til Norwich hele 2020/21 sesongen har blitt solgt til samme klubb for omkring £6.00 millioner. I tillegg fornyet ikke Burnley kontrakten til kantspilleren Robbie Brady.

Inn

Wayne Hennessey fra Crystal Palace (Gratis)
Nathan Collins fra Stoke City (£12,000,000 millioner)
Mark Helm fra Manchester United (Gratis)
Jacob Bedeau fra Scunthorpe (Gratis)
Harry Williams fra West Bromwich Albion (Gratis)
Ethen Vaughan fra Norwich (Gratis)

Ut

Robbie Brady (Kontrakt utløpt)
Conor Barrett (Kontrakt utløpt)
Jordan Cropper (Kontrakt utløpt)
Ismail Diallo (Kontrakt utløpt)
Marcel Elva-Fountaine (Kontrakt utløpt)
Arman Taranis (Kontrakt utløpt)
Matty Rain (Kontrakt utløpt)
Ryan Cooney til Morecambe (Gratis)
Ben Gibson til Norwich (£5,933,316 milloner)
Jimmy Dunne til QPR (Overgangssum uvisst)
Joel Mumbongo til Accrington (På utlån)
Lukas Jensen til Carlisle (På utlån)
Bailey Peacock-Farrell til Sheffield Wednesday (På utlån)
Adam Phillips til Morecambe (På utlån)

Spillere å se opp for

Når manager Sean Dyche har alle spillerne sine tilgjengelig har han et lag som ikke er enkelt å spille mot. Laget har noen få nøkkelspillere som de ikke må miste til skader eller suspensjon.

Midtstopper og kaptein Ben Mee helt essensiell for lagets suksess. I starten av forrige sesong var kapteinen ute med skade første seks kampene, og uten han hadde forsvaret store problemer. Da han var tilbake løsnet det seg for Burnley og vitner om at han kanskje lagets aller viktigste spiller.

I tillegg til Mee er hans stoppermakker James Tarkowski veldig viktig i forsvaret til Burnley. Sammen utgjør de et fysisk stopperpar som er vanskelig å bryte igjennom. Tarkowski er taklingsdyktig og relativt trygg med ballen som han slår fine pasninger med.

En Burnley spiller man skal holde øye med er Dwight McNeil. På venstreving er han farlig trussel for motstandere som jobber hardt og er flink til å leke med ballen. Han er bare 21 år gammel og har forbedret seg for hver sesong som har gått siden han kom til klubben i 2017. McNeil er en ettertraktet spiller som kan være på vei bort fra klubben på et eller annet tidspunkt.

Når det kommer til å score mål er det en spiller som skiller seg ut, og det er selvfølgelig Chris Wood. I fire sesonger på rad har Wood scoret mer enn 10 mål i Premier League for Burnley. Han er god til å vinne dueller og dyktig til å forstyrre motstanderens forsvar. Burnley er ikke et lag som er flinke til å kontre eller bygge opp angrepene sine gjennom midtbanen. Derfor er Wood veldig viktig siden han kan være et oppspillspunkt som holder på ballen og gjøre medspillere ledige. I tillegg er han flink avslutter.

Til tross for at Burnley er et lag som i utgangspunktet kjemper mot nedrykk har de mer å stille med enn folk tror. De er et fysisk lag som kan holde tempoet opp når de har dagen og er i form. Dette er et lag som vil vise forbedring fra forrige sesong.

Tabelltips – Burnley

12. plass

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds