Tabelltips – Disse lagene rykker ned

Fjorårets tre nye tilskudd i Premier League – Huddersfield, Newcastle og Brighton – unngikk alle nedrykk. Nå står den tøffe andresesongen for tur, men hvem må ta den tunge veien ned i Championship denne sesongen?

20. Plass – Cardiff

Laget som eies av den kontroversielle Vincent Tan, er tilbake igjen i det gode selskap. Cardiff er ett av  tre nyopprykkede lag som skal kjempe om plassen i årets sesong, og vi rangerer “The Bluebirds” som det klart svakeste.

Laget ledes av Neil Warnock,  treneren som har rykket opp flest ganger med klubber i det engelske ligasystemet, hele 8 ganger. Den siste bragden med Cardiff anser Warnock som sin største prestasjon i løpet av sinn 38 år lange trenerkarriere, noe som sier litt om utgangspunktet til den kommende sesongen.

Warnocks stil er effektiv på nivå to, men har blitt for simpel i Premier League. Man kan ofte komme langt med hardt arbeid, lav risiko og lange baller, men det blir trolig for tynt igjen for Warnocks lag.

Overganger

Cardiff-sjefen ønsker å beholde stammen i laget og bygge videre på det som gjorde waliserne gode i 2017/2018,supplert med fire-fem nysigneringer. I skrivende stund er det 8 timer til overgangsvinduet stenger, og Cardiff har hentet Josh Murphy, Bobby Reid, Greg Cunningham og Alex Smithies. Fire signeringer som har kostet klubben nærmere 300 millioner kroner. Mellom seg har de fire nysigneringene 131 minutter i Premier League, fordelt på 10 kamper.

Det lukter ikke svidd av de nye spillerne, men Reid ser ut som det beste kjøpet foreløpig.

Alt i alt blir dette laget for svakt i Premier League. Har Cardiff flyten med seg og presterer opp mot sitt absolutte maksnivå, kan de kanskje holde plassen. Men det er mer sannsynlig at klubben ender opp med en katastrofe sesong i området rundt 20 poeng.

19.Plass – Huddersfield

Klubben fikk en eventyrlig start på fjorårets Premier League. To strake seirer og bare ett tap på de seks første kampene. Etter den eventyrlige starten fikk David Wagners menn en skikkelig “Reality check”.

Siste halvdel av sesongen ble betydelig tyngre, og Huddersfield bare to ganger på lagets 20 siste kamper. Det holdt på å koste dem plassen, men 37 poeng var nok til å holde Southampton og de tre nedrykkslagene bak dem. Til høsten kommer det ikke til å bli enklere, men Wagner vil igjen prøve å få guttene hans til å overprestere. For det er nettopp det tyskeren mener de har gjort.
Ifølge Wagner er ikke arbeidsbetingelsene i Huddersfield engang på Championship-nivå. Derfor syns han det var en større prestasjon å holde klubben i Premier League, enn det var å rykke opp.

Huddersfield har forsterket i sommer, og har blant annet hentet Monaco-duoen Kongolo og Diakhaby. I tillegg til Monaco-duoen har de hentet Ramadan Sobhi fra Stoke City, samt  flere ubeskrevne blad.

Vi spår en tung andresesong for David Wagner og Huddersfield, til tross for 2-3 spennende signeringer.

Oddstips

Cardiff er det klart svakeste laget i årets utgave av Premier League. Selv om de trolig overgår vår knusende dom, er vi skråsikre på at de ender på jumboplass når fasiten er klar i midtenav mai 2019.

Coolbet tilbyr pene 3.25 på at Cardiff ender sist på tabellen, det fortjener en liten innsats.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds