Tabelltips – Everton

Everton

Everton kommer fra en respektabel åttendeplass i 2017/2018 sesongen. Redningen for Merseyside-klubben ble Big Sam Allardyce, som fikk klubben på skuta rett kurs. Everton innså heldigvis at Allardyce ikke var et langsiktig valg.
Erstatteren ble Marco Silva. Portugiseren har et godt rykte på balløya, etter jobben han gjorde i Watford. Hvor berettiget denne positiviteten er kan diskuteres opp og ned i mente. En ting er uansett sikkert, forventingene er som alltid store på Goodison.

Overganger

Everton har i dette overgangsvinduet hentet både Richarlison og Digne. Richalison kom for svimlende 500 millioner fra Watford. Ved første øyekast virker det meget høyt med tanke på hvor lite han har prestert. Han var strålende i 2-3 måneder for Watford, men så sluknet han helt. Klarer Silva å få det beste ut av han, er det en spiller som har x-faktoren til å herje med motspillerne.
Fordelen er at han kjenner ligaen og Marcos Silva. Om det lykkes på Goodison får vi vente å se.

Digne kom for 200-300 millioner fra Katalonias stolthet, Barcelona. Han er nok en tiltenkt erstatter for aldrende Baines. Eneste som bekymrer meg med Digne er hans offensive bidrag.
Av det jeg har sett av han, virker han ikke som en typisk «Marcos Silva-back».

Betydelige spillere som har pakket kofferten: Rooney,Mori, Mirallas og Ashley Williams.

Forventet lagoppstilling

Pickford
Coleman-Keane-Jagielka/Holgate- Digne/Baines
Gueye-Schneiderlin
Walcott- Sigurdsson- Richarlison
Tosun

Jeg er meget usikker på hvilken formasjon silvas Everton kommer til å mønstre. Ifølge uttalelsene hans har han sagt at «4-3-3 er mitt system», men har i forsesongen spilt en mer 4-2-3-1 formasjon. Han har uttalt at Schneiderlin foretrekker å spille alene, noe som vil gi rom til de andre midtbanespillerne til å bidra offensivt. Det kan hende Silva trekker Sigurdsson ned i en indreløper-rolle– mens Walcott og Richalison dyttes opp i treeren fremme.

Gjengangeren i begge systemene er at backene skal dundre opp og ned langs krittet, og høyt press. Jeg må nesten slenge meg på «hype-toget» her. Tror Silva har typene til å gjennomføre sin fotballfilosofi med offensive backer og høyt press. God frekvens på midtbanen og nok kreativitet til å skape ubalanse hos motstanderen. Største svakheten som jeg ser det er venstre midtstopperplass.

Det ryktes at Yerry Mina er på vei inn portene på Goodison, som kan være akkurat det Silva trenger. Tradisjonelt har Silva slitt med å organisere forsvar– ofte store rom bak backene og strekk i midtbaneleddet. Klarer Silva å løse den defensive-koden, tror jeg dette kan bli bra.

Tabelltip – 7.plass

Etter artikkelen ble skrevet har Everton signert følgende spillere:

Bernard