Tabelltips – Fulham

Nyopprykkede Fulham er en av de lagene jeg gleder meg mest til å følge i årets sesong. Slavasia Jonkanovic sine menn rykket opp med et nødskrik, etter å ha beseiret Aston-Villa på sagnomsuste Wembley Stadion. Serberen var på mange måter en åpenbaring for «Cottagers». Med stort ballinnhav, god pasningssikkert og febrilsk press, avsluttet Fulham sesongen med en rekke på 23 kamper uten tap

Spørsmålet er om de klarer å bygge videre på denne medgangsbølgen når motstanden blir betraktelig bedre. Forsesongen tyder ikke på det–da de har gått på tap mot Fenerbache, Lyon og Sampdoria. Man skal ikke vektlegge forsesongen for mye, men det som bekymrer meg, er hvordan de har sett ut. Spilt meget omstendelig, og hatt problemer med å skape sjanser. Men, hovedregel nummer en: forsesong er forsesong!

Overganger

I sommer har virkelig den Amerikanske eieren Shahid Kahn investert dollar. «Flex-N-gate-mogulen» sitt bidrag har gitt Fulham muligheten til å hente fra en respektabel navn på den europeiske fotballkartet.
Den største overgangen i sommer har helt klart vært kjøpet av ivorianeren Jean Michel Seri. Han og lagkamerat Le Marchand kom som en pakkeløsning, der overgangssummen ryktes å være rundt 300 millioner.

Spesielt Seri kommer til å styrke dette laget betraktelig. Samtidig spøker det for spilletiden for vår norske venn Stefan Johansen. Seri var i fjor svært nær en overgang til selveste Barcelona, men den overgangen strandet på målstreken. Med en pasningssikkerhet på 90.4 prosent de siste sesongene for Nice, tror de fleste at han kommer til å passe som hånd i hanske i det ballbesittende maskineriet til Jonkanovic.

Fulham har også hentet skyts fremover på banen; Schürrle og Mitrovic. Schürrle var en del av tysklands VM-lag i 2014. Etter dette har det bare gått en vei for den tidligere Leverkusen-stjernen. Han kommer på lån fra Dortmund, og er etter mitt syn en høy avkastning lite risiko overgang.

Mitrovic var på mange måter en åpenbaring på Craven Cottage i vår. Etter at han kom på lån i Januar, nettet han hele 12 ganger på 17 kamper. Nå er overgangen permanent og den serbiske tankspissen kommer til å bli vond å møte for alle og en hver. Synes spesielt VM var ett godt bevis på at han har nivået inne, og jeg blir ikke overasket om han snuser på 10-15 pl mål denne sesongen.

I tillegg har Fulham har hentet solide Mawson fra Swansea og keeper Fabri fra Besiktas. Mawson er etter min mening noe overvurdert, men er helt klart en stor forsterkning. Spesielt vil han tilby trussel på offensive dødballer, og sårt tiltrengt erfaring. Fulham sin store bragd dette overgangsvinduet er likevel at de har beholdt kjernen i laget. Da tenker jeg på vidunderbarnet Sessesgnon og kaptein Cairney. (i skrivende stund 06.08).

Det største tapet er Fredrick som gikk til West-ham. Men jeg tror dette er ett tomrom som skal være fult mulig å fylle.

Forventet lagoppstilling:

Fabri
Le Marchand- Raim- Mawson- Christie
Seri- Mcdonald – Cairney
Sessegnon – Mitrovic- Schurrle

 Jeg forventer en klassisk 4-3-3 fra slaviasia`s menn. Backene kommer til å fly opp og ned langs krittet hele kampen, spesielt Christie har offensive fibre. La Marchand har virket noe usikker i de kampene jeg har sett, men han har helt klart kvaliteter som forsterker dette Fulham-laget.

Kantene kommer mest sannsynlig til å trekke mye innover i banen (basert på fjoråret). På midtbanen vil Cairney, helten fra Wembley, være en sterk offensiv bidragsyter. Seri dekker store rom, og vil nok være den som holder igjen og balanserer sammen med Mcdonald. Forventer 10+ målpoeng fra Cairney, da Seri har mye større defensiv kapasitet enn Johansen. Spådom:

Selv om man har handlet store navn, har jeg ikke helt troen på dette laget. Frykter at Slavias sin spillestil skal bli en anelse naiv i dette selskap. Dog tror jeg at han kommer til å moderere seg noe. Et annet spørsmålet er om forsvaret har nok kompetanse i en-mot-en-dueller. Stopperparet Raim/Odoi var hadde få vellykkede taklinger i championship. Spørsmålet er om Mawson kan være løsningen. Fremover lukter det krutt.

Eneste spørsmålet er om samspillet kommer til å fungere. Får litt Queens Park Rangers-vibber når jeg ser dette laget her; mye store navn, men vil det fungere?

Tabelltips – 14.plass

 

– EDVARD KLOKKERSVEEN

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds

%d bloggere liker dette: