Tabelltips- Leeds

 

Etter et etterlengtet comeback til Premier League skal Leeds forsvare en knallsolid førstesesong i det gode selskap. Kan de utfordre for plassene i Europa, eller kan vi regne med at de får det klassiske andre-sesong syndromet?

Bielsa og comeback for fansen

Siden ansettelsen av Bielsa i 2018 har Leeds virkelig tatt store steg. Han tok over et lag som hadde fullført midt på tabellen i Championship og ledet dem rett opp til 3.plass i sin første sesong som manager, men han klarte ikke å ta laget opp til det øverste nivået. Påfølgende sesong ble det førsteplass og direkte opprykk, og i fjor leverte de en 9.plass i comebacket sitt etter en fantastisk sluttspurt.

Det er dog ikke ligaplasseringene som har vært det mest beundringverdige med Leeds siden Bielsa sin inntreden, men heller måten de spiller fotball på som engasjerer og underholder hele fotballverden. Leeds-gutta løper mest i ligaen og Bielsa kaster menn i angrep ved enhver anledning.

Er det noe fansen elsker, så er det å se et lag som lager et show hver eneste gang de entrer banen. Med spillere som Patrick Bamford, Raphinha og Jack Harrison til å levere de offensive bidragene kan Leeds-supportere forvente seg nok en sesong med flotte angrep og mål på løpende bånd.

Når sesongen sparkes i gang vil klubben også kunne fylle opp Elland Road som er kjent for å skape en spesiell atmosfære, og fansen kan endelig se laget i sitt hjertet tilbake i Premier League. Dette er absolutt en faktor som kan pushe Leeds mot en ny god sesong i ligaen.

Mangel på signeringer og “second-season syndrome”

Denne sommeren har det vært liten overgangsaktivitet hos “The Whites”. De har styrket forsvaret med venstrebacken Junior Firpo fra Barcelona, men utenom dette består stallen av de samme spillerne som i fjorsesongen. De har dog sikret seg Jack Harrison på permanent basis fra Manchester City etter to sesonger på lån i klubben, men stallen hadde nytt godt av et par defensive forsterkninger.

Til tross for den gode offensive underholdningen vi fikk servert gjennom fjorsesongen, så var det enkelte kamper hvor det glapp stygt defensivt og problemene defensivt var tydelige gjennom sesongen. Uten et par defensive forsterkninger kan det bli vanskelig å utfordre de øverste plassene på tabellen gjennom en hel sesong. Med 54 innsluppne mål gjennom fjorsesongen så må det defensive forbedres for at klubben skal kunne hevde seg enda høyere på tabellen. Leveransen under pre-season har også vært preget av mangle innslupne mål og kun 1/7 seiere, selv om disse kampene kan tas med en klype salt.

Gjennom fjorsesongen tok Leeds 18 seiere, fem uavgjort og gikk på 15 tap. Det vil være viktig å kunne snu noen av disse tapene til minst uavgjort slik at de kan innkassere et poeng de gangene seier er utenfor rekkevidde.

En mann som Kalvin Philips på ankerposisjon vil også være viktig å holde skadefri gjennom sesongen. Etter en fantastisk debutsesong i Premier League var han fast inventar på midtbanen for England gjennom årets EM, og har uten tvil tatt store steg det siste året.

Oppsummering

Ofte gjennom Premier League-historien har det blitt tøffere for et nyopprykket lag året etter comeback-sesongen, og vi tror Leeds skal få kjenne på dette i år. Etter en plass på øverste del av tabellen tror vi at en topp ti plassering kan bli vanskelig å forsvare.

Vi har stor tro på underholdning av ytterste kaliber fra Leeds gjennom sesongen, og at de vil holde seg langt unna nedrykkstriden. Om de klarer å utfordre for de europeiske plassene stiller vi oss tvilende til, og en plassering midt på tabellen vil fortsatt være noe klubben kan bygge videre på fremover i tid. Med så stor konkurranse i ligaen tror vi plasseringen blir noe svakere enn i fjor, og at det akkurat ikke holder til topp ti.

Tabelltips: 11.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds