Tabelltips – Leicester City

Leicester fikk en strålende inngang til den nye sesongen da de slo Manchester City i Community Shield-finalen lørdag ettermiddag.

Forrige sesong

Kun Manchester United (21) og Manchester City (27) vant flere kamper enn Leicester (20) forrige sesong. Fasit etter 38 kamper var 66 poeng, kun ett poeng bak Chelsea som sikret fjerdeplassen.

Leicester hadde en skuffende avslutning på forrige sesong i ligaen. Champions League-håpet glapp da revene gikk på et 4-2 tap mot Tottenham i siste serierunde.

Når det er sagt, var det flere positive opplevelser for Brendan Rodgers menn. Klubben klarte å kvalifisere seg til Europaligaen, i tillegg vant de den prestisjetunge FA Cupen for første gang i klubbens historie.

Å vinne FA Cupen var en fantastisk prestasjon for Leicester. Revene slo Manchester United i kvartfinalen og Chelsea i finalen takket være et praktmål av Youri Tielemans.

Mangelen på fjerdeplassen kan skyldes flere grunner, men blant annet hjemmeformen og skader står frem som de mest sentrale. På King Power Stadium tapte Leicester ni av sine nitten hjemmekamper. På bortebane ble det elleve seire, fem uavgjort og kun tre tap.

Brendan Rodgers sine menn fikk i likhet med andre lag også kjenne på skadetrøbbelet gjennom forrige sesong. Caglar Söyüncü, Jamie Vardy, Harvey Barnes, James Maddison, Ricardo Pereira, James Justin og Wilfred Ndidi var alle nøkkelspillere som måtte finne seg til rette på sidelinjen i flere uker.

Til tross for alle skadene, klarte Brendan Rodgers likevel å finne løsninger som hjalp laget å vinne fotballkamper. Revene benyttet seg av en 3-5-2 formasjon for mesteparten av sesongen. Systemet ga vingbacker som Timothy Castagne, Mark Albrighton og Luke Thomas mye offensiv frihet. Spissene Jamie Vardy og Kelechi Iheanacho opparbeidet et fantastisk partnerskap på topp for Rodgers.

I årets pre-season har Leicester allerede erfart skadetrøbbel ettersom midtstopper Wesley Fofana ble skrekktaklet i treningskampen mot Villarreal forrige uke. Manager Brendan Rodgers har bekreftet at det er snakk om en “fractured fibula”, altså et brukket bein. Rodgers bekreftet videre at franskmannen vil være ute av spill resten av året, og sannsynligvis deler av 2022.

Overgangsmarkedet

Leicester sin smarte overgangsstrategi gjennom det siste tiåret har vært med på å gjøre dem til en av Englands best styrte klubber.

Revene har gjort en formidabel jobb i de senere årene på å finne eksepsjonelt gode talenter til en relativt lav sum. Noen av spillerne har senere blitt solgt for store summer til de såkalte “big six” lagene, som har ført til stor profitt for revene. Eksempler er Riyad Mahrez, Ngolo Kante, Harry Maguire og Ben Chilwell.

Også i år ser det ut til at vi kan se lignende takter fra Leicester.

Stortalentene Patson Daka og Boubakary Soumare har blitt hentet fra Lille og Salzburg for å forsterke laget. Spillerne kostet til sammen omkring 550 millioner kroner, men man skal ikke se bort fra at spillernes verdi vil øke i løpet av de kommende årene.

Ryan Bertrand er hentet gratis fra Southampton. Venstrebacken skal bidra til å gi Brendan Rodgers en større bredde i laget, samtidig som han bringer over ti års erfaring med Premier League fotball.

Opptil nå har det vært lite salg for Leicester denne sommeren. Klubblegenden Wes Morgan har lagt skoene på hyllen, mens veteran Christian Fuchs har forlatt klubben gratis.

Midtbanestjernen James Maddison har vært linket til en exit til Nord-London-klubben Arsenal. Det gjenstår å se om The Gunners er villige til å betale. Revene ryktes å kreve et beløp på over 750 millioner kroner.

Inn:

Patson Daka (£27m, Red Bull Salzburg)
Boubakary Soumare (£18m, Lille)
Ryan Bertrand (gratis, Southampton)

Ut: 

Wes Morgan (lagt opp)
Christian Fuchs (gratis, Charlotte)
Matty James (slippet)
Josh Knight (ukjent beløp, Peterborough United)
Darragh O’Connor (gratis, Motherwell)
Admiral Muskwe (ukjent beløp, Luton Town)
Darnell Johnson (gratis, Northampton Town)
George Hirst (lån, Portsmouth)
Tyrese Shade (lån, Swindon Town)
Daniel Iversen (lån, Preston North End)
Callum Wright (lån, Cheltenham Town)

 

Spillere å se opp for

Youri Tielemans er blitt ryktet bort fra King Power Stadium denne sommeren, men det ser ut til at midtbanejuvelen blir i klubben. Belgieren hadde en fantastisk sesong hvor han noterte seg for 9 scoringer og 6 målgivende i alle turneringer for revene. 24-åringen ble matchvinner i FA Cup finalen mot Chelsea med sitt praktmål fra distanse på Wembley Stadium.

Harvey Barnes er tilbake etter en langtidsskade og virker meget klar for den nye sesongen. Angrepsspilleren noterte seg for 9 mål og 4 målgivende i fjorårets Premier League kampanje. Dessverre for engelskmannen, måtte han se sesongen sin ferdig tidligere enn ønsket. 23-åringen pådro seg en kneskade i februar som holdt ham ute av spill i hele fire måneder. Barnes var en reell kandidat til å bli tatt med i Gareth Southgates EM-tropp, men dette ble aldri tilfelle.

En annen engelskmann å se opp for denne kommende sesongen er veteran og klubblegende Jamie Vardy. 34-åringen går mot sine siste sesonger som fotballspiller, men presterer likevel på et skyhøyt nivå uke etter uke. Vardy noterte seg 15 mål og 9 målgivende i ligaen forrige sesong og viste med det at han fortsatt har ferdighetene og formen på plass.

Tabelltips – Leicester City

6.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds