Tabelltips – Liverpool vinner Premier League

Etter den fantastiske gullsesongen i 2019/20, så ble fjorårets tredjeplass en liten nedtur.

Men likevel; å ta tredjeplassen og kvalifisere seg for Champions League med alle de store skadene laget fikk, er likevel å regne som en utrolig prestasjon.

Vi tror Liverpool slår sterkt tilbake i Premier League 2021/2022.

Skader

Så godt som alle spillerne i Liverpool-troppen hadde skader som gjorde de utilgjengelige i kortere eller lengre perioder av sesongen.

De alvorligste skadene hadde Virgil van Dijk (kne), Joe Gomez (kne), Thiago Alcantara (kne og korona), Joël Matip (muskelskade) og Jordan Henderson (lyske).

Tabelltips - Liverpool vinner Premier League

Disse fem spillerne var ute i lange perioder og er sammen med den foreløpig siste tilveksten til troppen, Ibrahima Konate, nesten å regne som forsterkninger.

Spesielt på midtstopperplass var det store utfordringer og manager Jürgen Klopp hadde et utall ulike konstellasjoner, noe som ikke akkurat bidro til defensiv trygghet for et av gullfavorittene.

Da skadene kom var det tidlig klart at Liverpool ikke kom til å forsvare sin ligatittel fra sesongen før, men tredjeplass og Champions League-spill også i 2021/22 er mer enn godkjent, alt tatt i betrakning.

Spillere ut

Nå står en ny sesong for tur. Nederlandske Gini Wijnaldum fikk ikke så lang kontrakt som han gjerne ville og har reist til Paris og PSG. Blant de som også er vist døren på Anfield, er Harry Wilson, som har forlatt klubben til fordel for Fulham i Championship. Taiwo Awoniyi har gått til Union Berlin og Marko Grujic til Porto. Til nå har Liverpool solgt spillere for 34 millioner pund og Merseyside-klubben er villige til å la spillere som Shaqiri, Nat Phillips, Neco Williams og Divock Origi gå, dersom prisen er riktig. Nylig varslet Lyon at de vil hente Shaqiri. Partene har noen uker på seg på å bli enige.

Liverpool er en av klubbene som er nøye på å sette tæring etter næring i disse koronatider. Klubben har tapt enorme summer siden nedstengningen i mars i fjor og må ta situasjonen på alvor. Som vanlig er halve fotball-Europa linket til The Reds og sannsynligvis så vil det komme inn en eller to spillere, men en måned unna stengingen av transfervinduet, vet ingen hvem dette blir.

På grunn av alle friskmeldte spillere som har vært på treningsleir i Østerrike en god stund, så vil det nesten bli et nytt Liverpool-lag som trer på seg den røde trøya til en ny sesong i august.

Lagdel for lagdel

Keeperplassen er selvskreven i Liverpools mål. Brasilianske Alisson Becker var med Brasil i Copa Americana og fikk noen få kamper for laget, som tapte finalen mot Argentina. Adrian og Kelleher er reservene, kanskje med irlenderen som en god nummer to.

Tabelltips - Liverpool vinner Premier League

I gullsesongen var Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson kanonsikre på hver sin sideback. Det vil de bli også i år. Alexander-Arnold hadde en trøblete sesong, som startet med korona og ble avsluttet med et mislykket forsøk på å komme seg til EM. Han kommer sterkere til sesongstart. Back Up på sidebackene er spillere som poteten James Milner, Neco Williams og greske Tsimikas.

I skrivende stund er Ibrahima Konate kommet inn fra Leipzig og vil ta plass i midtforsvaret sammen med van Dijk. Det er foreløpig ikke klart om Klopp kommer til å spille med van Dijk fra første ligarunde, men med tid og stunder så ligger alt til rette for en nederlandsk-tysk konstellasjon.

Bare så det er klart; 193 centimeter høye van Dijk og 194 centimeter høye Konate vil danne en kraftpakke av et midtstopperpar. Nærmest til å få van Dijks plass, dersom han vurderes som ikke klar, er muligens Matip. Også han er skadeforfulgt, men vil få en ny mulghet. Det er Back Up nok på midtstopperplass; Gomez, Rhys Williams, Ben Davies og Nat Phillips.

Midtbanen er et lite spørsmålstegn. Fabinho er veldig klar. Han spilte flere kamper som midtstopper i fjor, men er bedre som midtbanespiller. Jordan Henderson blir også valgt, dersom han er skadefri – og dersom han fortsatt er i klubben. Skumle rykter er begynt å versere om at det heller ikke har vært så lett å bli enig med han heller om en kontraktsforlengelse. Thiago Alcantara er også selvskreven og vil komme fryktelig tilbake etter en litt trøblete førstesesong i engelsk Premier League.

En spiller som kan overraske, er Harvey Elliott, som tok Championship med storm i fjor og spilte godt på utlån i Blackburn Rovers. Curtis Jones fikk en del spilletid i fjor og bli ikke overrasket om det blir mer kommende sesong. Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita har begge en skadehistorie som kan skremme noen enhver. Men også de vil få sine muligheter. Takumi Minamino er tilbake etter utlån fra Southampton. Vi tviler vel på om han er særlig nærmere fast førstelagsplass på Anfield etter fjorårssesongen.

Angrepstrioen Salah, Mane og Firmino har vært foretrukket lenge, men man skal aldri glemme eller avskrive Diogo Jota, som også denne sesongen vil få sine sjanser både som innbytter og fra start. Divock Origi har vært lenge i Liverpool, men er avskrevet av stadig flere Liverpool-supportere. Forhåpentligvis – både for klubben og hans egen del – så blir han solgt i løpet av transfervinduet.

Med andre ord, Jürgen Klopp rår over en ganske bred tropp. Men med Wijnaldum borte, så håper mange røde supportere på at Liverpool kommer opp med pundsedler nok til en midtbanespiller som kan gå inn og forsterke førsteelleveren ytterligere.

Signalene manager Jürgen Klopp er kommet med etter de to avslutningskampene på preseason, hjemme mot Athletic Bilbao og Osasuna, tyder på at det kan komme inn nye spillere. Disse to kampene førte også til smeller på venstrebackene Andy Robertson og Kostas Tsimikas, noe som kan føre til at det vurderes et innkjøp av en back og en midtbanespiller. De resterende dagene av augustvinduet vil vise hva som skjer på Anfield.

Spillerprofil – Ibrahima Konate

“Etter problemene vi har hatt på midtstopperplass denne sesongen, var det ingen tvil om at vi måtte styrke den delen av laget. Men først må jeg si at jobben Nat, Rhys og Ozan gjorde var fantastisk og utrolig bra. I Ibrahima har vi signert en spiller som vil bidra med enda mer kvalitet. De fysiske egenskapene er veldig imponerende. Han er rask, sterk og god i lufta”, sa Klopp til liverpoolfc.com etter at kjøpet var gjort.

Konate er født 25. mai 1999 i Paris og feiret altså sin seksårsdag samme dag som Liverpool-supporterne kunne feire Champions league-seieren over Milan i Istanbul i 2005.

Tabelltips - Liverpool vinner Premier League

Reda Bekhti, hans tidligere trener i Paris FC ser for seg Konate som en framtidig kaptein på det franske landslaget og – dersom han fortsetter framgangen – som en av de beste spillerne i verden.

Kommentarer unødvendig. Ifølge flere eksperter er han en kraftpakke av en spiller; hodesterk, fysisk og knallgod duellspiller, god med ballen, plasseringssterk, god pasningsfot og rask. Ikke så ulik Liverpools andre midtstopper, Virgil van Dijk.

Konate fikk 90 kamper for Leipzig og franskmannen var toneangivende i flere sesonger på topplaget i Bundesliga. Han har en skadehistorikk også han, med skader blant annet i hofte og ankel, men dette skremte ikke Liverpool fra å handle. Klopp skal satse hardt på at fjorårets marerittsesong på skadefronten skal gjenta seg.

Eivind Bisgaard Sundet, som følger Bundesliga tett for Viasport, sa at Liverpool har gjort et kjempekjøp.

– Han er et talent og har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano. Den angivelige prislappen på 36 millioner pund høres ut som en grei sum. Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sa Bisgaard Sundet til liverpool.no.

Kjøp og salg

Inn:
Ibrahima Konate, RB Leipzig, £36M

Ut:
Liam Coyle, Accrington, gratis
Joe Hardy (frigitt)
Abdi Sharif (frigitt)
Jack Walls (frigitt)
Adam Lewis, Livingston, lån
Gini Wijnaldum, PSG, gratis
Sepp van den Berg, Preston, lån
Remi Savage, Newcastle, ukjent sum
Paul Glatzel, Tranmere, lån
Liam Millar, Basel, £1,3M
Kamil Grabara, FC København, £3M
Marko Grujic, Porto, £10.5M
Taiwo Awoniyi, Union Berlin, £6.5M
Harry Wilson, Fulham, £12M
Jakub Ojrzynski, Caernarfon Town, lån

Oppsummering

Ja, dersom Liverpool holder seg unna skadene på markante spillere, så kan de så absolutt vinne Premier League 2021/22. Etter at Liverpool vant med 18 poeng over Manchester City i 2019/20-sesongen, slo City knallhardt tilbake i fjor, og vant Premier League med tolv poeng over United på andreplass- og 17 poeng foran Liverpool på tredjeplass.

Konkurransen om det gjeve Premier League-gullet er knallhard. De samme lagene, i tillegg til fjorårets fjerdeplasserte Chelsea, vil kjempe om det kommende Premier League-gullet. Alle de fire lagene har kvesset sine klør og har forsterket sine lag i kampen om gullet. Chelsea vant Champions League-gull i vår og har vist god utvikling under manager Thomas Tuchel.

Vinner Liverpool, så blir dette 20. gang laget vinner den øverste divisjonen i England, og er dermed likt med Manchester United. Og altså andre gangen de vinner Premier League.

Tabelltips 2021/22

1.plass

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds