Tabelltips – Manchester City

Manchester City kommer fra en skuffende sesong i fjor, med en 2. plass og hele 18 (!) poeng bak seriemester, Liverpool. I år slår haiene fra Manchester tilbake!

Forrige sesong:

I utgangspunktet leverte City som de pleier fremover på banen, men det var i de bakre rekker det skortet. går det mye på marginer og flyt, noe som var fraværende for de regjerende mesterne. Ni tap i én sesong er i tillegg rekord for et Guardiola-lag.

I tillegg pådro de seg fire røde kort i 19/20-sesongen, bare slått av Arsenal som hadde 5. Halvparten av disse røde korta var det Fernandinho (en mann vi kommer tilbake til seinere) som stod for. Det er mer enn de to foregående sesongene til sammen. De fikk også 16 flere gule kort forrige sesong, kontra 18/19-sesongen. Frustrerte City.

Men på den positive sida: Vi kan ikke snakke om forrige sesong, uten å nevne Kevin De Bruyne. Det er riktignok vanskelig å koke opp nye superlativer, for å beskrive belgieren, som leverte sin beste sesong hittil i Premier League. En av verdens beste fotballspillere om dagen, som også ble kåret til årets spiller i ligaen. Han tangerte rekorden til Thierry Henry på 20 assist, og klinket att på til inn 13 mål. Et unikum av en spiller, og en som garantert kommer til å levere varene også neste sesong. I tillegg hadde City-laget fem målscorere over ti mål, og scoret hele 102 mål.

Overganger:

INN:

Nathan Aké (Bournemouth)
Ferran Torres (Valencia)
Issa Kaboré (KV Mechelen)
Yan Couto (Coritiba

UT:

Leroy Sané (Bayern München)
Jack Harrison (lån, Leeds United)
David Silva (Real Sociedad
Claudio Bravo

Hvilke spillere bør vi se opp for kommende sesong?

Phil Foden har gått David Silva-skolen noen år nå, og vil ta over stafettpinnen etter spanjolen. Det er selvsagt noen store sko å fylle, men unggutten vil, forhåpentligvis, få tid. Foden er en spiller vi allerede har sett mye lovende av, men som nå trolig får en enda større rolle i tomrommet etter Silva. I fjorårets sesong spilte han 23 kamper, som er det meste han har fått i A-lagssammenheng. Det skal likevel nevnes at bare 9 av disse var fra start. Likevel har han scoret 5 og notert seg for 2 assist. Det blir veldig spennende å se hva City-produktet får til den kommende sesongen. En kul og likandes type (som Silva også alltid har vært) som vi håper får mye spilletid.

Nye spillere er alltid spennende å kaste et nøye blikk over. Tilvenning av klubb, spillestil og lagkamerater er ikke alltid en selvfølge. Nathan Aké kjenner til ligaen og debuterte i Premier League allerede i 2012, for Chelsea, og har etter hvert etablert seg som en av de mest lovende engelske forsvarsspillerne i ligaen. I 2017 signerte han permanent for Bournemouth og de siste sesongene har han spilt bortimot alt for The Cherries. I tillegg har 25-åringen fått noen kamper for det nederlandske landslaget. Nå går han fra å kjempe i nedrykkstriden, til å kjempe om troféer. Aké er rask, sterk og god med ball i beina, noe som vil gli godt inn i Guardiolas lag.

Midtstopper-plass var en posisjon som ble en avgjørende akilleshæl for City i fjorårets sesong. Citys kanskje beste midtstopper, Laporte, har vært ute mesteparten av sesongen, og midtbanespilleren Fernandinho har måtte bekle en uvant posisjon i hans frafall. I tillegg har nok en midtbanespiller, Rodri, spilt mange kamper på midtstopperplass. Stones og Otamendi har også mistet kamper grunnet skade.

En ting Guardiola har vært tydelig på at er veldig viktig for han, er å ha en venstrefotet venstre midtstopper. City-sjefen har med Laporte sitt frafall manglet en viktig brikke i det oppbyggende spillet, mesteparten av sesongen. Nå er Aké hentet inn, og hans foretrukne fot? Jo, venste. Vi tipper at Aymeric Laporte og Nathan Aké kommer til å bytte på rolla i løpet av en lang sesong med mange kamper.

Fun fact:

Av Citys 9 (!) tap i Premier League i fjor, var Fernandinho plassert på venstre midtstopper i 7 av disse kampene. Makkeren hans i 5 av de var Otamendi.

Konklusjon:

Vi føler oss trygge på at Manchester City vil slå tilbake. Den luka på 18 poeng opp til Liverpool forrige sesong er helt spinnvill, og går mer på marginer og at Liverpool var på en ellevill flyt. Ingenting skal dog tas bort ifra fjorårets fortjente seriemester, men poengavstanden lyver litt. City hadde soleklart best målforskjell i ligaen og scoret voldsomme 102 mål. Men, med 9 tap blir det vanskelig å hevde seg mot et lag som vant seks flere kamper enn de lyseblå.

Vi tror at City forsterker seg, og at Liverpool kommer tilbake på jorda. I tillegg vil det mest sannsynlig bli tettere i toppen, enn disse voldsomme avstandene som har vært de siste tre sesongene. Flere lag vil forsterke seg, og kjempe om tittelen.

Manchester City vinner Premier League (1.plass)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds