Tabelltips – Norwich City

Kanarifuglene er tilbake i det gode selskap etter en svipptur i Championship. Har Daniel Farke og hans menn lært av deres forrige opphold i Premier League – eller blir det en tung sesong for jojo-laget Norwich?

Siste tur i Premier League

I 19/20 sesongen var Norwich og Farke klare for å imponere på verdens største scene, noe de også gjorde innledningsvis. De startet sesongen med et 4-1 tap mot Liverpool som forventet, men måten de utfordret og turte å spille fotball på begeistret alle og enhver. Spesielt Emiliano Buendia og Teemu Pukki ble et navn på manges lepper, spesielt for de som spiller fantasy.

Pukki fortsatte å levere og dundret inn et hat-trick mot Newcastle i påfølgende runde i det som ble deres første av totalt fem seiere for sesongen. Selv om de hadde en kamp Norwich-fansen sent vil glemme hvor de slo regjerende mester Manchester City 3-2 en sen lørdagskveld anført Todd Cantwell og Teemu Pukki, så ble dette en av få lyspunkt gjennom sesongen.

Ønske om å spille attraktiv fotball ble til tider for sterkt for Farke & co, og enkelte kamper ble preget av en naiv tilnærmelse som gjorde at også uavgjort resultatene ble en sjelden vare for klubben med kun seks ett-poengere å vise til. Det endte som det måtte med kun 27 mål og 21 fattige poeng ble det en ny tur ned for de gulgrønne.

Svipptur til Championship

Da nedrykket var et faktum gjorde Norwich noe som få klubber som deltar i nedrykkstriden velger å gjøre. Beholde manageren. Klubben var fast bestemt på at dette er et langtidsprosjekt, og med en jordnær tilnærmelse til overgangsmarkedet ble heller ikke millioner av kroner kastet ut av vinduet før visitt-sesongen i Premier League. Klubben viste tiltro til manageren sin, og spillerne viste igjen sin tillit til manageren. De viktigste bærebjelkene, spesielt offensitvt ble med klubben ned. De mistet dog noe av deres defensive kaliber i Jamal Lewis og og Ben Godfrey.

Sesongen i Championship ble en suksesshistorie, og med en meget god borteform gjennom sesongen kapret kanarifuglene førsteplassen og direkte opprykk med 97 poeng. De ble ledet an av Pukki som bøttet inn 26 mål, og Buendia som leverte kruttsterkte tall med 15 mål og 16 assist. De hentet også Ben Gibson på lån fra Burnley gjennom sesongen, og i januar hentet de grekeren Dimitrios Giannoulis på lån med oppsjon på kjøp trigget gjennom opprykk. Denne sommeren ble dermed overgangen fra PAOK gjort permanent for 6 millioner pund. Låneavtalen til Gibson ble også gjort permanent for 8 millioner pund.

Overganger

Det har vært stor aktivitet i overgansmarkedet for den ferske Premier League-klubben på både godt og vondt. Det største skuddet i baugen er uten tvil tapet av Buendia, som er forsvunnet til Aston Villa for 38 millioner pund. Hans kreativitet og målpoeng er noe som vil bli savnet, og det er et tomrom klubben har forsøkt å fylle i sommer.

Klubben har raidet Werder Bremen for to av deres offensive bidragsytere i Milot Rashica og Josh Sargent for totalt 20 millioner pund etter klubben måtte ta turen ned i den tyske andredivisjonen. Sargent ble nettopp signert og er en del av yngre garden fra USA som leverer godt spill flere steder i Europa. Gutten som er født i 2000 har allerede to fulle sesonger bak seg i Bundesliga og bekler helst spissrollen, men har til gode å levere store doser målpoeng i seniorkarrieren sin.

Rashica er en mer etabelert og allsidig spiller. Han kan bekle ving, spiss og den offensive midtbanerollen. Forrige sesong ble tung for spilleren, men i de to tidligere sesongene har det vært høy leveranse. 12 og 11 mål i alle turneringer og fem assist i begge sesonger lover godt for spilleren fra Kosovo.

Videre har de innhentet den hjemvendte sønn, Angus Gunn for 5.8 millioner pund som kan utfordre Tim Krul på keeperplassen. Den sentrale midtbanen er også fornyet gjennom signeringene Pierre Lees Melou fra OGC Nice for 6 millioner pund og lånet av Chelsea-talentet Billy Gilmour. Sistnevnte er en spiller som har imponert på det øverste nivået tidligere, og blir en meget spennende tilvekst i et fintspillende Norwich-lag.

Rett før sesongstart har de punget ut 10 millioner pund for den lovende 19-åringen Christos Tzolis fra PAOK. Han leverte hele 10 målgivende og 16 mål på 46 kamper for klubben som havnet på andreplass i den greske ligaen i fjor.

INN:

Ben Gibson (Burnley)
Milot Rashica (Werder Bremen)
Billy Gilmour (Chelsea, lån)
Kenny Coker (Southend)
Flynn Clarke (Peterborough)
Liam Gibbs (Ipswich)
Louis Thompson (frigitt)
Dimitrios Giannoulis (PAOK Salonika)
Angus Gunn (Southampton)
Pierre Lees-Melou (Nice)
Sam McCallum (Queens Park Rangers)
Josh Sargent (Werder Bremen)

UT:

Alexander Tettey (frigitt)
Jordan Thomas (frigitt)
Zach Dronfield (frigitt)
William Hondermarck (frigitt)
Louis Lomas (frigitt)
Ethen Vaughan (frigitt)
Philip Heise (Karlsruher)
Reece McAlear (Inverness, utlån)
Moris Leitner (frigitt)
Marco Stiepermann (frigitt)
Josip Drmic (Rijeka, utlån)
Akin Famewo (Charlton, utlån)
Sam McCallum (Queens Park Rangers, utlån)
Emiliano Buendia (Aston Villa)
Mario Vrancic (Stoke)
Ørjan Nyland (frigitt)
Josh Martin (MK Dons, utlån)
Sebastian Soto (Porto, utlån)
Akin Famewo (Charlton, utlån)
Daniel Barden (Livingston, utlån)
Gassan Ahadme (Portsmouth, utlån)
Danel Sinani (Huddersfield, utlån)

 

Laget og de viktige bidragsyterne

Norwich er avhengig av skadefrie nøkkelspillere gjennom sesongen. En spiller som Todd Cantwell har muligheten til å steppe opp i Buendia sitt fravær, og viste forrige gang de var i Premier League at han kan levere på det øverste nivået. Pukki må fortsette målfesten fra Championship, og høyrebakcen Max Aarons har fått en viktig rolle for laget til tross sin unge alder.

Videre blir det spennende å se hvor mange nyervervelser som går rett inn i laget og hvordan de takler overgangen til Premier League. Kapteinen Grant Hanley har tidligere slitt med det øverste nivået, og det hersker noen spørsmålstegn defensivt i sentrallinjen.

Norwich får en knalltøff start på sesongen med møte mot Liverpool, Manchester City, Leicester og Arsenal på sine fire første kamper. Heldigvis for Norwich spiller ikke lenger Suarez i ligaen, men de skal fortsatt få bryne seg på Salah og resten av gutta fra Merseyside i sesongåpningen. Enn så lenge har de heller ikke hatt flaksen på sin side med skade på Cantwell og covid-smitte hos Hanley og nysigneringen Rashica før ballen er sparket i gang.

Vil dette være Norwich City sin foretrukne startellever gitt en skadefri tropp?

Tim Krul

Max Aarons- Grant Hanley- Ben Gibson- Dimitrios Giannoulis

Billy Gilmour-Pierre Lees Melou

Milot Rashica-Todd Cantwell-Christos Tzolis

Teemu Pukki

Flere av de offensive posisjonene er bekledd av nyervervelser og det kan være utfordrende å danne en god kjemi og forståelse seg i mellom. Det blir spennende å se om Farke velger å satse fullt ut på de nyeste signeringene, eller om han sakte men sikkert implementerer dem inn gjennom sesongen. Spørsmålet er om de har råd til å vente på at kjemien skal oppstå i jakten på viktige poeng og momentum gjennom høsten.

Oppsummering

Vi syntes de gulgrønne kanarifuglene er en spennende tilvekst i ligaen og det hersker ingen tvil om at de vil bidra med underholdning og målrike kamper. Det gjenstår å se om de har tatt lærdom fra deres forrige visitt til Premier League, og om ønske om å spille attraktiv fotball vil gå på bekostning av viktige poeng. Det vil være viktig for klubben og komme ut av den vanskelige starten med selvtillit for å kunne bygge momentum utover sesongen.

Klubben har investert i markedet i høyere grad enn ved forrige opprykk med en god miks av erfarne spillere, og mer unge – lite rutinerte spillere. Tapet av Buendia, mangel på solid dybde og erfaring i Premier League, spesielt blant de offensive spillerne kan gjøre dette til en vanskelig sesong for Norwich City. Klubben har allerede rykket ned fem ganger fra det gode selskap, og vi tror at det sjette nedrykket blir et faktum denne sesongen.

Tabelltips: 20.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds