Tabelltips – Southampton

Mauricio Pelligrino klarte aldri å få skikk på dette Southampton-laget. Han overlot stafettpinnen til den gamle traveren Mark Hughes. Hughes var mildt sagt ikke et populært valg blant fansen, men mannen ved tilnavnet «Sparky» berget plassen.

En klubb som Southampton skal ikke være en klubb som kjemper for å holde hodet over vann, det er sikkert, men klubbens rang i hierarkiet gjør det nesten umulig å bygge en stamme i laget.

Overganger

Etter 2017/2018- sesongen var det klart at det var behov for forsterkninger på St.Mary`s. Forrige sesong ga alle spillersalgene de seneste årene utslag. Det var nesten å forvente med tanke på hvor mye kvalitet som har forsvunnet. En ting var i alle fall klart før dette overgangsvinduet, nye spillere måtte inn! I skrivende stund har de kjøpt inn «Moi» Elyounoussi fra Basel, den lovende keeperen Angus Gunn fra Manchester City og den 1.98 cm høye danske stopperkjempen Vestergaard  fra Gladbach.

I tillegg til disse tre har de også hentet Armstrong fra Celtic, som forhåpentligvis vil tilby målpoeng fra midtbanen. Armstrong er spiller jeg virkelig har troen på, og har gått under radaren hos media i det ganske land; Scoret hele 27 mål på sine tre sesonger hos Celtic. For de som er interesserte i FPL, kan det være en mann å følge med på.

Med norske øyne er naturligvis «Moi» den mest interessante. Klarer han nivået i Premier League, vil «Saints» og den norske publikum ha mye å se frem til. Er dog meget usikker om han får starte sesongen for “the Saints”.

Vestergaard tilbyr duellstyrke, noe som har vært en mangelvare ette at Virgil Van Djik sutret seg ut portene på St.Mary`s.

Den største svekkelsen i dette laget er at Tadic har pakket kofferten, og dratt til Ajax. Ellers er det ikke mye å snakke om.

Forventet lagoppstilling

McCarthy
Vestergaard – Bednarek–Hoedt
Cédric –Lemina – Romeu- Bertrand
Redmond – Armstrong – Austin

Her er jeg meget usikker på formasjonen, men tror «Sparky» sine menn vil gå ut i en 3-4-2-1. De har spilletypene til det, med Cédric og Bertrand som vingbacker. Spørsmålstegnet er om Cedric holder mål. Synes han mangler litt sluttprodukt fremover og kan tidvis være svak bakover. I de bakre rekker er det ekstrem kamp om plassene. Stephens og Yoshida kan fint finne på å starte. Jeg er ikke helt overbevist om at dette Southampton-laget skal klare å forbedre seg nevneverdig fra i fjor. Tapet av Tadic kommer til å merkes, og personlig er jeg ikke noe fan av Mark Hughes som trener. Har stopperne frekvens nok i beina til å dekke rommene etter backene? Jeg er usikker!

Tre ting er sikkert i livet: Døden, skatt og at Mark Hughes sine lag er dårlige defensivt.

Tabelltips – 12.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds