Tabelltips – West Ham

West Ham er ett lag «alle» regner med hver sesong. Som oftest ender det i skuffelse. 2017/2018- sesongen endte med en laber 13-plass, noe ingen i Øst-London hopper i taket for. Liten progresjon i spillet førte til at David Moyes fikk sparken. Selv om skotten førte «The Hammers» opp på trygg grunn, slapp til de fryktelig mye skudd ( hele 16 per kamp), og ballen gikk mye på tvers.

Moyes sitt eksperiment med en 3`er bak ble ingen suksess. Det er kanskje ikke så rart når man må bruke aldrende Zabaleta som en såkalt vingback. Avstandene mellom lagdelene ble store og det offensive spillet ble ikke mer fremover-rettet. Moyes gjorde dog en klok vurdering da han flyttet østerrikeren Marko Arnautovic opp som spiss. Alle så at Moyes ikke var den rette mannen for jobben, løsningen for de britiske eierne David Gold og David Sullivan ble en sindig sivilingeniør fra Santiago, Manuel Pelligrini.

Det gjenstår å se om den sjarmerende chileneren klarer å styre skuta på rett kjøl. En ting er i alle fall sikkert: «ny sesong, nye muligheter»

Overganger

Som de fleste managere i West Ham har Pelligrini fått rikelig med midler til å forsterke laget. Personlig synes jeg kjøpene i sommer virker mer gjennomtenkte, og synes spillertypene passer til tiltenkt spillestil.

Det som kanskje er det mest spennende kjøpet, er Felipe Anderson; hentet fra Lazio for svimlende 400 millioner. Den driblesterke brasilianeren kan se ut som million i en kamp, for og så forsvinne i neste kamp. Klarer Pelligrini å trykke på de riktige knappene, kommer Anderson til å tilføre dette laget sårt tiltrengt kreativitet.

West Ham har også hentet andre offensive forsterkninger; Jack Wilshere fra Arsenal og Andriy Yarmolenko fra Dortmund. Wilshere er for de fleste anglofile et kjent fjes. Talentet er utvilsomt der, spørsmålet er bare om kroppen tåler belastningen.

Den 29 år gamle ukraineren Yarmolenko har noen spennende ferdigheter, spesielt en-mot-en-situasjoner. Han hadde en god start på 2017/2018 sesongen i Dortmund, men en fotskade og sviktende prestasjoner gjorde at han ble skjøvet ut i kulda. Frykter litt at dette kan bli en typisk West Ham signering– bra navn på papiret, men prestasjonene uteblir.

Defensivt har West Ham hentet Issa Diop (Tolouse), Lukasz Fabianski (Swansea) og Ryan Fredericks ( Fulham). Her synes jeg West Ham har handlet uvanlig klokt. Den 1.94 cm høye Diop har en fysisk til å bli skremt av, og tilfører tiltrengt duellkraft. Eneste spørsmålet er ballhandlingen hans, som av det jeg har lest kan være litt varierende. Fabianski og Fredricks kommer mest sannsynlig til gå rett inn i laget. Tror begge vil styrke dette laget, spesielt har jeg troa på polakken Fabianski som har prestert godt i flere år.

Spillerne som har måtte pakke sakene å forlate London Stadium:James Collins, Patrice Evra, Cheikh Kouyate og Joe Hart. De har blitt kvitt mye daukjøtt. Det største tapet er nok Kouyate, som med sin fysikk er en brukbar «boks-til-boks-spiller».

Alt i alt synes jeg det har vært en del kloke, og ikke minst spennende signeringer. Største spørsmåltegnet er hvor fort de klarer å tilpasse seg Premier League, tiden vil vise.

Forventet lagoppstilling

Fabianski

Fredricks- Diop- Ogbonna/Balbuena-Cresswell
Wilshere- Noble
Yarmolenko-Anderson- Arnautovic
Hernandez

I skrivende stund forventer jeg en 4-2-3-1 formasjon fra Pelligrini. Han spilte en del 4-4-2 i city, men West Ham mangler kvaliteten, eller rettere sagt spissene til en slik formasjon. Yarmolenko og Arnautovic komme til å trekke mye innover i banen, mens Anderson skal prøve å finne «den lille erten» på topp.

Offensivt tror jeg West Ham skal ha typene til en 4-2-3-1. Wilshere har offensive fibre, og kan fylle på for å skape overtall. Største spørsmålet offensivt er om Hernandez klarer å holde på ballen og binde opp stopperne. Defensivt er jeg litt mer skeptisk. Det vil bli stor defensivt ansvar på 3`ern bak Hernandez. Er de disiplinert nok.

Det kommer til å bli stort ansvar på backene, og de kommer til å bli satt opp i mang en-mot-en-situasjoner. Her er jeg mest skeptisk til Fredricks som ikke har spilt på dette nivået før. Finner de ut av punktene ramset opp her, er det flust av kreativitet til å løse opp motstanderens forsvar.

Jeg vektlegger ikke resultatene treningskampene noe særlig, men det kan verdt å merke seg at Arnautovic eller »Arnie», har spilt en del spiss, og vi skal ikke se bort i fra at han kan starte på topp. Men som sagt, mitt tips er at Hernandez starter som enslig spiss.

Ser at det er mange som har stor tro på «hammers» i år. Personlig tror jeg det blir litt enten eller. Får Pelligrini stjernene til å dra i samme retning kan det lukte svidd. På en annen side: hva skjer hvis Anderson/ Yarmolenko underpresterer? Plutselig kommer det en skade på Wilshere også, hva skjer da? Jeg velger å tro på det første scenarioet. For første gang på en god stund har West Ham en taktisk klok manager. Liker også sommerens investeringer, og tror på en stor forbedring i forhold til fjoråret.

Tabelltips – 8.Plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds

%d