Tabelltips – Wolverhampton

Vi spår at Wolverhampton leverer en ny solid sesong i Premier League.

Forrige sesong

En bitter avslutning på tilbakelagt PL-sesong så Wolverhampton plassere seg med syltynne marginer utenfor det gode selskap i topp seks og europaspill. Fikk heller ikke kvalifisert seg gjennom årets Europa League, etter de røk ut mot Sevilla i kvartfinalen.

Hadde det ikke vært for en rusten start med et uforventet dårlig poengsnitt på 1,18 på sesongens første elleve kamper, kunne tabellplasseringen vært oppe i CL-spill. I løpet av disse første elleve gir de for eksempel fra seg poeng til Crystal Palace, Burnley, Newcastle, Southampton, og går på tap mot Everton.

Til sammenlikning hadde Wolves et poengsnitt på 1,81 på de siste elleve, til tross for at dette ikke var deres sterkeste periode. Gjennom den rekordlange sesongen har de gulkledde sett både opp- og nedturer, med trykk på oppturer.

Dobbel seier mot Manchester City er blant merittene manager Espírito Santos kan ta med seg inn i neste sesong. Signeringen av Jiménez viste seg å være blant forrige sesongs mest vellykkede signeringer i Premier League. 17 mål og seks målgivende er fasit for mexicanerens målpoeng forrige sesong. Laget har virkelig funnet rytmen med den stadig gjentakende 3-4-3-formasjonen, og manager Nuno Espírito Santo forventes å kjøre samme oppskriften i kommende sesong.

Merk også at Wolves’ keeper Rui Patricio så en delt fjerdeplass for flest rene bur gjennom 19/20-sesongen, så det er altså ikke bare offensivt ulvene har vist kvalitet og styrke.

Overganger

Januarvinduet så nok en portugiser bli med i de gulkleddes selskap. 24-åringen Daniel Podence ble solgt fra Olympiakos. Etter en påfølgende beskjeden mengde spilletid, har han likevel rukket å vise at han har noe på banen å gjøre.

Ett mål og én målgivende på respektive 9 PL-innhopp er ikke helt det store, men med totalt 286 av 810 minutter spilt er det ikke ille heller.

Overgangsryktene rundt skadepregede Adama Traoré har dempet seg noe, men Raúl Jiménez skal være ønsket på Old Trafford med Solskjær. Interessen er ikke ubegrunnet. Mexicaneren fant seg fort til rette i Premier League, og den tilpasningsdyktige spissen kan absolutt være signeringen som gjør at Solskjær og co kan kjenne på sølvtøy igjen.

Wolves har ennå til gode å signere sin første spiller for sommeren, men har allerede gitt slipp på Elliot Watt og Ryan Giles. Sistnevnte på lån til Coventry. Siste nytt er at vingback Matt Doherty skal være lenket til Spurs.

Her er hele listen over overganger denne sommeren:

Inn

Matija Sarkic (Aston Villa) Free

ut

Jordan Graham
Connor Johnson
Callum Thompson
Helder Costa (Leeds)
Tsun Dai (Shenzhen)
Ryan Giles (Coventry)
Elliot Watt (Bradford)
Will Norris (Burnley)

Spillere å se opp for den kommende sesongen

Vi mener tidligere nevnte Daniel Podence er den spilleren med størst wildcard-faktor i troppen sånn det står nå. Portugiseren kan komme til å spille en noenlunde lik rolle i laget som klubbkamerat Adama Traoré.

I løpet av 18/19-sesongen i gresk superliga leverte Podence 13 målpoeng, med fem mål og åtte målgivende. Skadeproblemene klubben stadig vekk ser i Adama Traoré kan vise seg å ha vært en velsignelse heller enn forbannelse, hvis man tenker på hvordan Wolves omsider har begynt å bruke den hurtige spanjolen.

Med lynraske løp og en innafor presis innleggsfot har Traoré vist seg å være både en midtstopper og venstrebacks verste mareritt, som blir enda tydeligere når han blir byttet inn etter 60 minutter.

Unggutten Pedro Neto, som ble en del av ulveflokken sist sommer, ble spådd en stor fremtid i Wolverhampton. Den allsidige 20-åringen trives best som venstreving, og i 19/20-sesongen var det bare to yngre spillere som scoret mer enn ham, nemlig Uniteds Mason Greenwood, og byrival Citys Phil Foden. Seks målpoeng på 926 minutter er dog ikke godt nok.
Den unge portugiseren får, skuffelsen til tross, store lovord fra flere kanter, og det er på ingen måte umulig at Neto blir en viktig spiller for de gule ulvene den kommende sesongen. Det er en veldig lovende Wolverhampton-stall som går inn i 20/21-sesongen, og om det i tillegg skulle komme forsterkninger er det bare å lene seg tilbake og la seg imponere av hva de får til.

Tabelltips – Wolverhampton

7.plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds