Tabelltipset – Chelsea

Utsiktene fra fjoråret

Sesongen Frank Lampard overtok klubben i sitt hjerte, hadde klubben en tung overgangsnekt hengende over seg. I sin andre sesong endret nemlig utsiktene seg. Inn kom forsterkningene. Disse i form av en back, en ving, en kantspiller, en spiss og en keeper. I tillegg til en evigung midtstopper.

Chelsea skrudde virkelig på kranen ved å bruke 200 millioner pund på spillere, i et overgangsvindu godt preget av en global pandemi. Overgangsnekten var over, moroa kunne endelig begynne igjen.

Lommeboka ble brukt på spillere som Ben Chillwell, Hakim Ziyech, Kai Havertz, Timo Werner og Eduoard Mendy, i tillegg til Thiago silva. Dette var den største pengebruken i sommervinduet 2020.

Sesongen

Chelsea startet sesongen sterkt ved å toppe sin egen Champions League gruppe og Premier League ved begynnelsen av Desember. Deretter begynte en slak formkurve med to seiere på åtte PL kamper. Chelsea falt ned på niende plass, og Lampard måtte gå av den 25. Januar 2021. Dagen etter ble arbeidsledige Thomas Tuchel kunngjort som hans stedtreder. 

Thomas Tuchel lagde allerede historie ved å komme inn portene på Stamford Bridge. Han var den første tyske manageren til å ta over treneransvaret for klubben. Og det midtveis i en sesong.

Tuchel hadde ansvaret i sin første kamp dagen etter, i en målløs batalje med uavgjort hjemme mot Wolves. Kampen satte rekorden for mest ballbesittelse (78,9%) og fullførte pasninger (820) i løpet av en kamp for en nyansatt manager.

Tuchel styrte Chelsea til en fjerdeplass i Premier League. Han ledet også klubben til sin fjerde FA-cup finale på fem år, hvor det ble tap for Leicester.

Med en imponerende rekke på 13 ubeseirede kamper slo Chelsea ut Atletico Madrid, FC Porto og Real Madrid på vei til finalen. Mot Manchester City ble det også seier, og dermed kunne Tuchel feire sitt første CL trofé. Dette etter at han ledet PSG til finalen året før.

 

Overgangsmarkedet i fjor

Defensive problemer under Frank Lampards første sesong førte til en enorm kjøpefest i sommeren som fulgte. Inn kom solide Ben Chillwell, etter storspill over flere sesonger i Leicester City. Thiago Silva kom også på en free transfer fra PSG. I ettertid har man sett viktigheten av akkurat hans tilstedeværelse.

Edouard Mendy ble en åpenbaring i mål, hvor han holdt buret rent i flere kamper på rad og tok med seg en sikkerhet og en tilstedeværelse som styrket Chelsea bakover.

Timo Werner og Kai Havertz var det knyttet store forventninger til. Werner fikk sin dose kritikk for ikke å være klinisk nok og vaksinert mot scoringer og målsjanser. På 44 kamper ble det 11 mål og 12 assists for Werner og 9 mål på 45 kamper for Havertz. Havertz slet med å finne seg til rette i begynnelsen, men hentet seg inn veldig på vårparten da Chelsea endte opp med å vinne den gjeveste turneringen i Europa.

Hakim Ziyech vært god i de avgjørende kampene, men vi har nok enda tilgode å se mer fra han. F.eks i FA-cupen og Champions League hvor marokkaneren avgjorde selv mot lag som henholdsvis Manchester City og Atlético Madrid. Chelsea gikk senere til topps i Champions League og berget også fjerdeplassen i Premier League. 

Overgangsmarkedet i år

Mange av Chelseas internasjonale spillere har vært å se i sommerens fotball-EM, hvor spesielt Mason Mount og Jorginho barket sammen i finalen. Etter en meget innholdsrik sommer, har Chelsea begynt sin pre-season med seier over Bournemouth og Arsenal i treningskampene. På onsdag venter Tottenham i serien som kalles «The Mind Series», hvor også Arsenal er med.

Det er fortsatt tydelig at koronapandemien har satt en støkk i verdensøkonomien og også overgangsmarkedet. Chelsea har forholdt seg mye roligere i dette overgangsvinduet kontra i fjor, da de utførte en vill kjøpefest.

Spillere som Olivier Giroud og Fikayo Tomori har forlatt Chelsea til fordel for AC Milan. Billy Gilmour har dratt på lån til Norwich etter storspill for Skottland i fotball-EM. Connor Gallagher drar på lån til Crystal Palace.

Marcus Bettinelli har signert som tredjekeeper for Chelsea. Det er tiltenkt at han skal gi konkurranse til Mendy og Kepa på keeperplass, hvor Mendy er førstevalget og sistnevnte er i køen bak.

Ellers har Chelsea fått tilbake en haug med spillere som kommer tilbake fra lån, klare for å kjempe om plassen og vise seg frem på pre-season.

Dette gjelder f.eks Ross Barkley, Timoue Bakayoko, Danny Drinkwater og Ruben Loftus-Cheek.

Loftus-Cheek har kommet tilbake fra lån i Fulham. Den talentfulle midtbanespilleren har fortsatt til gode å slå ut i full blomst i Chelsea-drakten. Talentet er det nemlig ingenting å si på, hvis man glemmer skadeproblemene. Men det ser ut til at Ruben har en høy stjerne hos Tuchel, som har beskrevet han som en «Michael Ballack 2.0» med mye mer.

Tabelltipset: 4. plass

Tabelltipset - Chelsea

Vi tror at Chelsea havner på en solid fjerdeplass. Det er enorme forventninger knyttet til Manchester United, som har forsterket i både angrep og forsvar. Manchester City fortsetter å ha den beste stallen. I tillegg til Liverpool, Arsenal, og et Tottenham med en sulten og nyankommen manager i Nuno Espirito Santo, tror vi det blir en tøff batalje om Topp 4. Men vi har troa på at den nåværende europamesteren kvalifiserer seg til Champions League.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds