Thiago Alcantara sikter høyere i fortsettelsen

Liverpools spanske midtbanestjerne, Thiago Alcantara, avsluttet fjorårssesongen godt, der han var med å sikre klubben Champions League-spill. Nå sikter han høyere i fortsettelsen i sin karriere på Merseyside.

Den 30-årige italiensk-fødte spansk-brasilianske stjernespilleren mener han så langt ikke har fått ut sitt beste for de røde.

Ett år

Thiago Alcántara ble født i den italienske byen Bari i 1991. Familien flyttet imidlertid tidlig, da henholdsvis til Spania og Brasil fordelt på ulike år. Dermed ble Thiago født i ett land, mens oppveksten foregikk i to andre land. Han viste tidlig talent for fotball og startet sin karriere i Flamengo i Brasil. I en alder av fem år flyttet han så til Spania med faren, for å spille for Ureca i de nord-vestre deler av landet.

Playmakeren Thiago har sin fortid som Barcelona- (68 kamper – sju mål fra 2009-2013) og Bayern München-spiller (2013-2020, 150 mål og 17 mål, med store titler for begge lag, blant annet Mesterliga og tre Bundesliga-titler i Tyskland). Han har til nå fått 46 landskamper (to mål) for Spania.

Han skrev under for Liverpool 18. september i fjor og nærmer seg med andre ord ett år i spill for Liverpool.

I løpet av året han har spilt for Liverpool har han fått 24 kamper (ett mål) for de røde, vært plaget noe med skader, formsvikt og ikke minst koronapandemien. Bare elleve dager etter at han hadde flyttet fra Bayern til Merseyside, fikk han Covid-19. Han ble frisk, men gikk ikke akkurat skadefri gjennom sesongen. Bortsett fra en meget god avslutning på sesongen, som ga tredjeplass, så har Liverpools supportere på ingen måte fått se det beste av ballkunstneren. Han fikk dog plass på FIFA sitt verdenslag for kalenderåret 2020, sammen med lagkameratene Alisson Becker, Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold. Trofeet som bevis for dette fikk han fra Arsene Wenger forleden. Den tidligere Arsenal-manageren er nå FIFAs sjef for global utvikling.

Så sent som i Preseason fikk Thiago problemer med en hamstringmuskel mellom setemusklene, en skade han også tidligere har hatt problemer med. Han ble med i EM, men har hatt problemer med å spurte skikkelig og det var også andre fysiske ting han ikke klarte å gjøre.

Han ble klar til ligastarten, men har måttet bruke litt tid på å bli helt matchfit.

Klar til kamp

Nå er han klar for å kjempe for at Liverpool igjen skal utfordre titler i Premier League og Champions League.

  • Vel, jeg har den samme følelsen som jeg har hatt i hver av klubbene jeg har spilt for, å nå så høyt som mulig. Det betyr å vinne hver konkurranse du deltar i; Premier League, Champions League og de hjemlige cupene. Det har alltid vært det overordnede og viktige, slik det alltid er og har vært. Dette året, i fjor og året før der. Vi vil vinne alt og har den sulten som skal til for å vinne – ikke bare hver av konkurransene vi deltar i – men også hver kamp, fortalte Thiago til Liverpool FCs kampprogram når alle spillerne ble spurt om sine mål for 2021/22-sesongen.

Mange av Liverpools supportere hadde nok helst sett en eller to nye spillere inn på Anfield i det nylig avsluttede overgangsvinduet. Istedet ble vinduet brukt til å selge noe av stallfyllet, låne bort noen av de talentfulle ungguttene og få inn Ibrahima Konate fra Leipzig.

Mer sentral

En av grunnene til at det ikke ble hentet flere spillere, er nok Thiago og den forventede mer sentrale rollen han skal få på Liverpools midtbane denne sesongen. Nederlandske Wijnaldum har byttet ut dokkene i Liverpool sentrum med Eiffel-tårnet i Paris. Thiago mistet en god del av fjorårssesongen med skader og korona. I tillegg var Henderson, van Dijk, Gomez og Matip ute i store deler av sesongen. Nå er disse tilbake, skadefrie og klare til å spille en mer sentral rolle i Premier League og Champions League. I tillegg er stortalentet Harvey Elliott kommet tilbake etter verdifull matching i Blackburn Rovers i Championship.

Mot slutten av sesongen spilte Thiago Alcantara en sentral rolle i kampen om kvalifisering til Champions League, noe de røde klarte. Thiago spilte sammen med Fabinho på den sentrale midtbanen og da fikk alle røde supportere se hvilken spisskompetanse denne spilleren har på bevegelse og ikke minst presise pasninger.

Nå føler han seg klarere enn noensinne til å spille en viktig rolle i laget, mer vant med den nye og tøffe spillestilen og rytmen i Premier League enn i Bundesliga.

  • Det har vært et spesielt år, der koronapandemien og nedstengingen av landet har ført til at vi ikke har hatt muligheten til å nyte tilværelsen i vårt nye hjemland så mye som vi hadde ønsket. Når det gjelder det spillemessige så har jeg hatt en sesong på å venne meg til måten å spille på og at det går mye raskere enn jeg har vært vant til. Det har vært et godt år, selv om jeg innimellom – spesielt i starten – hadde tøffe perioder. Jeg føler at jeg har kommet over dette nå og jeg ser fram mot sesongen, sier Thiago.

Ikke startet

På grunn av skaden han pådro seg i slutten av juli, har han ikke vært klar for førstelaget. Så langt denne sesongen har han ikke startet noen av ligakampene fra start. Mot Burnley fikk han ti minutter som innbytter og mot Chelsea 16. Thiago var heller ikke med i landslagssjef Luis Enriques tropper til landskampene mot Sverige borte (tap 1-2), Georgia hjemme og Kosovo borte i denne landslagspausen.

I sommerens Europamesterskap hadde han playmaker-trøye nummer 10 på ryggen, men fikk bare fire kamper som innbytter, i et mesterskap som endte med semifinaletap mot Italia på straffesparkkonkurranse.

  • Da jeg kom hit var jeg klar over hva jeg kunne tilføre Liverpool og hva klubben kan gi til meg. Nå vil vi fortsette å jobbe sammen og jeg tenker at vi alltid vil oppdage nye ting, både blant oss som har vært her en stund og de som er nye. Det er slik du skaper harmoni i en spillergruppe for å spille på øverste nivå, gjøre det godt og utvikle deg, sier Thiago i kampprogrammet til Liverpool FC.

Høyaktuell

Thiago Alcantara er høyaktuell til å få sesongens første startplass allerede i kommende Premier League-kamp borte mot Leeds neste søndag. Så i første gruppespillkamp hjemme mot AC Milan onsdagen etter, i hjemmekampen mot Crystal Palace i Premier League lørdag 18. september og også i ligacupkampen borte mot Norwich City 21. september.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds