Tid for å diffe

En runde med mye mål gjorde at mange spillere med høy eierprosent snek seg inn på drømmelaget for runde 11.

De Bruyne, Zaha, Salah, Son og Sterling er midtbanespillere som pryder mange fantasylag, og de var også de fem midtbanespillerne med størst poengfangst fra runden.

Med flere fine kamper å velge mellom er det mange involverte i kapteinbåndstriden også denne uka.

 Harry Kane og Son Heung-Min

Den ustoppelige Spurs-duoen bestående av Harry Kane og Son Heung-Min er årets klart mest poengskaffende spillere, med henholdsvis 98 poeng for Kane og hele 100 poeng for Son.

Forrige runde ble et eksempel på samspillet – hvor Kane gjorde seg fortjent til 12 poeng, og Son 13.

Kommende runde skal Spurs på besøk til Crystal Palace, og etter at de gjorde kort prosess på Arsenal burde Crystal Palace være overkommelig motstand.

Det burde nevnes at Crystal Palace kommer fra en sterk borteseier. Likevel har Spurs-angrepet vært såpass dominerende hittil i sesongen at det må godvilje til for å se for seg noe annet enn borteseier.

Fun fact: om Son og Kane klarer å servere hverandre ni mål til, slår de Premier League-rekorden som for øyeblikket hviler hos Chelsea-legendene Frank Lampard og Didier Droga, med deres 36 mål skapt sammen.

Både Kane og Son fikk hvile fra start i midtukens Europa League-oppgjør mot Antwerp, og burde sånn sett være uthvilt til helgen. Unibet gir 2.02 i odds for Kane-scoring, og 2.45 for Son-scoring.

Jamie Vardy

Før gameweek 10 lå kampprogrammet til rette for at Vardy skulle få sin største poengfangst for sesongen. Etter å ha møtt Fulham hjemme og Sheffield borte ble ikke fangsten så stor som håpet, hvor 5 og 8 poeng ble fasit.

Likevel er det verdt å nevne at det var et Fulham-lag som på flere måter kontret spillestilen til Leicester bra, og å gi fra seg poeng mot bunnlag blir neppe et vanlig syn fremover i sesongen for Brendan Rodgers & resten av Leicester-apparatet.

Vardy står med 0.95 i xG90, og har klart å score mang en gang tidligere når lagene har møttes. Har allerede vært både i og ute av form så langt denne sesongen, og trenger å få marginene mer på sin side for å fortsette og hevde seg i toppsjiktet.

1.93 er oddsen for Vardy-scoring på Unibet. Med andre ord er det rundt 50 prosent sjanse for at Vardy går målløs av banen denne runden.

Salah

Det er en skikkelig kjepp i hjulet for denne ukens kapteinvalg at Salah spilte 90 minutter i CL-kampen mot Midtjylland på onsdag. Egypteren er i sitt livs form, og det høres ikke fornuftig ut at planen er at han skal benkes i helgen.

Forrige gang Liverpool-manager Jürgen Klopp valgte å hvile en skadefri stjernespiller spilte de uavgjort mot Brighton. Med det i bakhodet virker det lite sannsynlig at han prøver seg på noe liknende når de denne helgen besøker Fulham borte.

Klarer liksom aldri helt å avskrive Salah som kaptein så lenge han er skadefri. Skal jo bare være klink målpoeng når Liverpool spiller mot Fulham, men så spør det om man klarer å overse det mulige restitusjonsbehovet.

Du må satse en god slant for å spille deg søkkrik på Salah-scoring, oddsen hos Unibet er nemlig gjerrige 1.75

På tide å diffe?

Callum Wilson kom tilbake fra et kort skadeopphold og noterte seg like greit for både scoring og målgivende i forrige runde. Har vært en god signering for Newcastle så langt, og kan være verdt å vurdere i det ellers lite perfekte kapteinlandskapet.

Har du ham på laget og er ikke helt solgt på de nevnte alternativene kan du brått se stor fortjeneste på å gi ham kapteinbåndet. Møter et West Bromwich-lag som sliter med å finne seg til rette i øverste divisjon.

West Brom må i tillegg stille uten en av sine beste spillere, i og med at Mattheus Pereira pådro seg et direkte rødt etter en omtalt VAR-situasjon i kampen mot Crystal Palace.

Danny Ings er også friskmeldt, og scoret selv om han bare så 45 minutter spilletid.

Med Manchester-derby og Chelsea mot Everton som flaggskip for helgens kamper, er mange viktige bidragsytere usikre kort den kommende runden.

Er det nå det er på tide å prøve seg på en aldri så liten differential som kaptein? Det “sikreste” valget denne runden er Mohamed Salah, men du kan få godt betalt om du velger noen av de andre alternativene nevnt i artikkelen.

Lykke til med kapteinsvalget!

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds