Liverpool på rekordjakt

Tilbake til virkeligheten

Til helgen er det igjen klart for Premier League-fotball etter en uke der Liverpool-supporterne kunne juble over seier i et ufyselig uvær og på en forferdelig bane på sørkysten, i Bournemouth.

Ligacupen, eller Carabao Cup, som er det moderne navnet på turneringen, har blitt skrudd ganske så langt ned i prioriteringslisten for topplagene.

Pokal viktig

Sannheten er at årets ligacup og et trofe her vil bety ganske så mye for Liverpool-manager Jürgen Klopps nye prosjekt, også kalt Liverpool 2.0.

Han holder på å bygge opp sitt andre storlag i løpet av sin karriere på Anfield og det å kunne sette en pokal i skapet allerede denne sesongen, vil bety mye. Liverpool stilte derfor et overraskende sterkt lag mot Bournemouth (Kelleher, Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas, Elliott, Endo, Jones, Szoboszlai, Salah og Gapko fra start og Aleksander-Arnold, Gravenberch, Mac Allister, Jota og Nunez kom inn som innbyttere).

West Ham venter på hjemmebane i kvartfinalen. De andre kvartfinalekampene i ligacupen er Port Vale – Middlesbrough, Everton – Fulham og Chelsea – Newcastle. Disse kampene skal spilles 19. og 20. desember. Semifinalen i ligacupen spilles i år hjemme og borte for siste gang.

Ligacupen er en turnering som Liverpool historisk har gjort det godt i. Laget har som ni triumfer (1980/81, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1994/95, 2000/01, 2002/03, 2011/12 og 2021/22). Laget var tapende finalist i 1977/78, 1986/87, 2004/05 og 2015/16. Ingen har vunnet cupen så mange ganger. Manchester City har ått, Manchester United seks, Aston Villa og Chelsea fem og Nottingham Forest og Tottenham Hotspur fire.

Ligafotball

Nå venter Premier League igjen og denne gang er det Luton Town og Kenilworth Road som er reiseplanen. The Hatters har som ventet fått det tøft i begynnelsen av sesongen, har vunnet en kamp, spilt to uavgjorte og tapt sju kamper. Med fem innsamlede poeng så langt ligger de på en 18. plass og med kun de to andre nyopprykkede lagene fra Championship, Burnley (fire poeng) og Sheffield United (ett poeng) bak seg på tabellen.

Noe annet enn en borteseier i helgens hjemmekamp mot Liverpool, er nesten utenkelig, men slik det er i Premier League, så er det ingen lette kamper i ligaen. For Town så vil dette være noe i nærheten av en cupfinale og de vil gjøre alt i sin makt for at poengene skal bli igjen i Luton når kampen er ferdig litt over klokken 19 (norsk tid) søndag kveld.

Lagoppstilling

Liverpool kommer nok igjen med sin vante oppstilling etter at det igjen er ligapoeng det spilles om.

Det vil si at Alisson Becker står helt sikkert i mål.

Trent Aleksander-Arnold, Ibrahim Konaté, Virgil van Dijk og sannsynligvis Kostas Tsimikas vil spille i forsvaret. Det kan være mulighet for Joe Gomez eller Joël Matip også, hvis Klopp vurderer en rullering bak på banen.

Midtbanen blir Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister og Ryan Gravenberch eller kanskje mest sannsynlig Curtis Jones (som er klar for spill igjen etter å ha sonet tre kamper for rødt kort).

Angrepet vil bestå av Mohamed Salah, Darwin Nunez og Diogo Jota. Luis Diaz vil nok fortsatt være ute på grunn av den dramatiske kidnappingen av hans foreldre sist helg. Hans mor er kommet til rette, mens det pågår harde forhandlinger mellom kidnapperne og den colombianske regjeringen for å frigi hans far.

Ligaprogram

Etter Luton Town venter Toulouse i Europa League kommende torsdag, før Thomas Frank kommer med sitt Brentford til Anfield neste søndag. Så kommer den tredje landslagspausen mellom 13. og 21. november. Og etter den venter Manchester City på Etihad lørdag 25. november (igjen tidlig kampstart).

Resten av Premier League-programmet denne helgen;

Lørdag 4. november

Fulham – Manchester United (klokken 13:30)

Sheffield United – Wolverhampton Wanderers (16)

Everton – Brighton & Hove Albion (16)

Brentford – West Ham United (16)

Manchester City – Bournemouth (16)

Burnley – Crystal Palace (16)

Newcastle United – Arsenal (18:30)

Søndag 5. november

Nottingham Forest – Aston Villa (15)

Luton Town – Liverpool (17:30)

Mandag 6. november;

Tottenham Hotspur – Chelsea (21)

Premier League-lag i Europacupene;

Tirsdag 7. november;

Champions League;

Borussia Dortmund – Newcastle United (18:45)

Manchester City – Young Boys (21)

Onsdag 8. november;

Arsenal – Sevilla (21)

FC København – Manchester United (21)

Torsdag 9. november;

Europa League;

Ajax – Brighton & Hove Albion (18:45)

Toulouse – Liverpool (18:45)

West Ham United – Olympiakos (21)

UEFA European Conference League;

Aston Villa – AZ Alkmaar (21)

 

 

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds