To seire, to mål og like langt – nå nærmer det seg “ligafinale”

Men først er det “bare” en kvartfinale i Champions League. Liverpool skal til den portugisiske hovedstaden, mens Manchester City spiller på hjemmebane.

Liverpool og Manchester City hadde en forholdsvis komfortabel vei mot tre nye poeng hver i dag. Begge motstanderne er under streken og hadde veldig behov for poeng. Ingen av dem var i nærheten.

Liverpool komfortable

Liverpool spilte først, mot Watford, trøblet litt i perioder og londonerne yppet seg, men hjemmelaget fikk ledermålet fra Diogo Jota i det 23. minutt. Så gikk det helt til siste ordinære spilleminutt, før seieren var sikret etter et straffespark fra Fabinho.

2-0, tre poeng og ligaledelse for laget fra Merseyside.

Da var klokka 15:15.

I tet

45 minutter etter kampslutt, løp Manchester City utpå Turf Moor i Burnley. Spenningen var om Liverpool kom til å ha ledelsen i Premier League særlig lenge. Det var ikke spennende særlig lenge. Kevin de Bruyne får ballen fra Raheem Sterling og på halv volley skyter han ballen i mål, Det er gått kun fem minutter.

2-0 kom 20 minutter etter ved Gündogan. Hjemmelaget yppet seg litt, men seieren til City var ikke truet. De lyse blå hadde muligheter til å øke ledelsen, men cruiset heller inn til 2-0 og tre viktige poeng i konkurransen med Liverpool.

Den er det altså igjen Manchester City som leder. 73 poeng og 70-18 i målforskjell (52 plussmål) mot 72 poeng og 77-20 i målforskjell (57 plussmål). Begge lagene har åtte kamper igjen.

Liverpool reiser nå til Portugal for bortekamp mot Benfica i kvartfinalen i Champions League. Manchester City får besøk av Atletico Madrid, samme dag og i samme turnering.

“Ligafinale”

Og så. Neste søndag klokken 17:30, kommer alle til å kjenne sin besøkelsestid. Manchester City mot Liverpool på Etihad. Denne kampen har alt hva man kan ønske seg av spenning i verdens beste fotball-liga, Premier League.

Det er kanskje feil å kalle kampen for en ligafinale, men det som er helt klart er nok at denne kampen ikke vil – uansett utfall – bli direkte avgjørende for sluttstillingen i ligaen, men det som er helt klart, er at ingen av lagene vil tape denne kampen. Liverpool må nok ha poeng i den, aller helst alle tre.

Forhåpentligvis er alle spillerne fit for fight til denne kampen. Curtis Jones begynte for Liverpool i dag og fikk seg en smell i ankelen.

Mo Salah startet og ble byttet ut for Sadio Mané, uten å imponere noe særlig. Han har gått en stund nå uten nettkjenning. Han pleier å slå hardt tilbake når pila peker nedover. Forhåpentligvis peker den oppover framover nå. Også noen av City-spillerne fikk noen smeller, men de er nok også fit for fight både til den avgjørende Champions League- og Premier League-kampen i uka som kommer.

Det blir spennende å se herrene Jürgen Klopp og Pep Guardiola nå, hvordan de vil disponere lagene sine til Champions League-kampene og inn mot kampen neste søndag. Sannsynligvis vil verken Liverpool eller Manchester City stille med det samme laget tirsdag og søndag. Begge lagene har en så sterk tropp at de kan stille med et meget sterkt lag begge dagene.

Diaz stiller nok i angrepet til Liverpool og Fabinho starter nok. Joe Gomez spilte en meget god kamp i dag, men sannsynligvis så vil nok Trent Alexander-Arnold igjen ta plassen, enten allerede tirsdag, men i alle fall til City-kampen.

For City kommer nok Bernardo Silva til å spille fra start mot Atletico Madrid.

Tredje- og fjerdeplassen

Den største overraskelsen i ligaen i dag, sto Brentford for. De slo ligatreer Chelsea med 4-1 på Stamford Bridge. Så dårlig form har Chelsea vist, at dersom Arsenal slår Crystal Palace mandag, så er de rød-hvite bare to poeng bak sine blå naboer, med likt kampantall. Det blir et rotterace om plassene bak Liverpool og Manchester City. Her står det mellom ikke mindrefølgende sju lag;

  1. Chelsea 59 poeng (29 kamper), 4, Arsenal 54 poeng (28 kamper). 5.  Tottenham 51 poeng (29 kamper). 6. Manchester United 51 poeng (30 kamper). 7. Wolverhampton Wanderers 49 poeng (31 kamper). 8. West Ham United 48 poeng (30 kamper).

I morgen spilles West Ham-Everton og Tottenham Hotspur-Newcastle United og altså mandag Crystal Palace-Arsenal, alle kamper som direkte involverer klubber som kjemper om en plass i Europa kommende sesong.

Men om ligagullet er det nå bare to lag det står om. Liverpool og Manchester City, med henholdsvis ett og fem Premier League-titler og 19 og sju ligatitler totalt.

For noen uker med spenning som ligger foran oss. Verken Agathe Christie eller Jo Nesbø hadde kunnet sette ord på dette. Det er bare å spenne fast sikkerhetsbeltet, lene seg tilbake og nyte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds