Tøff kritikk fra Carragher om Liverpools prioriteringer

Få har vært like kritiske som Sky Sports-ekspert og Liverpool-legende Jamie Carragher mot Liverpool denne sesongen. Nå har Carragher kommet med knallhard kritikk mot Liverpool, eierne og manager Jürgen Klopp.

Trakk seg fra kjøp

Bakgrunnen er at Liverpool og Klopp vifter med det hvite flagget og sier at de er ute av kampen om hele Englands fotballkjæledegge, Jude Bellingham.

Bellingham spiller sin fotball i Bundesliga-klubben Borussia Dortmund og med 99 prosent sikkerhet så blir Stourbridge-gutten, som vokste opp i Birmingham City, solgt til en større, mektigere og framfor alt rikere klubb. Det er antydet en salgssum på mellom 100 og 150 millioner pund, sånn omtrent mellom en og halvannen milliard norske kroner.

Spilleren som fyller 20 år 29. juni, spilte godt for England i VM før jul og er ettertraktet. Men med en slik kjøpesum, så sier det seg selv at ikke alle klubbene kan ta seg råd.

Sier seg selv

For Liverpool sier det seg selv, sier manager Klopp; de må kjøpe minst fire spillere som forsterker førsteelleveren.

  • Det sier seg selv at vi da ikke kan bruke så mye penger på én spiller. Man kan ikke få alt man peker på og med slike priser så må vi prioritere andre spillere, sa Klopp tidligere i uka.

  • Vi kan ikke hente seks spillere til 100 millioner pund hver til sommeren. Vi er ikke barn, når du spør en femåring hva han ønsker seg til jul og han sier «en Ferrari», så sier du ikke «å, det er en god idé». Det vi trenger og det vi vil ha, gjør vi alt for å få til, men det er øyeblikk der du må akseptere at dette ikke er mulig for oss. Du må tre til side og prøve noe annet, sa Klopp på fredagens pressekonferanse. Stort mer ville han ikke si om Bellingham.

Lyst på, bruk for, passet perfekt

Det er ingen tvil om at manageren hadde hatt lyst på – og bruk for – hele Europas gullkalv. Midtbanespilleren har lagt fotball-Europa for sine føtter og hadde nok passet bra i helrødt kommende sesong.

Carragher har aldri lagt skjul på at han nærmest har vært besatt av å se Bellingham i Liverpool fra sommeren av. At det nå ikke blir noe av, er ikke noe han tar lett på.

  • Tilliten er borte. Liverpool og Jürgen Klopp har opparbeidet seg en tillit når det gjelder overganger, som hele Europa har vært misunnelig på. Den tilliten er nå borte etter nyheten om Jude Bellingham. Klopp, rekrutteringsteamet hans og eierne i Fenway Sports Group har fått fripass for de forferdelige prestasjonene de siste åtte månedene – særlig på bortebane, skriver Carragher i sin spalte i avisen The Telegraph.

Han tror dette ikke faller i god jord blant Liverpool-supporterne.

  • Det har vært tålmodighet på grunn av det som har blitt prestert etter at Klopp kom til klubben. Når en manager vinner det Klopp har vunnet, blir han en gud, og det krever mer enn et dårlig år for å endre det.

Fire-fem klubber

Real Madrid, Manchester-klubbene og Paris Saint Germain – og nyrike Newcastle United – er nok de fire-fem klubbene som er igjen i kampen om Jude Bellingham.

Liverpool er på oppløpssiden av en forferdelig sesong og trenger sårt opprydding og mange forsterkninger til troppen. Jude Bellingham hadde nok passet perfekt inn, men kommer altså ikke til sommeren.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds