Topp 3 fantasy-valg fra Chelsea

21/22 var en utfordrende sesong for alle som liker å fylle laget med Chelsea-spillere, og det synes på prissettingen i laget. Nyinnkjøpte Raheem Sterling er klubbens dyreste fpl-spiller, mens de dyreste bak ham igjen koster 8.0. I forsvaret antyder prisene at et nærmest nykomponert lag skal slite mer i år enn i fjor, så hvor er egentlig verdien?

Vi kan starte helt bakerst. Her skal nok Edouard Mendy (5.0) vokte buret i år også, og han er priset til bare 5.0, et price drop på hele 1.0 fra i fjor. Det vitner om at fpl-gudene har mindre tro på Chelsea-forsvaret i år, men så har også prissystemet på keeperplass fått en overhaling (de dyreste koster bare 5.5).

Foran ham tyder alt på at Tuchel skal komponere en ny forsvarstreer uten Antonio Rudiger, noe som er en tøff nok oppgave i seg selv. Straks 38 år gamle Thiago Silva (5.5) får nok mye spilletid, og det samme er nok tanken for Kalidou Koulibaly (5.5). Foreløpig er det nok i hovedsak Azpilicueta (5.0) og Chalobah (5.0) som kniver om den siste plassen, men ryktene vil ha det til at enda en midtstopper kan være på vei inn dørene på Stamford Bridge.

Langt mer verdi finner vi da kanskje hos de fremadstormende vingbackene Reece James (6.0) og Ben Chilwell (6.0). Begge kan skilte med veldig gode tall per 90 minutter i fjor, og er nok derfor på radaren til mange. På midtbanen foretrekker Tuchel å balansere med 2 dype sentrale, og her skal nok i hovedsak Jorginho (6.0)Kanté (5.0) og Kovacic (5.0) rotere også i år. Vi skal også se opp for Loftus-Cheek (5.0) og Gallagher (6.0) i den rotasjonen dersom ingen av dem lånes ut. Uansett hvem som spiller sentralt på midten anses disse foreløpig som litt for usikre på spilletid og dessuten for lite målfarlige til å vurderes blant topp 3-valgene.

Også i år forventes det at Tuchel stiller med 3 mer eller mindre rene offensive spillere i front. Her skal nok Sterling (10.0), Mount (8.0) og Havertz (8.0) spille hovedrollene, men det finnes mange om beinet, og Tuchel er ekstremt glad i rotere. Du kan snakke så mye du vil om Pep-rouletten, men Tuchel-bingo er minst like ille. Man kan når som helst forvente at angrepsrekka like gjerne består av Pulisic (6.0), Hudson-Odoi (5.5) og Timo Werner (8.0) (hvis sistnevnte i det hele tatt blir værende).

Hvor finnes så verdien i dette litt kaotiske Chelsea-laget? Undertegnede har satt opp sine favorittvalg basert på blant annet eierandel, spilletid og ikke minst antatt poengfangst. Den tryggeste spilletiden finner vi nok i bakre rekker, og selv om Mendy er et godt og trygt valg føles det litt vel passivt å nevne ham blant topp 3. Det gjelder særlig når vingbackene til bare 1m mer tilbyr såpass mye mer poengpotensiale.

3. Mason Mount (8.0)

Til en såpass overkommelig pris er det vanskelig å komme utenom en av Chelseas stødigste poengplukkere de siste sesongene. 11 mål og 11 assists ble det i fjor, og hadde Mount vært 100% trygg i 11-eren hadde det vært en no-brainer å ha ham på laget. Han lider for øvrig av det samme som mange andre i sin prisklasse, nemlig rotasjons-syken. Det ble bare 27 ligakamper fra start i fjor. Blir det flere i år, mon tro?

2. Ben Chilwell (6.0)

Venstrebacken så endelig ut til å få sitt store gjennombrudd i Chelsea-trøya i fjor høst, men en skrekkskade satte en effektiv stopper for det. Nå er han fullt igang igjen i pre-season, og det er lov å håpe at han fortsetter der han slapp. Det er dog ikke den første sesongen Chilwell har fått ødelagt av skader, så det spøkelset vil alltid ligge over ham også på fpl. 9.14 poeng per 90 minutter ble fasit for Chilwell det lille han spilte i fjor, men da var også Chelsea ekstremt tighte defensivt.

1. Reece James (6.0)

Det skal nevnes at det er mye personlig bias i dette valget, men så bygger også matematikken opp under dette valget. 6.8 poeng per 90 i fjor er langt fra like ekstremt som kollega Chilwell, men så opprettholdt også James poengsnittet sitt over en del lengre periode. 14 målpoeng (samme som Trent og Robertson) lar seg høre fra en spiller som er definert som forsvarsspiller , og her har du en forsvarer som kan levere store fantasypoeng uavhengig av om laget holder nullen eller ikke.

Styr unna: Timo Werner (8.0)

At denne mannen fortsatt er priset til 8 blank er nærmest en fornærmelse mot alle som leter etter potensielle bargains på fantasy. Til sammenligning har Marcus Rashford (som faktisk har vist noe i PL tidligere) fått et prisdropp på 3.0. De seneste dagene har også Werner ymtet frempå med at han ikke er fornøyd med spilletiden sin, og at han ser for seg å spille andre steder i en “not too distant future”. Det finnes en raus håndfull spisser i ligaen som både er billigere, giftigere og laaangt tryggere på spilletid enn denne mannen, så her er det bare å bruke pengene på noe mer fornuftig.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds