Tør Klopp å bruke Fabinho?

Det er ett sentralt spørsmål som bør stilles når Liverpool-manager Jürgen Klopp skal sette opp sin ellever til hjemmekampen mot Chelsea 13:30 (norsk tid) lørdag. Tør han bruke Fabinho som defensiv midtbanespiller fra start.

Tidligere har den brasilianske spilleren vært selvskreven. Brasilianeren som på sitt beste er verdensklasse, stor aksjonsradius og er en god takler, har imidlertid vært så svak de siste kampene at Klopp og vi andre som følger Liverpool tett, knapt har trodd sine egne øyne.

Treg og keitete

29-åringen virker treg, keitete, usikker og har ikke vært sitt sanne jeg på lenge. Nå har det kladdet for flere enn den brasilianske midtbanespilleren i rødt, men han innehar en sentral rolle i maskinrommet for Liverpool og det er lenge siden det har fungert.

Nå kan imidlertid Klopp ha sett nok av Stefan Bajcetic til at han har gjort seg fortjent til en startplass også i Premier League. Måten han taklet Fabinho-rollen på i cupomkampen mot Wolverhampton Wanderers sist tirsdag, ga prov på at den 18-årige spanjolen kan være klar for oppdraget.

Men tør Klopp?

Kanskje. Tyskeren er flink til å matche ungguttene forsiktig og dette er en spiller som har blitt kjørt sakte, men sikkert inn på Liverpools midtbane. Mot Wolves vikte han kløkt i en lagdel som på ingen måte har fungert i de kampene Fabinho har spilt der.

Laget

Når det gjelder resten av laget, så vil det muligens se slik ut.

Alisson Becker spiller nok, selv om også han har vist tegn til usikkerhet i enkelte kamper i det siste.

Trent Alexander-Arnold spiller høyreback og Andy Robertson venstreback, mens Ibrahima Konaté er midtstopper sammen med Joël Matip. Forsvarssjef Virgil van Dijk er fortsatt skadet, noe forsvarsspillet bærer preg av.

Vi applauderer Bajcetic som defensivt midtbaneanker, sammen med Jordan Henderson og Thiago Alcatara. Harvey Elliott, evigvarende James Milner og nevnte Fabinho er klare til innhopp på midten.

Mohamed Salah, en friskmeldt Darwin Nunez og Roberto Firmino (hvis han er friskmeldt) kan bli angrepsrekken. Alex Oxlade-Chamberlain eller Fabio Carvalho kan være brukbare alternativer framme.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds