Tottenham annonserer tap på nærmere 1 milliard

Tottenham, med styreleder Daniel Levy som talsmann, offentliggjorde tirsdag tallene for regnskapsåret som avsluttes juni 2021. Der går klubben ut med et tap på 80,2 millioner pund før skatt. 

Dette gjør at klubben fra Nord-London øker den totale gjelden sin til 706 millioner britiske pund, eller nærmere 8,5 milliarder norske kroner. De røde tallene er, ifølge klubben, betydelig påvirket av Covid-19-pandemien, og der hvor spill bak lukkede dører, uten publikum, ble en tapt fortjeneste på over 90 millioner pund.

Styreleder, Daniel Levy, sa: “De økonomiske resultatene som ble publisert for året som ble avsluttet 30.juni 2021, gjenspeiler den utfordrende perioden med pandemien og det utrolige skadelige tidspunktet for Covid-19 som sammenfalt, som det gjorde, med åpningen av vår nye stadion i april 2019.”

Han fortsetter: “Med ikke mindre enn tre nedstengninger, ble klubben vår hardt rammet, selv om dette var sekundært til påvirkningen alle følte i deres personlige og familieliv.”

Selv med røde tall og bygging av ny stadion, har ikke det stoppet Spurs å bruke penger på spillerkjøp. Siden åpningen av den nye hjemmebanen i april, har klubben brukt nærmere 400 millioner britiske pund på nye spillere.

I tillegg har Levy i sommer forsterket klubbens administrasjon med å hente inn Fabio Paratici som sportsdirektør, samt Antonio Conte som nylig ble ansatt som ny manager. Og skal en tro ryktene, er det fortsatt penger å bruke når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds