Tottenham-spillerne du bør ha på Fantasy

I løpet av de første fire kampene spiller Tottenham mot Southampton, Chelsea, Wolves og Nottingham Forest. En ganske kurrant start på sesongen som bør gjøre Tottenham-assets aktuelle.

Tross kampprogrammet har en del av spillerne lavere eierandel enn poengfangsten til enkelte spillere skulle tilsi. Son (12.0) er eid av 26% og Kane (11.5) står med 19%. Grunnen er at de fleste spillerne har lagt eggene i Salah/Haaland-kurven. Etter nyttår var Kane og Son nr. 1 og 2 når det gjaldt målpoengfangst, og også på xGoalInvolvement-statistikken (Salah nummer 3 på begge).

Men hvem skal man velge av disse to? Går man kun ut fra tallene så scoret Son seks mål flere enn Kane, og han får i tillegg flere poeng per mål. I tillegg så får han et poeng for hver Clean Sheet. Dette førte til at Sør-Koreaneren fikk 66 poeng mer enn Kane ifjor. Noe som jeg mener gjør Son til det beste valget.

I forsvaret er det også mye verdi. Tottenhams mest populære spiller på Fantasy er Perisic (5.5) som er valgt av 35%. De siste to sesongene har han en xMålinvolvering på 0,40, mens for eksempel Trent hadde 0,35.

I tillegg så har Perisic scoret i hver fjerde kamp i samme periode. Det er ekstreme tall for en «forsvarsspiller». Han viste også form på slutten av sesongen. De siste ti kampene i Serie A så hadde han 4 mål og 5 målgivende. Eneste ulempen er rotasjonsrisikoen.

For det første konkurrerer han om plassen med blant annet Reguilon og Sessegnon. Og da Perisic spilte under Conte for to sesonger siden startet han 20 kamper og kom inn som innbytter i 12 kamper. Han ble byttet ut i fire kamper før 60 minutter var spilt. Så ulempen var at han ikke hadde fått eventuelle Clean Sheet-poeng i halvparten av kampene han var involvert i.

Det er ikke noe tvil i at Perisic også vil bli involvert fremover som vingback hos Tottenham også. I andre halvdel av sesongen var tre av Tottenhams vingbacker innenfor topp 10 når det gjelder xGI av forsvarerne: Doherty, Reguilon og Royal. Nå har de som sagt også signert Perisic samt Djed Spence som gjorde det bra i Nottingham Forest i fjor.

Men problemet her er antallet vingbacker, og innførselen av 5 bytter fra og med denne sesongen. Noe som kan medføre mer rotasjon, spesielt på backene.

Etter nyttår hadde Tottenham nest flest Clean Sheets og tredje beste defensive underliggende tall etter City og Liverpool. Det kan argumenteres for at Lloris (5.5) er et fint og sikkert valg frem til første Wildcard, med tanke på Tottenhams fine start. Ellers så kan man gå for en av stopperne som for eksempel Eric Dier (5.0) som heller ikke har like stor rotasjonsrisiko som backene.

Topp 3 valg fra Tottenham:

Son (12.0) – Toppscorer, og nest flest Fantasy-poeng etter Salah.

Kane (11.5) – Har vist form i pre-season, og leverer sesong etter sesong.

Perisic (5.5) – Er mye involvert fremover, og kan bli en must-have om han blir førstevalget på vingbacken.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds