Fantasytips Tottenham

Tottenham-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Alt har handlet om Harry Kane i sommer, og om Spurs-kapteinen blir i Tottenham eller selges til Bayern Munchen. Nå ser det ut til at Kane blir værende i Tottenham ett år til. Han og flere andre Tottenham-spillere kan vise seg verdig en plass på Fantasy-laget allerede fra første Gameweek.

Defensivt er det ikke mange i dette Tottenham-laget som frister, mye på grunn av den offensive spillestilen til manager Ange Postecoglou. Den offensive spillestilen gjør derimot at midtbane- og angrepsspillere fra Spurs blir desto mer fristende.

Spillestilen har båret frukter i pre-season, og Tottenham har i løpet av tre treningskamper produsert smått utrolige 104 målsjanser, 81 avslutninger og 12 mål. Motstanden er så som så, men både antall sjanser og mål taler for at vi får se en langt mer offensiv utgave av Tottenham i år.

Forsvarspillere

Tottenham-spillerne du bør vurdere på FantasySom nevnt innledningsvis er det ikke defensivt man bør “stacke opp” fra Tottenham-laget i starten av sesongen, men det finnes noen brukbare alternativer i dette laget.

Nysignerte Vicario (5.0m) frister lite med programmet Tottenham har de to første kampene. I tilllegg er det svært mange keepere på Fantasy som både er bedre, billigere og har lettere program i starten av sesongen.

I forsvar er det flere spillere til 4.5m, deriblant Romero, Dier, Emerson Royal, Davies, Sanchez og Udogie. Problemet om man velger å gå for Tottenham-forsvar er spilletid. Det er rett og slett en unødvendig risiko å ta for svært liten oppside.

Forventet forsvarsfirer fra Rotowire til åpningskampen mot Brentford er Emerson, Dier, Romero og Udogie, mens Fantasy Football Scout spår at Dier og Emerson benkes til fordel for Davies og Porro.

Vår anbefaling er å vente med Tottenham-forsvaret til laget har satt seg, og heller se på offensive alternativer fra Spurs. Om du på død og liv må ha en i forsvar fra Spurs, ser Udogie ut som et bra alternativ til 4.5m. 

Harry Kane – 12.5m (valgt av 13%)

Tottenham-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Harry Kane har utrolig nok blitt en “diff” etter den utrolig sesongen han leverte i 22/23.

Haalands xGI var 31 forrige sesong, mens Kanes xGi var 24,95. I forhold til antall mål scoret overpresterte begge med andre ord omtrent likt.

Forrige sesong endte nordmannen sesongen med 36 scoringer og 9 målgivende pasninger (fantasy-assists).

Det skilte bare 9 poeng mellom Harry Kane og Erling Haaland i 22/23-sesongen, og den kommende sesongen skiller det hele 1,5 millioner i pris. Skal prislappen forsvares i 23/24-sesongen, bør Haaland levere tett opp mot de samme tallene den kommende sesongen.

Med Anges offensive spilletid og Maddison som servitør er det vanskelig å se for seg at Kane leverer en mye svakere sesong enn i fjor. Det store spørsmålet er om han blir i Tottenham eller ikke.

James Maddison – 7.5m (14%)

Tottenham-spillerne du bør vurdere på Fantasy
Maddison kan være et perfekt bytte til GW3, om man ikke tør å ta sjansen fra start.


Maddison har sett fantastisk ut i oppkjøringen til sesongen, og kommer til å bli en viktig brikke i Tottenham denne sesongen.

I tillegg til offensive bidrag med ballen i spill, forventer vi at Maddison tar alt av cornere og frispark med noen få unntak.

19 målpoeng for Leicester i nedrykkssesongen, og til og med billigere i år for Tottenham (7.5m) enn han var for Leicester(8.0m) i fjor. Dette er uten tvil et godt kjøp på fantasy, men spørsmålet blir hvem man skal ofre for å få plass til James Maddison.

Hueng Min Son – 9.0m (4,5%)

Tottenham-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Son var en skygge av seg selv forrige sesong og endte på “bare” 16 målpoeng mot 33 målpoeng året før.

22/23 er den eneste sesongen Son har levert under 20 målpoeng i Premier League siden 2015/2016. Den gang spilte sør-koreaneren bare 1100 minutter – mot 2886 minutter i 2022/2023.

Det er verdt å nevne at han skal ha slitt med smerter hele fjorårssesongen, og han har selv innrømmet at han spilte kamper der han ikke burde vært på banen.

Om Son ligner litt mer på seg selv i år må han inn på laget ASAP.

Koster bare 9.0m og er kun eid av 4,5% på spillet. Tør man å ta sjansen fra start er dette en lekker diff.

Jokeren – Richarlison

Om Harry Kane flytter på seg er dette en mann som kan bli meget interessant i fantasy-sammenheng.

Richarlison koster bare 7.0m og bør få fast plass som spydspiss i Tottenham, og muligens straffetaker, om Harry Kane drar til Tyskland.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds