Tottenhams ferskeste signering

Nord-London klubben har nylig offentliggjort signeringen av Bryan Gil fra Sevilla.

Den tjue år gamle kantspilleren ble mandag ettermiddag presentert som Tottenham-spiller på en kontrakt frem til juni 2026. Motsatt vei går Erik Lamela etter å ha vært i klubben i 8 år. I tillegg mottar den spanske klubben 25 millioner Euro. Bryan Gil Salvatierra, som er hans fulle navn, er for tiden i Tokyo med det spanske fotballandslaget som er storfavoritter til å vinne OL. Og det vil nok ta tid før Spurs-fansen får se unggutten i den liljehvite trøya.

“Den lille Cruyff”

Vingen, med sine 175 cm over bakken, har blitt sammenlignet med tidligere legende Johan Cruyff for sine lekne driblinger og måten han beveger seg på banen. Selv om det blir vanskelig å leve opp til nederlenderen, skal man ikke se bort ifra at Tottenham har gjort et godt kjøp som allerede denne sesongen kan bli en snakkis på de britiske pubene rundt omkring i England. Spurs-fansen trenger virkelig en opptur etter tapet i Champions League-finalen i 2019, for siden har det kun vært nedoverbakke med både sparkingen av Pochettino og ett skritt frem, to tilbake med Mourinho.

Driblefant 

Petter Veland, den spanske fotballeksperten, fortalte i et intervju at Tottenham-supporterne helt sikkert vil få mye glede av unggutten, men også litt grå hår. Fra å reise seg i sofaen av positiv beundring og sjokk kan det fort gå over til frustrasjon over å ikke kunne gi fra seg ballen. Mannen som gikk motsatt vei, Erik Lamela, ble vel sett på akkurat slik.

Av spillere i alderen 21 år og yngre, i de såkalte topp fem ligaene, var det kun to spillere hadde flere driblinger enn Gil. Det var det belgiske stjerneskuddet under EM Jeremy Doku og nysigneringen til Manchester United, Jadon Sancho.

Nuno Espirito Santo er kjent for å være flink med å forme unggutter, så blir det spennende å se om spanjolen dribler seg inn i hjertene til supporterne av Tottenham.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds