Byttestrategi på Fantasy – Spillerne du bør prioritere nå

GW26 er kanskje et luksusproblem i form av mange lag med doble kamper, men ukene fremover byr på utfordringer i form av utsatte kamper pga ligacup og FA-cup. Vi ser på hvilke lag som er “trygge” å investere i de kommende ukene.

En kjapp forklaring først: Chelsea og Liverpool spiller Carabao-cup-finale om en drøy uke, noe som gjør at deres kamper i GW27 har blitt utsatt. Dette har også gått utover Arsenal, som får en BGW27.

I GW30 får vi nye blanke kamper, grunnet kvartfinalene i FA-cupen. Ganske mange PL-lag ser ut til å ta seg dit, så vi må belage oss på en fpl-runde med maksimalt 4-5 kamper.

Dobbel og blank runder

Lagene som har DGW26 OG har kamp hver uke tom GW30:

Wolverhampton.

Ingen lang liste der altså. Managere vil se seg om etter en billig forsvarer, og kanskje Raul Jimenez hvis man er ute etter å gjøre bytter i angrep. Wolves har 7 clean sheets på de siste 12 i ligaen.

Lagene som har kamp hver uke tom GW30:

Aston Villa
Brentford
Leeds
Leicester

Aston Villa ser spennende ut under ny manager. Særlig to midtbanespillere i form vil være på radaren hos mange: Coutinho og meget billige Jacob Ramsey.

Ingen åpenbare transfer targets fra Brentford og Leeds. Begge lag er ute av form, og kampprogrammet til Leeds er blytungt med unntak av en hjemmekamp mot Norwich i uke 29.

Leicester sliter med skader sentrale spillere, men dette kan så klart endre seg i ukene fremover. Blant de skadefrie kan vi nevne Tielemans, som har tangert sin egen rekord med 6 ligamål sålangt.

Lagene som sannsynligvis blanker i BÅDE GW27 og 30:

Liverpool
Chelsea

Det er vanskelig å se bort fra Liverpool som har tidenes peneste DGW26, men Chelsea som har enkelrunde i GW26 og deretter blanker i uke 27 kan man trygt styre unna enda. Hvis begge lag oppskriftsmessig tar seg videre mot hhv.  Norwich og Luton blanker de også i GW30.

Lagene som sannsynligvis blanker i GW30:

Brighton*
Crystal Palace
Everton
Manchester City
Manchester United*
Newcastle*
Norwich*
Tottenham
Watford*
West Ham

*Disse lagene er ute av FA-cupen, men motstanderen deres i GW30 forventes å gå videre til kvartfinale

Arsenal, Burnley og Southampton

Arsenal har en pen dobbelrunde i runde 26, men blanker deretter i runde 27. Arsenal er derimot ute av FA cupen og spiller mot Villa i uke 30. Spillere som Saka og Tierney kan du fint slippe unna med å benke i GW27, så lenge du ikke har altfor mange Chelsea og Liverpool-spillere i tillegg.

Burnley har dobbelrunde i både GW26 og 27, men det finnes to åpenbare ulemper med å investere her:

1) Burnley er avhengige av at Southampton ryker ut av FA cupen for å unngå BGW30
2) Burnley ligger nederst på tabellen og har holdt nullen bare 5 ganger i år

De offensive alternativene i Weghorst og Cornet vil likevel være noe fpl-managere holder et halvt øye ved.

Southampton møter West Ham i FA cupens femte runde, og det er derfor en fair sjanse for at kampen mot Burnley blir  stående i GW30. (For den som lurte har West Ham-kampen mindre sjanse for å bli stående fordi både West Ham og Tottenham må ryke ut av cupen hvis det skal skje)

Armando Broja er den mest kjøpte Southampton-spilleren før GW26, men det er James Ward-Prowse som er den store formspilleren her, selv om det kanskje har gått litt under radaren hos de fleste. 59 fpl-poeng på de siste 8 kampene taler for seg.

Konklusjon

Som vanlig skal du ta de endelige valgene selv, men undertegnede setter et ekstra utropstegn bak Arsenal og Wolves. Fint kampprogram kombinert med en dobbelrunde i GW26 og garantert** kamp i uke 30 gjør at disse to formsterke lagene er ekstra spennende.

**Husk selvfølgelig å ta høyde for Covid-nyheter, værmelding og en humørsyk Vladimir Putin

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds