Tre innslupne mål mot Brentford gjør nok ikke Klopp søvnløs

Før kampen mot Brentford lørdag hadde ikke Liverpool sluppet inn mer enn ett eneste mål på de fem tidligere kampene i Premier League, mot Chelsea (1-1) 28. august. AC Milan scoret to på Alisson Becker i første gruppespillkamp i Champions League 15. september. Denne kampen vant Liverpool 3-2.

Ellers har det bare vært smultringer og Clean Sheet på rekke og rad, mot Norwich, Burnley, Leeds United og Crystal Palace.

Porto og City

Kommende uke er det bortekamp mot Porto i Portugal tirsdag og søndag kommer en av de sterkeste rivalene til ligatittelen, Manchester City, på besøk på Anfield. Jo da, City roper etter en angriper etter Sergio Aguero sin avgang, men her snakker vi om et lag som har offensive kvaliteter i bøtter og spann. Laget slo Chelsea lørdag, der en av klubbens rene angrepsspillere, Gabriel Jesus, kom på scoringslisten.

Men tilbake til Liverpool.

Offensivt spilte laget en brukbar kamp i London lørdag kveld. Forsvarsmessig var det derimot nærmest en katastrofe. Alle tre målene som gikk i nettet bak keeper Alisson Becker kunne og burde vært avklart og både Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Virgil van Dijk og Andy Robertson burde ha vært mye tettere på hjemmelagets spillere. Alisson Becker tok mye, men det slappe forsvarsspillet ga tre baklengsmål og kostet Liverpool to poeng, som burde blitt med hjem til Merseyside sent lørdag kveld. Det begynte med usikkerhet i starten av kampen, usikkerheten fortsatte og spredte seg.

Dette har vært på plass og for Jürgen Klopps del er det å håpe at dette var et engangstilfelle. 54-åringen ligger nok ikke søvnløs og tenker på dette. Forsvarsfireren er til å stole på, men det er mulig at Matips svake kamp, er fordel Ibrahima Konate i kampen om å være van Dijks midtstopperkollega i kampene som kommer.

Toppkamp

Nå ble det bare ett poeng på Liverpool og alle skal vite at dette er noe som kommer til å bli nevnt på klubbens treninger i forkant av reisen til Portugal og ikke minst kommende søndags toppkamp mot Manchester City. Det er dyre poeng når konkurrentene heter Manchester City og Chelsea, som ikke akkurat har for vane å avgi så veldig mange poeng i ligaen.

Men Klopps disipler har hatt en egen evne til å reise seg etter dårlige prestasjoner og forhåpentligvis blir det slik også denne gang.

Etter at Manchester City lørdag påførte Chelsea sesongens første tap og Liverpool tok med seg ett poeng fra Vest-London, så leder Liverpool med ett poeng foran nettopp City og alle skal vite at for Pep Guardiola så er det en ting som teller; å angripe den ligaledelsen. Manchester City skal til Paris i midtuka og spillerne går dermed en tøff uke i møte.

Det går mot litt av et oppgjør på Anfield søndag 3. oktober klokken 17:30.

Lange baller

Vanligvis er Liverpools forsvar sikre som banken. Alisson har stått som en levende vegg, bak et gjerrig forsvar som knapt har sluppet noe igjennom. Brentford spilte “typisk” engelsk med lange baller mot en stor og sterk spiss (Ivan Toney). Denne taktikken fant ikke Liverpool helt ut av og usikkerheten spredte seg så mye at det bare ble ett minutt mot Brentford. Når attpåtil midtbanespillerne Henderson og Fabinho nærmest ble overløpt, så er det vanskelig å forsvare seg.

Dette er nok noe Klopp tar opp på treningene for å forsikre seg om at dette var det man kan kalle en “Wake-Up-Call” og ikke vil skje igjen.

Den som lever får se.

Når et lag scorer tre mål, som Liverpool gjorde ved Jota, Salah og Jones lørdag, så skal seieren være klar og de tre poengene være både innkassert og bokført. Men slik gikk det ikke denne gang.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds