Tre kapteiner til runde 8 som ikke er Haaland

Jeg har en erkjennelse å komme med. Jeg er så dritt lei av å cappe Haaland. Ikke fordi han har levert dårlig, for det vil være meget strengt å melde. Nå ble det riktignok en blank mot Wolves sist, men utover det har han levert mot alle unntatt Newcastle, og scoret 8 mål på 7 kamper.

Nei, jeg er lei av å cappe Haaland fordi det er så kjedelig. Uansett hvordan det går sitter jeg igjen med en følelse av likegyldighet, fordi kapteinsvalget gjør minimalt utslag på rankingen min, verken positivt eller negativt.

Det var ikke dette som var grunnen til at jeg begynte å spille fantasy, tenker jeg. Derfor har jeg bestemt meg. I ukene fremover (kanskje med unntak av Bournemouth hjemme) skal jeg se meg om andre steder. Her er 3 kapteiner denne runden som IKKE er Haaland, i en uke der ingen av storfavorittene spiller hjemme.

Mo Salah (borte mot Brighton)

Hvis Haaland er alle kjedelige kapteinsvalg sin mor må jo dette være den innpåslitne tanta, tenker du kanskje? Joda, men Salah har bare litt over 1/3 av eierandelen til Haaland, så alle andre valg enn Haaland er egentlig som en diff å regne. Salah har levert i alle kamper til nå, og når sant skal sies burde han vel gjort det forrige helg også, hadde dommerteamet hatt briller, høreapparat, eller et snev av evne til å erkjenne egne feil.

I neste kamp står Brighton på motsatt halvdel, et lag som har levert bra i PL men som slapp inn 6(!) mål mot Villa sist. I det hele tatt ser årets Brighton-utgave farligere ut i begge ender av banen (33 mål i Brightons kamper totalt på 7 kamper). Samtidig ser Salah ut som en mer erfaren og allsidig spiller enn tidligere, som ikke er redd for å slå inn til bedre posisjonerte spillere ved behov. Han ser også fortsatt ut til å være på straffer – hvorfor må gudene vite.

Tre kapteiner til runde 8 som ikke er Haaland
Slår Salah hardt tilbake denne runden?

Heung-Min Son (Luton borte)

Er du lei av spillere som aldri scorer til tross for latterlig høy xG? Vel, her har du mannen som alltid har gitt flatt beng i tallenes tale, og bare scorer mål for moro skyld. Son har levert 6 mål til nå, og ser ut til å blomstre under ny manager. Det eneste ankepunktet er at han har en tendens til å bli tatt av før 80 minutter, så får vi se om det blir tilfelle også mot et av ligaens svakeste lag.

Ollie Watkins (Wolves borte)

Etter en litt trå start ble det plutselig ketchup-effekt for Watkins mot Brighton sist. Skal vi utelukkende se på nylig form er han kanskje den hotteste kapteinen til runden, men vi må ikke glemme de første 6 kampene heller. Wolves viser seg dessuten å være en tøff nøtt å knekke på Molineux, mens Villa er et litt annet lag på bortebane enn hjemme på Villa Park.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds