Tre spillere fra United og Chelsea du bør vurdere før DGW34

Nok en dobbel gameweek har kommet litt brått på oss, og denne gang er det Chelsea og Manchester United som får doble kamper. Hvem får plass på lagene våre? Vi diskuterer topp 3 fra hvert lag.

Chelsea (WHU+mun)

Tuchels menn startet sesongen med stor defensiv trygghet, men på de siste 10 ligakampene har det blitt “bare” 5 clean sheets. På de siste tre kampene har det kommet 8 baklengsmål, og det betyr at å kjøre en Chelsea-dobbel bakover er mindre fristende enn det har vært tidligere i sesongen. Derfor koker det hele ned til følgende 3 utvalgte:

3. Reece James

Ingen andre forsvarsspillere i Chelsea er i nærheten av å matche James’ 11 målpoeng i ligaen så langt. De defensive problemene gjør dessuten at det er mer naturlig å se etter en offensiv oppside heller enn garantert spilletid. James bør starte minst én av to kamper denne runden, og hans 5 tosifrede outputs vitner om en eksplosivitet som få fpl-forsvarsspillere kan matche.

2. Kai Havertz

Havertz hadde startet 6 PL-kamper på rad før Lukaku fikk en etterlengtet sjanse mot Arsenal. Den grep han på ingen måte, og det meste tyder på at Havertz fortsatt er Tuchels førstevalg på topp. Han har dessuten 5 mål på sine siste 5 starter i ligaen.

1. Mason Mount

Med 20 målpoeng til nå har han vist hvorfor han er så viktig for dette Chelsea-laget, og bidro også med en flott assist i tapet mot Arsenal i midtuka. Var også helt strålende i nedsablingen av Southampton, der han bidro med 2 mål og en assist.

Manchester United (ars+CHE)

Vondt ble til verre i midtuka for et United-lag som snart mister håpet om CL-plass neste år. Hvem er de beste valgene fra et lag ute av form som møter to tøffe motstandere denne runden?

3. David De Gea

Det er utrolig vanskelig å se hvem som skal levere defensivt for United om dagen, med bare 7 clean sheets frem til nå. Det at mannen med mest x-faktor befinner seg mellom stengene er neppe noe sunnhetstegn, men fra De Gea får du i alle fall 2×90 minutter (med mindre Rangnick finner på noe sprell), og har han virkelig dagen kan han finne på å bli matchvinner i en av disse kampene. Det som er sikkert er i alle fall at United trenger en De Gea i storform for å begynne å hente 3-poengere.

2. Anthony Elanga

En liten “shocker” der altså, men faktum er at ingen av premium-spillerne på midtbanen har levert i nærheten av sitt beste i år. Jeg ser rett og slett ikke nok verdi i å bruke 9 mill på Sancho eller Rashford når Jota kan levere dobbelt så mange poeng i en enkeltrunde mot Everton. Det samme gjelder når man sammenligner Bruno med f eks Son, Salah eller KDB. I Elanga får du derimot en budsjettspiller som har begynt å levere litt målpoeng i det siste. Han har startet 3 av de siste 5, og var svært delaktig i den viktige seieren mot Norwich.

1. Cristiano Ronaldo

Et lite skår i gleden for mange at Ronaldo uteble fra storkampen mot Liverpool, men av og til blir fotball en bagatell i det store bildet. Ronaldo er tilbake i trening, men spørsmålet er hvordan han vil takle en slik familietragedie så tett på en tettpakket sesongsinnspurt. Vil han i det hele tatt starte begge kampene? Det som i alle fall er sikkert er at Ronaldo er den beste formspilleren i dette laget akkurat nå, og aldri skal undervurderes i fantasy-sammenheng.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds