Tung dag på jobb

Det sies at alle gode ting er tre. For Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var det helt motsatt på lørdag.

Både manager og spillere hadde nok sett for seg et annet utfall i hjemmekampen mot Aston Villa. Etter endt kamp viste statistikken at Manchester United hadde 60% ballinnehav og 28 avslutninger mot Martinez i Villa sitt mål. Tall og statistikk viser ofte bare en del av bildet, men Solskjærs utvalgte gjorde på mange måter en god kamp.

De klarte likevel ikke å få hull på byllen, selv etter å ha fått straffespark på overtid. Den vanligvis meget stødige og sikre straffeskytteren Bruno Fernandes satte ballen høyt over mål. Samtidig var det andre situasjoner som også ble sentrale, tidligere i kampen. Etter 34 minutter måtte venstreback Luke Shaw, en av de viktige brikkene både offensivt og defensivt, ut med skade. Inn kom Diogo Dalot, som egentlig er back på motsatt side. Lagene gikk til pause med 0-0, og like langt.

Etter pause opplever Solskjær at han må gjøre nok et bytte i den bakre fireren, når kaptein Harry Maguire til slutt må gå ut med skade i det 67. minutt. Inn kom Victor Lindelöf, som er en meget god erstatning, men det er fortsatt utfordrende for laget når sentrale spillere går ut med skade. I det 88. minutt dukker Villas midtstopper Kortney Hause opp på første stolpe og stanger ballen i mål bak David De Gea.

Mange trodde nok at dette var det endelige punktum i denne kampen, men straffebommen som kom på overtid understreket bare poenget. Det var virkelig ikke Manchester Uniteds dag på lørdag. Likevel må det påpekes at klubben foreløpig ligger på en fjerdeplass i ligaen, på lik poengsum med Manchester City, Chelsea og Everton. Ligaleder Liverpool ligger kun ett poeng foran, så det er fortsatt veldig åpent og det er enda tidlig i sesongen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds