U-sving for Xhaka?

Granit Xhaka er elsket og hatet blant Arsenal-fansen og har lenge vært koblet til en overgang til Roma. Nå ser det derimot ut som Arsenal-fansen må belage seg på å se den sveitsiske landslagskapteinen noen sesonger til.

Elsket og hatet

Enten du elsker eller hater Xhaka har det lenge vært en enighet om at det er på tide at han og Arsenal skiller veier. Forrige sesong virket en exit meget sannsynlig etter den famøse hendelsen hvor Xhaka rev av seg kapteinsbindet, slengte fra seg drakta og ropte skjellsord mot fansen som svar på buingen han fikk da han ble byttet ut. Den gangen var det Hertha Berlin som visstnok sto klare til å hente midtbanespilleren. Etter en samtale med Arteta som kom til klubben etter denne hendelsen valgte sveitseren likevel å bli værende. Arteta var klar på at han anså Xhaka som en viktig brikke i sitt lag og en leder i spillergruppa.

Selv om Xhaka mistet kapteinsbindet til Aubameyang har det vært tydelig at Xhaka er en viktig skikkelse både på og utenfor banen i Arsenal. Både som midtbanespiller og i Tierney’s fravær som venstreback gjorde 28-åringen en meget god figur i store deler av 2020/21 sesongen. Noen tabber og såkaldte ”Xhaka øyeblikk” fikk vi likevel som da han ga bort et mål i kampen mot Burnley. Ellers var han ett av de første navnene på blokka og spilte omtrent hver kamp Arsenal spilte. Litt av den gode holdningen som både Arsene Wenger, Unai Emery, Fredrik Ljungberg og ikke minst Mikel Arteta har beundret hos ham viste seg da Kieran Tierney ble skadet. Arteta kom til Xhaka med spørsmål om han kunne steppe inn som venstreback uten noe erfaring i posisjonen. “Okay boss, I’ll do my best” var svaret fra 28-åringen.

Koblet til Roma

Selv om han stort sett har gjort sakene sine bra under Arteta har det likevel vært en følelse av at historien snart var over. Hele sommeren har alle kilder linket ham til Roma for å spille under Mourinho, og det virket bare som om det var snakk om tid før partene kom til enighet og overgangen ble annonsert. Slik ble det derimot ikke. Etter ryktene skal Romas bud på 12 millioner euro være langt under Arsenals verdivurdering på midtbanespilleren. Partene var visstnok så langt fra hverandre at Arsenal skal ha bestemt seg for å tilby Xhaka en ny kontrakt istedet. “Granit blir værende hos oss. Han er en viktig del av laget” var Artetas svar på saken da han fikk spørsmål etter Arsenals 2-1 tap i forrige pre-season kamp mot Chelsea.

Nå melder samme kilder som meldte Xhaka ut at en ny kontrakt snart er på plass. Da er det ikke annet å gjøre for Arsenal-fansen enn å håpe på at “Xhaka øyeblikkene” blir færre og de gode kampene flere for den defensive midtbanespilleren.


Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds