Ukens trippel runde 1

Endelig er ventetiden over! Verdens beste liga starter, og helgene begynner nå å gi mening igjen! Etter en spennende EM og store overgangssagaer skal det nå bli godt å kunne fokusere på ordentlig klubbfotball igjen. Det betyr også at oddsspalten til Premier League Norge begynner igjen. For hver runde vil denne spalten gi tips til rundens trippel som vil kunne krydre opp fotballhelgen og, forhåpentligvis, lommeboken noe mer. Så la oss sette i gang med 2021/2022-sesongens første trippel.

Everton – Southampton

Første kamp i trippelen er to lag som i løpet av sommeren ikke akkurat har fridd til fansen sin. Everton har fått Rafa Benitez som manager, en veldig så upopulær fyr på Merseyside etter sin tid som manager hos erkerivalen Liverpool. Denne kampen lukter det ikke krutt av. For selv om man ikke skal legge mye vekt på treningskamper, så har ikke Everton produsert noen store antall mål. Benitez er kjent for å prioritere et trygt og kompakt forsvar. Så etter deres 4-0 tap mot Manchester United vil nok Benitez ha mye fokus på forsvaret. I tillegg er deres nøkkelmann i front, Calvert-Lewin, usikker til denne kampen. Southampton har på sin side solgt sin nøkkelmann Danny Ings til Aston Villa, og kjøpt inn Adam Armstrong som erstatning. En spiller som hadde sin beste sesong for Blackburn i Championship med heile 28 mål. Slått bare av Fantasy-yngling Ivan Toney for Brentford. Jeg tenker det vil bli viktig for Southampton at Armstrong klarer å ta steget opp fra Championship eller at Che Adams begynner å bli mer klinisk foran mål for at de skal klare å unngå nedrykk i år. Det tror jeg nok ikke starter i denne kampen, da jeg fort ser for meg at kampen ender målløs. Unibet gir 1,76 for at det skal bli under 2,5 mål, og blir trippelens første spill.

 Under 2,5 mål – 1,76 odds

Watford – Aston Villa

Watford er ifølge mange eksperter det laget som er favoritten til å rykke ned, og det med god grunn. Det er veldokumentert at pandemien har vært hard for Watfords økonomi, som satt igjen med dyre spillerlønninger fra sist de var Premier League. Dette har gjenspeilet seg i overgangsvinduet hvor deres markante signeringer er Danny Rose, Ashley Fletcher og norske Joshua King på free transfer. På papiret er Watford derfor markert som det svakeste laget. Til første runde så møter Watford et lag som ikke har hatt noen pengeproblemer denne sommeren. Etter rekordsalg av talismanen Jack Grealish for det nette sum av 100 millioner pund, har ikke Aston Villa ligget på latsiden av denne sommeren. Leon Bailey, Danny Ings og Emi Buendia er spillere som har kommet inn for å erstatte Grealish. Dette er spillere som burde kunne heve laget. Unibet gir 2,40 i odds for en Aston Villa-seier. Jeg tolker dette som at ekspertene hos Unibet ikke er enig i min vurdering av styrkeforskjellen mellom lagene. Det kan henge noe sammen med at det har blitt stilt spørsmål ved Aston Villa sitt forsvar, men i løpet av de fire siste treningskampene har de bare sluppet inn tre mål. Nå møter de et lag som har slitt med å score mål i sommer, og dette på tross av at de har ni spisser (du leste riktig, Watford har ni spisser!). Jeg har derfor valgt å gå for en Aston Villa-seier i denne åpningskampen.

 Aston Villa vinner – 2,40 odds

Norwich City – Liverpool

Her får vi en reprise igjen fra da Norwich sist var i det gode selskap. Da satte Pukki seg på kartet for alle Fantasy-spillere ved å sende Norwich i ledelse. Kampen endte allikevel 4-1, og jeg frykter for at det fort kan bli tilsvarende tall igjen til helgen. Norwich har i oppkjøringen hatt utfordringer med COVID-smitte som har gjort at flere spillere ikke har fått en ordentlig oppkjøringsperiode. Dette er kombinert med at de underliggende tallene til Norwich viser at forsvaret har overprestert med over 20 mål i forrige sesong. Det gir meg lite tro på at Norwich skal få noe ut av denne kampen. Nå møter de et av ligaens mest målfarlige lag. Liverpool kommer inn i kampen med god selvsikkerhet, hvor blant annet Jota har sett farlig skarp ut på treningskampene og van Dijk har endelig fått spilt fotball etter et år på sidelinjen. Oddssetterne har satt Liverpool som en av favorittene til å både score mål og holde nullen. Jeg tror derfor at Norwich kommer til å tape stort. Jeg ble derfor noe overrasket over at Unibet gir 1,77 for at Liverpool vinner med -1 i handicap.

 Liverpool vinner med -1 i handicap – 1,77 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

Under 2,5 mål I Everton – Southampton

Aston Villa seier over Watford

Liverpool seier over Norwich City

Vi kicker av sesongen med en total odds på 7,48. Forhåpentligvis vil dette gi en god start på sesongen som medfører litt ekstra spillepenger i pengepungen. NÅ STARTER DET!

Lykke til, og husk å spille med måte.

Helgens langskudd til hele 180 i odds!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds