Ukens trippel runde 11

Det er ingen hemmelighet at det har vært en trøblete start for denne spalten. Så for den siste runden før det er en ny landslagspause har jeg innkalt en gjesteekspert. I denne runden har derfor ikke jeg valgt kampene. Så la oss se hva gjesteeksperten har valgt!

Registrer deg her: Sett inn 1500kr, spill for 3000 kr

Southampton – Aston Villa

Før seriestart var det mange eksperter som var imponert over hvordan Aston Villa hadde erstattet Grealish. Buendina og Ings ble begge sett på som spillere som skulle fylle skoene etter Grealish. Men etter 10 kamper kan mye tyde på at Grealish sine sko har vært altfor store til å fylles.

Aston Villa har nå fire strake tap og sluppet inn 10 mål. De underliggende tallene plasserer de nå blant fem på bunn når det kommer til både xG (Excpected Goals) og xGA (Expected Goals Against).

Så når de går inn i denne kampen uten Douglas Louiz, Ings som ute med skade, og forsvarsstjerna Konsa som er utvist, er det vanskelig å se hvordan de skal klare å slå Southampton.

Southampton på sin side har hatt en ok start på sesongen med bare tre tap. Dette er mye takket være forsvaret som bidrar like sterkt i angrep som i forsvar. Spesielt 18 år gamle stortalentet Tino Livramento tar debut sesongen sin med storm.

En spiller som det virkelig er verdt å følge med på i fremtiden. Unibet gir 2,06 i odds for en Southampton seier. En god odds for en mostander som er i en tung periode og blir gjesteekspertens første tips.

Southampton seier – 2,06 odds

Chelsea – Burnley

Chelsea er ekspertenes store favoritt for denne runden til å vinne og score flest mål. Det med god grunn. Selv om Chelsea er uten spisskjempen Lukaku har det på ingen måte hindret Chelsea å score mange mål.

På de fire siste kampene har de scoret utrolige 14 mål. Trenden viser at når Chelsea møter lag med svakt eller uorganisert forsvar, så vil de score mye mål. Det er bare Brentford, Liverpool og Manchester City som har klart å tette forsvaret såpass igjen, at Chelsea ikke har scoret mer enn et mål. Nå møter de Burnley.

Et lag som nettopp viser store utfordringer når det kommer til forsvaret. Foruten om en overraskende seier over Brentford, har de 10 første kampene vært preget av tap og uavgjort. Gjesteeksperten har derfor valgt å spille på at Chelsea scorer mer enn 2,5 mål mot Burnley.

Unibet gir 2,23 på dette, og blir trippelens andre spill.

Chelsea scorer over 2,5 mål – 2,23 odds

Arsenal – Watford

Det er artig hvor fort fotball kan snu. I starten av sesongen var jeg sterk kritisk til Arsenal. For meg så det ut som om Arsenal fortsatt var på ferie.

Forsvaret virket dårlig organisert og angrepsspillet klumsete. Men nå har ting snudd. Siden september har Arsenal vært ubeseiret i alle turneringer, og forsvaret ser stødig og organisert ut. Aubameyang har skjønt at som spiss skal man score mål, og ungguttene Smith Rowe og Saka fortsetter å etablere seg som ligaens største talenter.

Interessant nok så reflekterer ikke de underliggende tallene resultatene. Så om denne formen til Arsenal er holdbar eller ikke vil tiden vise, men mot Watford er det mye som tyder på at Arsenal skal få et positivt resultat.

Watford har plassert seg i det gode lag med Norwich og Newcastle når der kommer til xG og xGA. Det tidlige byttet av manager har ikke gitt noe umiddelbar effekt, foruten om en sjokkerende 5-2 seier over Everton.

Watford har på de fem siste kampene tap tre og spilt en uavgjort. Det er derfor ikke vanskelig å skjønne hvorfor gjesteeksperten spår en ren Arsenal seier. Unibet gir 1,45 i odds for dette. Det er på grenseland lavt, men med to høye odds på de andre kampene godkjenner vi det for denne gang.

Arsenal seier – 1,45 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Southampton vinner over Aston Villa
  • Chelsea scorer over 2,5 mål
  • Arsenal vinner over Watford

Dette gir en total odds på 6,52. En spennende odds fra en spennende gjesteekspert.

Lykke til, og husk å spille med måte.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds