Ukens trippel runde 12

Hvis du er lei deg over at Norges VM sjanser gikk i knus, og nå lurer på hva det finnes å legge håpet på; Frykt ikke! Premier League er tilbake, og drømmen om tre rette lever i beste velgående. Vi gyver løs på en ny trippel med håp og mot. Her er trippelen for runde 12!

Newcastle United – Brentford

Det er nok mange som vil heve et øyenbryn når de leser at mitt første valg er en Newcastle-seier. Mer konkret Newcastle sin første seier for sesongen. Newcastle har hatt en fryktelig tung start på sesongen. De ligger nå på 19 plass på tabellen, og er bare slått av Norwich når det kommer til å ha dårligst sjanser skapt eller forsvar.

Laget har en lang vei å gå for å unngå nedrykk i år. Hvorfor tør jeg da å tippe på en Newcastle seier, spør du? Det er det to grunner til. For det første har Newcastle fått på plass Eddie Howe som ny hovedtrener. En klar oppgradering fra Steve Bruce.

I fotballverden er det en kjensgjerning at et managerbytte skaper en midlertidig ny giv og energi til laget. Plutselig overpresterer laget og vinner kamper de ellers ville ha tapt. En såkalt ‘honeymoon’-periode.

Nå skal jeg ikke påstå at Newcastle nødvendigvis skal få en sånn periode, men jeg tror de kan få en god start. Troppen er så å si skadefri og flere førstelagsspillere, som Wilson og Ryan Fraser, har tidligere spilt under Howe.

For utenom forsvaret, har Newcastle flere gode nok spillere til at de skulle kunne prestere bedre. For det andre er Brentford i en dårlig periode. De har tapt fire kamper på rad og har flere skade utfordringer i forsvaret. Blant annet er både førstevalgskeeper Raya og den norske forsvarskjempen Kristoffer Ajer ute med skade.

Unibet har gitt 2,70 i odds for at Newcastle skal få sin første seier. Dette spillet kan derfor fint spilles som singel, men jeg har valgt å inkludere den i min trippel.

Newcastle United vinner – 2,70

Aston Villa – Brighton & Hove Albion

For kamp nummer to har jeg også valgt å inkludere et lag som nettopp har byttet manager. For det gikk som det måtte gå. Etter fem strake tap ble frykten for nedrykksstreken for stor for Aston Villa-eierne. Nå har Dean Smith blitt erstattet med Steven Gerrard.

Selv om jeg i forrige spill snakket om en ´Hooneymoon´-periode ved managerbytte, er jeg mer usikker for Aston Villa sin første kamp under Gerrard. Det henger sammen med at Aston Villa skal møte Brighton, som er en av ligaens best organiserte lag.

Utfallet av kampen er ikke let å spå. Det jeg derimot spår er at det blir lite mål. For Brighton har vist noen utfordringer med å score mål. På de fem siste kampene har Brighton bare scoret fire mål, men til gjengjeld, hvis vi ser bort ifra stor tapet mot Manchester City, så har Brighton bare sluppet inn tre mål på de fem kampene.

Aston Villa på sin side har kun scoret fem mål, er bunn fem når det kommer til xG (Excpected Goals), og mangler Danny Ings og Douglas Luiz.

I tillegg har Gerrard i intervjuer sagt han vil prioritere forsvaret nå i starten. Jeg har derfor valgt spille på at det blir under 2,5 mål i denne kampen.

Under 2,5 mål – 1,77

Manchester City – Everton

City er en tittelkandidat for en grunn. Alltid i toppsjiktet når det kommer til statistikk og vinner de fleste kamper. Er man tvil, tipp enten at City eller Liverpool vinner. For de gjør som regel det, og det tror jeg vil skje i denne kampen også. Benitez er kjent for å sette opp defensivt gode lag.

Hittil har det ikke vært så mye tegn til dette siden han tok over Everton. Siden sesongstart har Everton bare klart å holde nullen tre ganger. Bare på de fem siste kampene har de sluppet inn ni mål. Dette har resultert i tre tap og to uavgjort.

Så når de nå skal møte et lag som kjemper om ligatittelen hver sesong, er det vanskelig å se noe annet enn en City-seier. Utenom et overraskende 2-0 tap mot Crystal Palace, har City på sine fem siste kamper ikke scoret mindre enn to mål i hver kamp. I tillegg til at de topper xGA (Excpected Goal Against). Derfor er min siste kamp i trippelen at City vinner med -1 i handicap.

Unibet gir 1,42 i odds på at Manchester city vinner med 0-1 i handicap. Noe som egentlig er litt for lavt, men jeg tillater meg dette når oddsen for en Newcastle-seier drar totaloddsen for trippelen opp.

Manchester City vinner med -1 i handicap – 1,45

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Newcastle United vinner over Brentford
  • Under 2,5 mål i Aston Villa – Brighton kampen
  • Manchester City vinner med -1 i handicap over Everton

Dette gir en total odds på 6,79.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds