Ukens trippel runde 13

Det er en gyldenregel innen tipping, at man ikke skal tippe på sitt eget lag. Denne feilen gjorde jeg forrige sesong, og denne feilen gjorde jeg igjen i forrige runde. Vi var en Newcastle-seier unna at trippelen skulle gå inn.

Smerten er stor … Veldig stor.. Jeg kan garantere at jeg har lært nå. I hvert fall for en god stund framover. Jeg børster av meg skammen, og ser heller på trippelen til runde 13.

Tilbud: Nye kunder dobler sitt første innskudd. Sett inn 1000 kroner, spill for 2000 kroner

Liverpool – Southampton

For alle som spiller fotball-fantasy i år har det etablert seg et faktum at man må cappe Salah i hver runde. Det er det en god grunn til. Siden sesongstart har Salah scoret mål eller fått en assist i alle kamper bortsett fra en, men til gjengjeld vant Liverpool 2-0 i den kampen.

Poenget er at Liverpool skaper fryktelig mange mål og sjanser. De er på toppen når det kommer til xG (Expected Goal), og er kanskje det mest målfarlige laget i verden. I denne runden møter de Southampton som i forrige runde gikk på et overraskende 2-1 tap mot Norwich.

Det forteller ikke nødvendigvis så mye utenom at forsvaret er noe ustabilt. Southampton har hittil i sesongen prestert midt på treet, men det er allikevel lite som tyder på at de kommer til å få noe særlig ut av denne kampen. Kvalitetsforskjellen mellom lagene tror jeg er for stort, noe som vil vises på resultatet.

Jeg har derfor valgt å spille på at Liverpool vinner med -1 i handicap til 1,71 i odds. En veldig god odds for et lag som ikke klarer å slutte å score mål.

Liverpool vinner med -1 i handicap – 1,71

Leicester City – Watford

Hva skjer når to lag som er dårlig i forsvar, men glad i å score mål, møtes? Det blir flere mål det. For den andre kampen i trippelen har jeg valgt å spille på at det blir over 2,5 mål til 1,66 i odds.

Som nevnt har ikke begge lagene imponert med forsvaret sitt. Watford har ennå til gode å spille en kamp uten og slippe inn mål, og er i bunn tre når det kommer til xGA (Expected Goal Against). Leicester kan bare imponere med å ha holdt nullen i en kamp hittil.

Parallellene stopper ikke der, da begge lagene hittil har scoret 16 mål. Jeg tror fort at dette blir en målrik kamp, da Watford vil gå inn i denne kampen med stor selvtillit etter å ha banket United 4-1. Leicester er selvfølgelig favorittene og kan fort vinne, men ikke uten å slippe inn mål.

Over 2,5 mål – 1,66

Chelsea – Manchester United

Snipp, snapp, snute så var det Solskjær-eventyret ute. Etter sjokktapet mot Watford fikk styret nok, og nå må VG Sporten plutselig finne andre ting å ha på forsiden.

Det blir interessant å følge med på United fremover for å se om det var Solskjær som kom taktisk kort. Hittil har det gitt en umiddelbar effekt med en seier i midtuken over Villarreal. Men i denne runden kommer den ordentlige testen, nemlig ligalederen Chelsea.

Chelsea står bare med et tap, og har bevist at man ikke trenger spisser når man har backer i verdensklasse. Selv om Solskjær er borte, vil jeg på ingen måter friskmelde United. For jeg er overrasket over at et lag som United ikke har en ny manager klar før de sparker den gamle.

For hvor mye bedre er Micheal Carrick enn Solskjær? Det får vi se nå til helgen. Jeg har uansett lite tro på en United-seier her, og valgt å spille på at Chelsea vil vinne denne kampen. Unibet gir 1,60 i odds for dette. Noe som tilsier at Unibet-ekspertene er enig i min vurdering.

Chelsea vinner – 1,60

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Liverpool vinner med -1 i handicap over Southampton
  • Over 2,5 mål i Leicester City – Watford kampen
  • Chelsea vinner over Manchester United

Dette gir en total odds på 4,54. En litt mindre odds enn normalt, men det tillater vi oss denne gangen.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds