Ukens trippel – Runde 14

Leicester City – Manchester City

Da jeg snakket om trippelen i podkasten så nevnte jeg at det lovet godt at Haaland ble byttet ut i pausen mot Dortmund. For VG hadde meldt at han skulle hviles til neste kamp. Det viste seg å være noe prematurt. For det har i etterkant vist seg å være større usikkerheter enn så. For Pep har meldt at han er både syk, sliten og fått en liten «knock». Har det at Haaland kanskje ikke startet kampen endret mitt syn på trippelens første spill? Nei. Manchester City er fortsatt en av verdens beste lag, med eller uten Haaland. Spillere som Phil Foden og Kevin De Bruyne burde være nok til å hamle opp mot Leicester. City topper xG med god margin, mens Leicester har nettopp klart å krable seg ut av bunn av xGA. Leicester har fått et oppsving på i det siste med blant annet 4-0 seier over Wolves og Nottingham. Men dette er mot lag som er i den nedre siktet av tabellen. Jeg har på ingen måte tenkt å «friskmelde» Leicester og jeg tror at de fort skal få begge beina godt planta på joden etter denne kampen. 

Manchester City vinner med -1 i handicap – 1,71

Brentford – Wolverhampton

Leicester har kanskje klart å få en liten oppdrift i seilene sine, men et lag som nå må bruke bøtter og spann for at skipet ikke skal synke; er Wolverhampton. Mye har gått feil for Wolverhampton denne sesongen. Spisser som ikke vil score, mangel av manager og et godt plassert 19 plass, så er det ikke så mye være glad for som Wolves supporter. Eneste lyspunktet er Neves, som har klart å holde en hvis standard i løpet av sesongen. Men han alene er ikke nok for å kunne komme seirende ut av Gtech Community Stadium. Min podkast partner Daniel hadde et godt poeng i episoden at de Brentford er et enten eller lag. Enten spiller de fryktelig dårlig eller så er de gode. Dette kommer nok mye av et ustabilt forsvar. Det tror jeg uansett ikke blir noe problem i denne kampen, når de på hjemmebane møter laget som ikke klarer å score mål. Wolverhampton har denne sesongen scoret bare tre mål. Jeg har fryktelig lite tro på Wolverhampton skal få noen ut av denne kampen, og har derfor valgt en Brentford-seier.

Brentford vinner 2,25

Manchester United – West Ham United

Selv om United er høyere på tabellen enn West Ham, så er det lite som skiller de to lagene når det kommer til xG og xGA. Det er også to lag som mener de burde være høyere på tabellen. Men sånn er det dog ikke. Ten Hag har i starten kanskje vært litt naiv og måtte fått satt en diva på plass, mens Moyes måtte finne ut hvordan han skulle få et italiensk fyrtårntil å lyse. For øyeblikket ser det ut som de kanskje har begynt å knekke koden. Selv om kampen spiller på Old Trafford er jeg ikke sikker på hvem som kommer til å vinne denne kampen. Jeg er ganske sikker på at dette ikke blir en lett kamp for United. For jeg har veldig lite tiltro på forsvaret til begge lagene, og har derfor valgt å spille på at dette skal bli en underholdene og målrik kamp.

Over 2,5 mål – 1,79

Totaloddsen blir 6,89. En god odds for å skape litt spenning. Bare husk å spill med måte.

Lykke til fra gutta i Premier League Podden!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds