Ukens trippel runde 14

Vi entrer Premier League sitt berømte juleprogram, hvor kampene vil komme som perler på en snor. 48 timer etter forrige runde ble spilt er vi klare for neste runde. Så her er det bare å holde i parykken, mens vi ser på kampene til runde 14.

West Ham – Brighton & Hove Albion

West Ham under Moyes har imponert mange. Det er andre sesong på rad at West Ham kjemper om Champions League-plass. Det er nå ingen tvil om at David Moyes har gjenvunnet sin ære etter fadesetiden hos Manchester United. For et tegn på et godt lag er at man ikke er avhengig av en spiller for å score mål. Så når plutselig Benrahma sine tall begynner å peke nedover og Antonio bestemte seg for å bli en del av publikumet, begynte plutselig Fornals og Bowen å våkne til livet. Dette har ført til at West Ham har holdt seg stødig i topp fem når det kommer til sjanser. Det er tydelig at West Ham på ingen måter har tenkt å gi opp topp-fire-plassen uten en kamp.

Så når de nå skal møte Brighton som virker allergiske mot å vinne kamper, er det fort gjort å tenke en West Ham-seier. Brighton er et fryktelig godt organisert lag og er vanskelige å slå, men det hjelper ikke noe innen fotball hvis man ikke vinner. Sist de vant en kamp var nemlig i september. Seks uavgjort og to tap er fasiten for oktober og november. Jeg har derfor lite tro på Brighton skal få til mye borte på Olympiastadion. Det stod mellom å spille på under 2,5 mål til 1,79 eller West Ham-seier, men valgte å safe litt ved å gå for det førstnevnte til 1,79.

Under 2,5 – 1,79

Wolverhampton Wanders – Burnley

Noen ganger er det enkeltspillere eller lag som går under radaren. Om det gjelder i Fantasy Football eller på tabellen. Da resultatene eller prestasjonen ikke har vært dårlig, men heller ikke bra nok til at de har vært særlig i søkelyset. Så når man begynner å se nøye etter, skvetter man til. Sånn opplevde jeg det når det gikk opp for meg at Wolverhampton befinner seg på 6. plass. Dette er nok mye grunnet at de hadde en dårlig start på sesongen med fire tap og seier. Men siden slutten av september har Wolverhampton faktisk bare tapt en kamp, mot Crystal Palace. De skuffet i forrige runde med en uavgjort mot Norwich, men det kan kanskje forklares med at Norwich har fått ny trener.

Burnley på sin side har hittil i sesongen vært som forventet. Mye uavgjort, en seier i ny og ne, og er kanskje det laget som kjemper mest for de få målene som de scorer. Jeg er fristet til å spille på en seier til Wolverhampton. Unibet gir 1,93 i odds for dette. Men jeg har valgt å spille under 2,5 mål, da dette framstår som en kamp som kommer til å bli seig. Sean Dyche sine menn taper aldri uten en real kamp.

Under 2,5 mål – 1,68

Everton – Liverpool

Da har vi kommet til rundens høydepunkt; the Main Event, the Merseyside-derbyet! For mange fans er derbyene sesongens viktigste kamper. Det er noe magisk med disse derbyene. Fansen og spillerne kjemper med blod og svette, for å skape et magisk øyeblikk som generasjonene vil snakke om i evig tid. Magiske øyeblikk som vil kunne få barnebarnene til å stoppe TikTok-dansen når bestefar skal fortelle om kampen han vitnet til en kald desemberkveld. Men hvor magisk vil denne kampen faktisk bli? Jeg har tidligere skrevet mye om Liverpool, og skal ikke bruke så mye tid nå, i frykt av å bare gjenta meg selv. Det er et av verdens beste fotballag, punktum.

Everton derimot, er langt fra å være et av de beste. Siden oktober har ikke Everton vunnet en eneste kamp. To uavgjort og fem tap har gjort at Everton er i bunnsjiktet på Unibet sin formtabell. Mye kan kanskje skyldes på skade, da Everton har vært uten flere av sine nøkkelspillere i lang tid. Spillere som Calvert-Lewin, Mina og Davis. Disse spillerne, i tillegg til Holgate, er også ute for denne kampen. Det er nok derfor ikke mange Everton-fans som er optimistisk til dette oppgjøret eller for et magiske øyeblikk. For jeg har tro på at Liverpool vil vinne denne kampen overlegent og valgt å spille på Liverpool seier med handicap.

Liverpool vinner med -1 – 2,00

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Under 2,5 mål I West Ham – Brighton & Hove Albion kampen
  • Under 2,5 mål i Wolverhampton Wanders – Burnley kampen
  • Liverpool vinner med -1 over Everton

 

Dette gir en total odds på 6,01.

Lykke til, og husk å spille med måte.