Ukens trippel runde 16

Når jeg er én kamp unna på trippelen, blir jeg ofte i dårlig humør. I forrige runde var jeg en kamp unna, men endte overraskende nok ikke i dårlig humør. For var det en kamp Everton fortjente å vinne, så var det denne. For sjelden har jeg sett så mange marginer gå imot et lag, som det gjorde mot Everton. Arsenal kunne og burde ha tapt med flere mål. Diskusjonen om Everton var god i denne kampen eller Arsenal som var fryktelig dårlig, den får noen andre ta. Vi skal se på neste rundes trippel.

Norwich City – Manchester United

I spaltene mine pleier jeg ha et minimum for hvor lav odds jeg kan spille på. Blir det for lavt, så blir det lite gevinst, og rett og slett kjedelig. Så da jeg fant ut at Unibetekspertene har satt 1,50 i odds for en United-seier over Norwich, så ble det rett og slett for fristende. Jeg er usikker på hvorfor ekspertene har gitt en så høy odds. For Norwich har hittil bare vunnet to kamper denne sesongen, og scoret totalt åtte mål. De er i bunnen når det kommer til xG (Expected Goals) og xGA (Expected Goal Against). Selvfølgelig er det nok en liten faktor at siden Dean Smith tok over som manager har tallene til Norwich forbedret seg noe, som blant annet førte til de nevnte seirene. Men det er for få kamper til å si noe om tallene er levedyktige eller om det bare er rusen av en ny manager. Uansett så tror jeg dette blir en oppgave for stor for «Kanarifuglene». For jeg klarer ikke å se noe annet enn en United-seier. Her tror jeg rett og slett at kvalitetsforskjellen blir altfor stor, og forventer en kontrollert seier til «de røde djevlene».

Manchester United vinner – 1,50

Burnley – West Ham

Burnley er et lag som på mange sesonger ikke har imponert meg. Det er et seigt lag som er vanskelig å slå. Det skal de ha. Men det kommer på bekostningen av et kjedelig og forutsigbart kampbilde, hvorav fokuset er mer på å ødelegge for motstanderen enn og skape egne sjanser. Dette har ført til at det er bare Norwich som har dårligere xG i ligaen. Så med en kamp mindre spilt har de nå falt under nedrykksstreken, og man begynner å lure på det er i år de endelig skal rykke ned. Det vil tiden vise.

I denne runden skal Burnley møte et lag som faktisk imponerer meg og som befinner seg på motsatt ende av tabellen; nemlig West Ham. De ligger foreløpig på topp fire, og man begynner å lure på om det er i år de endelig skal kvalifisere seg til Champions League (så du hva jeg gjorde der?). Hittil denne sesongen har West Ham bevist at de kan score mot hvem som helst i ligaen. De har hittil bare spilt to kamper uten å score mål og er topp fire for store sjanser skapt. Dette er to lag som er på hver sin motpol. West Ham har fått 2,05 i odds for en seier. Noe som tyder på at Unibetekspertene tror at det ender uavgjort. Jeg tror derimot at West Ham vil trekke det lengste strået.

West Ham vinner – 2,05

Leicester City – Newcastle United

Allerede etter fire runder skal jeg bryte løfte mitt og involvere Newcastle i et av spillene. Men slapp av, jeg har på ingen måter tenkt å spille på at Newcastle vinner. Det har rett og slett ikke hjertet mitt godt av, da sårene fra sist Newcastle-spill ikke har leget seg. Det jeg derimot skal spille på er at kampen ender med over 2,5 mål til 1,60 i odds. For dette er to lag som ikke har sine defensive spill på plass. For begge lagene klarer ikke å holde nullen. Hittil så har Leicester klart å holde nullen i to kamper, mens Newcastle klarte å holde nullen for første gang i forrige runde. Så sannsynligheten for at det skal bli mål er stort. Jeg tenker at både Callum Wilson og Vardy skal bli aktuelle i denne kampen.

Jeg ønsker å gi et lite forbehold her, da det er rapportert smitteutbrudd i Leicester-leiren. Hvilke konsekvenser det gir, og hvilke spillere det gjelder er per nå uavklart. Jeg har allikevel valgt å spille i den tro at kampen kommer til å bli avviklet som normalt. 

Over 2,5 mål – 1,60

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Manchester United vinner over Norwich City
  • West Ham vinner over Burnley
  • Over 205 mål i Leicester City – Newcastle United kampen

 

Dette gir en total odds på 4,92.

Lykke til, ta vare på dere selv i disse tider – og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds