Ukens trippel runde 17

Juleprogrammet lever opp til ryktet sitt, og gir oss en ny runde allerede nå på tirsdag. Vi hopper over intro og går rett på sak. Her er trippelen for runde 17:

Crystal Palace – Southampton

Crystal Palace går inn i denne kampen etter en sterk 3-1 seier over Everton. En kamp hvor Conor Gallagher fikk vist fram hvorfor han er en av Premier League sine største talenter. Southampton går inn i denne kampen med et press om å måtte vinne. På de fem siste kampene har Southampton tapt tre og spilt to uavgjort, og dermed begynt å flørte med nedrykksstreken.

Dette er en kamp som er fryktelig vanskelig å spå. Begge lagene kan like godt vinne denne kampen, som om det kan ende uavgjort. Derfor har jeg denne gangen valgt å spille på at begge lag scorer. For begge lagene kan ikke skryte på seg et sterkt forsvar. På de fem siste kampene har ingen av de klart å holde nullen.  

Begge lagene scorer – 1,86

Arsenal – West Ham

West Ham skuffet i forrige runde med å gå målløs fra banen mot Burnley. Unibet-ekspertene hadde rett i at det kom til å bli en seig uavgjort kamp. I denne kampen tror jeg det blir alt annet enn seigt og kjedelig. Jeg har faktisk tro på at dette blir en gøy kamp. To offensive lag med spennende spillere som møtes til dyst. Arsenal har på de fire siste kampene scoret åtte mål og sluppet inn fem. Hvor blant annet Martin Ødegaard har stått for tre av dem. West Ham på sin side har hittil bare spilt tre kamper hvor de ikke har scoret mål. Jeg har derfor valgt å spille på at det blir over 2,5 mål i denne kampen. Jeg kan fort se for meg at denne kampen har potensiale til å bli rundens kamp.

Over 2,5 mål – 1,83

Chelsea – Everton

Siden Thomas Tuchel tok over Chelsea har laget vært et fort. Til tider så det rett og slett ut som det ikke var mulig å trenge igjennom forsvart. Helt til nå. For siden Ben Chilwell og N’Golo Kante ble skadet har Chelsea ikke klart å holde nullen i en kamp. Bare i desember har Chelsea sluppet inn seks mål. Om det er på grunn av fraværet av forsvarsbautaene eller andre mystiske grunner er vanskelig å si. Men bomben har sprengt i Helm’s Deep og Uruk-haiene strømmer inn, for dere som tar en Ringenes Herre-referanse. Det som redder Chelsea, er at de scorer som regel flere mål enn de slipper inn. For selv om de har sluppet inn unaturlig mye mål i desember, etter deres standard, så har de scoret syv mål. Det uten Lukaku som nå har kommet tilbake fra skaden.

Hvis Chelsea er Helm’s Deep, så er Everton Moria. For her er det mørkt og ingen forsvar å snakke om mot de mørke maktene. Siden oktober har Everton bare vunnet en kamp, tapt syv og spilt to uavgjort. Dette har medført at siden oktober har Everton plassert seg i bunn tre for xGA (Exepcted Goal Against). Savnet av nøkkelspillerne er stor, og verre kan det bli nå som Richarlison har blitt usikker til denne kampen. Det må nok bli vondt verre før det blir bra for Everton igjen. Så ingen blir nok overrasket over at jeg tror Chelsea vinner denne kampen. Jeg var fristet til å spille handicap-seier til Chelsea, men velger å safe det litt med å spille over 2,5 mål. Skulle Richarlison starte kan fort Everton snike inn et mål.

Over 2,5 mål – 1,67

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Begge lag scorer i Crystal Palace – Southampton kampen
  • Over 2,5 mål i Arsenal – West Ham kampen
  • Over 2,5 mål i Chelsea – Everton kampen

Unibet gir en total odds på 5,65 for denne trippelen.

Lykke til og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds