Ukens trippel runde 19

I England er 26. desember en hellig dato blant fotballfans. Den berømte ‘Boxing day’. En dag hvis navn stammer fra tiden da tjenestefolket fikk bokser med restemat fra herskapets julefeiring. I dag forbindes det sterkt med en full runde av Premier Leauge, med store oppgjør og fulle tribuner.

I år blir det ikke full runde og kanskje ikke fulle tribuner. Det er nok mange som hevet et øyebryn eller to at runden ikke har blitt utsatt som følge av det økte antall Covid-smittede i klubbene. Men her er vi, på Premier League’s helligste dag, og jeg skal nå både forutse kampbildet og hvilke kamper som kommer til å bli spilt. Så la oss kjøre i gang med rundens trippel.

West Ham – Southampton

I utgangspunktet tenkte jeg West Ham kom til å vinne denne kampen, men den formen West Ham har vist i desember har gjort meg noe usikker. I desember, inkludert cupene, har West Ham bare vunnet en kamp og holdt nullen en gang. Den ene seieren var i gjengjeld en sterk seier over Chelsea.

Mye kan nok skyldes på at West Ham i en periode nå har møtt tøffe motstandere. Men på tross av dette så er West Ham fortsatt topp fire når det kommer til xG (Expected Goals). Man skal derfor være obs på at man ikke blir helt blendet av resultater. Det skal nok derfor bli godt for West Ham å møte Southampton som er i enda dårligere form. På de seks siste kampene har Southampton spilt tre uavgjort og tapt tre.

Etter 3-0 tapet mot Arsenal og 4-0 mot Liverpool, så virker det som at Southampton sitt forsvar har store utfordringer mot veletablerte angrepslag. Hadde denne kampen blitt spilt for en eller to måneder tilbake hvor blant annet Antonio vært i form, så hadde jeg spilt på en sterk West Ham-seier med handicap. Jeg velger nå å safe litt. Jeg tror det blir mål i denne kampen basert på dårlig forsvarsspill for begge lag, og valgte derfor å spille på over 2,5 mål.

Over 2,5 mål – 1,74

Tottenham – Crystal Palace

Antonio Conte har hatt en nøktern start som Tottenham-manager. Han uttalte selv i et intervju at denne jobben er han største utfordring hittil. Siden Conte tok over har Tottenham vært ubeseiret i ligaen. To uavgjort og fire seiere.

Bare Manchester City har sluppet til færre store sjanser enn Tottenham i denne perioden. Det skal selvfølgelig poengteres at Tottenham har spilt færre kamper enn de fleste. Men det gir allikevel en pekepinn på at Conte har tatt utfordringen med en strak arm. Får han i gang Harry Kane igjen, så kan dette virke veldig lovende for Tottenham-fansen.

Denne runden møter de nå Crystal Palace som har hatt en berg og dalbane av en halvdel av en sesong.

Starten av sesongen så det ut som Patrick Vieira hadde tatt seg vann over hodet da han takket ja til manager-jobben. Så virket det som det løsnet seg litt, da det ble scoret mål og Conor Gallagher var den største ‘must-haven’ i Fotball Fantasy. Til nå å se ut som gode gamle Crystal Palace som trives best midt på tabellen.

Største utfordringen til Vieiras lag er rett og slett det å holde en ledelse. De har spilt åtte uavgjort som er det høyeste antallet i ligaen. Og det har ikke for det meste vært 0-0.

Så hva skal man spille på denne kampen? Jeg har troen på at Conte vil få skikk på laget. Selv om Harry Kane er ute av form så har de Son, og så lenge Son spiller så er de alltid farlig. Jeg har derfor valgt å gå for en Tottenham-seier.

Jeg tror på ingen måter dette blir en lett kamp for Tottenham. Crystal Palace på en god dag kan være en utfordringer for de fleste lag, men i denne runden tenker jeg at Tottenham vil trekke det lengste strået.

Tottenham vinner – 1,74

Obs: Ved publisering er det sterkt ryktet om at denne kampen vil bli utsatt. 

Norwich – Arsenal

Arsenal har på kort tid blitt sterke utfordrere til å kapre en topp fire-plass. Martin Ødegaard har begynt å vise takter på hvorfor han en tid tilbake var en av de mest ettertraktede unge talentene i Europa.

Lacazette har vist seg kapteinsbindet verdig med å etablere seg som primus motor i laget.  Mens storhetstiden til Aubameyang ser ut til å være over, etter dårlige prestasjoner på og utenfor banen. Rett og slett ser det ut som Arsenal har endelig fått bitene på plass og spiller nå som et lag.

Uansett hvor mange talenter man har på et lag, så er fotball et lagspill. Noe som Arsenal i disse to sesongene er et godt eksempel på. Arsenal er topp fire når det kommer til xG og ser nå ut til å kunne score mot hvem som helst.

Norwich sine underliggende tall har fått et lite oppsving under Dean Smith. Det hjelper dessverre lite når resultatene uteblir. Norwich har tre strake tap, ligger på bunnen av tabellen og er det laget som har absolutt lavest xG.

En snekker klarer ikke å lage et bedre hus enn hva materialet tillater. Så hvis ikke noe revolusjonerende skjer i januar-vinduet, så har jeg fortsatt ingen tvil om at Norwich vil rykke ned. Arsenal vil nok ikke gjøre det lettere for Norwich og jeg tror det ligger an for et nytt stortap. Derfor har jeg valgt å spille på en -1 i handicap seier til Arsenal.

Arsenal vinner med -1 i handicap – 2,04

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Over 2,5 mål i West Ham – Southampton kampen
  • Tottenham, vinner over Crystal Palace
  • Arsenal vinner med -1 i handicap over Norwich

Unibet gir denne trippelen en total odds på 6,18.

Lykke til, husk å spille med måte og ha en fortsatt riktig så god jul.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds