Ukens trippel runde 2

For en start på ligaen. Hvis det var noen tvil om hvorfor Premier Leauge er den mest kompetitive ligaen i verden er det bare å se resultatene fra første runde. Blant annet fikk Watford og Brentford visst at de fortjener sin plass i Premier League. Med totalt 34 mål i første runde er Premier League offisielt tilbake. Det ble dessverre ikke noe pangstart på sesongens første trippel. Som igjen beviser hvor viktig det er å ikke legge vekt på treningskamper. Det legger vi bare bak oss, og ser heller på kampene for neste runde.

Southampton – Manchester United

United fikk et pangstart på sesongen med en overbevisende 5-1 seier over Leeds. Pogba har klart å beholde formen fra EM og Fernandez viste hvorfor man aldri skal overtenke hvem på Fantasy man må ha. Nå møter United et lag som var alt annet en overbevisende første runde, og mye tyder på at det kommer til å bli en lang sesong for The Saints. I tillegg til å ha solgt Ings til Aston Villa, så har nå salget av Vestergaard til Leicester blitt bekreftet. Southampton vil i denne kampen ha hjemmebane fordel. Noe man ikke skal undervurdere etter en lang tid uten publikum. Allikevel syns jeg det er vanskelig å se hvordan forsvaret skal kunne hamle opp med angrepet til United. Tallene viser at Southampton slapp til 11 skudd mot mål i forrige runde, og var det laget med nest høyest xGA (Expected Goal Against). I tillegg til dette klarte de bare å skape tre skudd mot mål. Det har selvfølgelig blitt spilt for få kamper til å kunne legge særlig mye vekt på tallene, men det gir allikevel en liten pekepinn når vi skal vurdere neste runde. Unibet gir 1,65 i odds for at United gjør rent bord i denne kampen og er trippelens første kamp.

Manchester United vinner – 1,65 odds

Arsenal – Chelsea

Helgens store kamp – et realt London oppgjør! Det er for tidlig å si om Arsenal gikk på et bananskall mot nyopprykkede Brentford eller om de viste frem hvilke utfordringer de har denne sesongen. Faktumet er uansett at det endte med et 2-0 tap. Arsenal skapte mange sjanser, men klarte ikke å sette dem. Det var tydelig at Arsenal savnet både Aubameyang og Lacazette som begge er ute med sykdom. Ifølge rapportene er det store sjanser for at de er ute denne kampen også. Chelsea på sin side fortsetter stilen fra i vår, og med inntoget av Lukaku begynner Chelsea å se ut som reelle tittel utfordrere i år. Selv om Chelsea møtte et Crystal Palace som er i en ombyggings fase med ny manager, som selv poengterer at laget burde kjøpe 5-6 spillere, så var Chelsea det laget som tillot færrest store sjanser imot seg i forrige runde. Antagelig vil Arteta prøve å få en reaksjon ut ifra Arsenal stallen etter tapet mot Brentford. Allikevel tror jeg at kvalitetsforskjellen mellom lagene er såpass store og taktikken såpass satt i Chelsea at dette blir en grei borteseier. Unibet har satt en odds på 4,80 på en Arsenal seier og 1,85 på Chelsea seier, som tilsier at odds setterne ikke har noe særlig tro på en Arsenal seier.

For dere som ønsker å krydre bongen ekstra opp så har Unibet satt 2,33 i odds på at Lukaku skal score når som helst i sin re-debut. Med 24 mål i Serie A (bare fem mål bak Ronaldo) og fire mål i EM, så er det ingen tvil om at Premier League har fått en av verdens beste spisser tilbake. Et absolutt spillbart tips som singel eller en del av trippelen.

Chelsea vinner – 1,85 odds

Aston Villa – Newcastle

For den nøytrale tilskuer var Newcastle – West Ham kanskje den mest underholdene kampen i forrige runde. Det var så mange vendinger og driblinger i denne kampen at jeg til slutt ikke visste hvilken side av banen lagene skulle score på. Det er liten tvil om at Newcastle sin angreps rekke har blitt farlig. Farligere skal det bli nå som Joe Willock har fullført sin overgang til Newcastle. En spiller som muligens er hovedgrunnen til at Newcastle ikke rykket ned i forrige sesong, etter en rekke på syv kamper hvor han ikke klarte å slutte å score. Men selv om Newcastle har fått en angrepsrekke som kan skape mye trøbbel for motstandere, så kan ikke det samme sier om forsvaret. I forrige runde var Newcastle det laget som desidert slapp til flest store sjanser og hadde store utfordringer mot kreative pasningsspill. Så selv om Aston Villa skuffet mot Watford, mye grunnet et fryktelig ustabilt forsvar, tror jeg Aston Villa skal kunne få inn noen scoringer her. Ting ligger derfor til rette for at dette blir en målrik kamp, hvor bl.a. Ings og Willson skal få komme til mange store sjanser. Unibet gir en odds på 1,73 for at det blir over 2,5 mål i denne kampen, som blir trippelens siste spill.

Over 2,5 mål – 1,73 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Manchester United seier over Southampton
  • Chelsea seier over Arsenal
  • Over 2,5 mål I Aston Villa – Newcastle kampen

Vi tar med oss lærdom fra første runde og setter opp en total odds på 5,26. En ryddig odds som kan gi en fin avkasting.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds