Ukens trippel runde 20

For en runde og for en ‘Boxing day’! Totalt 28 mål ble scoret og kampene var preget av stor underholdningsverdi.

Og ikke minst, så gikk forrige rundes trippel inn.

For dere som fulgte tipsene ble det en ekstra bonus for Premier Leagues helligste dag. Men som i all rovdrift må vi kjøre på, og 48 timer etter boxing day er vi klar for en ny runde. Her er trippelen for runde 20.

Skal du spille på oddsen denne helgen? Hos Unibet får du 100% innskuddsbonus inntil 3000 kr!

Registrer deg HER

Watford – West Ham

En av de største utfordringene med å skulle spå kamper som spiller så tett på hverandre er rotering av spillere og tretthet. Ikke nok med det, for denne sesongen så er det en ekstra utfordring med at kamper blir utsatt som følge av Covid-smitte.

Denne kombinasjonen skaper mye hodebry. For eksempel med tanke på denne kampen her. I en vanlig runde ville West Ham ha vært sterke favoritter. Watford har tapt fire strake kamper og er i bunn 5 både i xG (Expected Goals) og xGA (Expected Goals Agianst).

Altså Watford har ikke blitt noe nevneverdig bedre under Ranieri enn deres tidligere manager Munoz. Heller motsatt, da de defensive tallene har blitt noe dårligere. Dette syns på resultatene hvor de slipper flere mål inn enn de scorer.

Watford har ikke spilt siden 10. desember. Det vil si at laget er uthvilt og hatt lengre tid å jobbe med taktikken og forsvaret, når de nå møter et lag som hadde sin forrige kamp for 48 timer siden.

For når det kommer til West Ham er det for eksempel vanskelig å si hvem som kommer til å starte og hvordan spillerne eventuelt vil håndtere å spille to kamper så tett.

West Ham har i desember bare vunnet én kamp, og har på de tre siste ligakampene spilt en uavgjort og tapt to. Det virker som at kombinasjonen av et tett desemberprogram kombinert med Europakamper allerede har vært for mye for London-laget.

Hvem som vinner denne kampen er derfor vanskelig å si, da jeg fort kan se for meg begge lag vinne, med Watford som en knepen favoritt til å ta en etterlengtet seier. Jeg har derfor valgt å spille på at det blir over 2,5 mål. Begge lagene er veldig angrepsvillige med utfordringer i forsvaret. Det lukter målfest.

Over 2,5 mål – 1,82

Leicester City – Liverpool

I andre kamp skal jeg med en gang motsi meg selv. For i forrige kamp poengterer jeg hvor trøblete det var med utsettelser av kamper og tett oppsett. Men dette er et tveegget sverd. På grunn av disse faktorene er jeg sikker på at Liverpool vil ta en sterk seier. For Liverpool, i motsetning til Leicester, måtte utsette kampen sin i forrige runde.

Det vil si at Leicester skal, 48 timer etter å ha tapt 6-3 mot Manchester City, møte et av verdens beste lag som er uthvilt. Det er lov å synes synd på Leicester nå. Jeg frykter for at de vil gå på et nytt stor tap, og har derfor valgt å spille på seier til Liverpool med -1 i handicap.

Liverpool vinner med -1 handicap – 1,84

Brentford – Manchester City

Er det et lag som kan håndtere et så tett oppsett, så er det Manchester City. Pep Guardiola er fra før kjent for å rullere laget sit, og med ligaens bredest tropp, så burde de håndtere juleprogrammet på strak arm.

Man må gå tilbake helt 30 oktober for å se noe annet resultat enn seier til City. Ligalederne topper de fleste statistikker og ser rett og slett uslåelige ut. Bare på de fem siste kampene har City scoret totalt 22 mål(!). Brentford som har presterte bedre enn de fleste hadde ventet og har for mange blitt sesongen yngling, så har de ikke nærheten av kvaliteten eller bredden i stallen til City. Dette vil nok komme tydelig fram i denne runden da Brentford mangler flere spillere, blant annet deres nøkkelspiller; Byran Mbeumo. Brentford vil nok unngå nedrykk i sin første sesong i det gode lag, men det vil nok ikke gå på bekostningen av en seier til City i denne runden. Denne runden siste spill har jeg derfor valgt å gå for City seier med -1 i handicap.

Manchester City vinner med -1 i handicap – 1,46

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Over 2,5 mål i Watford – West Ham kampen
  • Liverpool vinner med -1 i handicap over Leicester City
  • Manchester City vinner med -1 i handicap over Brentford

Unibet gir denne trippelen en total odds på 4,89. Akkurat i grenseland, men noe vi tillater oss i disse tider med så mye usikkerheter.

Lykke til, husk å spille med måte og ha en fortsatt riktig så god jul

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds